Forbered dig på Google Plays deklarationskrav for data

I maj 2021 lancerede Google Play den nye sektion Datasikkerhed, som er en deklaration fra udvikleren vedrørende en apps praksis for indsamling af data, deling og sikkerhed.

Denne side kan hjælpe dig med at opfylde kravene til denne deklaration vedrørende data i forbindelse med din brug af Android-SDK'erne til Google Analytics til Firebase. På denne side kan du finde oplysninger om, hvorvidt og hvordan vores SDK'er håndterer slutbrugerdata, herunder eventuelle konfigurationer eller aktiveringer, du kan styre som appudvikler.

Vi sigter efter at udvise så stor gennemsigtighed som muligt i vores støtte til, dog er du som appudvikler eneansvarlig for at beslutte, hvordan du vil håndtere formularen for datasikkerhed i Google Play vedrørende din apps praksis for indsamling af slutbrugerdata, deling og sikkerhed.

Sådan bruger du oplysningerne på denne side

Denne side viser de slutbrugerdata, der er indsamles af den seneste version af SDK'et til Google Analytics til Firebase. Denne artikel indeholder oplysninger om automatisk indsamlede data sammenlignet med de data, der indsamles afhængigt af din brug af SDK'et. Automatisk indsamling betyder, at SDK'et indsamler specifikke data (eksempel), uden at du aktiverer en bestemt metode eller klasse i din app. I mange tilfælde afhænger de data, der indsamles af SDK'et, dog af appens specifikke brug af produktet, dvs. konfigurationen af din app, og hvordan du aktiverer SDK'et.

Til udfyldelse af erklæringen vedrørende datasikkerhed, kan du bruge Androids vejledning om datatyper som en hjælp til at afgøre, hvilken datatype der bedst beskriver de indsamlede data. I erklæringen om datasikkerhed skal du også sørge for at tage højde for, hvordan din app deler og bruger de indsamlede data.

Data, der indsamles automatisk

Google Analytics til Firebase-SDK'et indsamler automatisk følgende data.

Data Som standard Google Analytics til Firebase-SDK'et...
Appforekomst-id

Der tildeles automatisk et appforekomst-id til hver forekomst af en app med det formål at beregne brugermetrics i hele Analytics.

Dette id er som standard ikke knyttet til et bruger-id, som f.eks. skærmnavn eller konto-id. Indsamling af dette id kan deaktiveres med Consent Mode API. Få flere oplysninger

Annoncerings-id Indsamler Androids annoncerings-id. Indsamling af dette id kan deaktiveres med ved konfiguration af indsamling af data i Analytics. Få flere oplysninger
Maskeret IP-adresse Afleder omtrentlige lokationsdata baseret på enhedens maskerede IP-adresser.
Køb og abonnementer i apps Indsamler hændelser i forbindelse med køb og abonnementer i appen med parametre som f.eks. produkt-id, produktnavn og pris.
Hændelser i appens livscyklus Indsamler skærmvisninger og sessioner til brug i Rapportering og analyse.

Alle de brugerdata, der indsamles af SDK'et, krypteres under overførsel med TLS-protokollen (Transport Layer Security).

Data indsamlet afhængigt af din brug

Afhængigt af hvordan du konfigurerer eller aktiverer SDK'et Google Analytics til Firebase og produktets funktioner, kan din app indsamle slutbrugerdata, som skal inkluderes i din dataerklæring. Følgende tabel viser eksempler på slutbrugerdata, som kan indsamles afhængigt af din brug, men sørg for at tage højde for data, der indsamles afhængigt af din specifikke brug.

Data SDK'et Google Analytics til Firebase afhængigt af din apps konfiguration og aktivering...
User-ID Indsamler det User-ID, du har angivet for personen, der bruger din app. Når du har angivet et User-ID, knyttes alle fremtidige hændelser automatisk til dette id, indtil du angiver User-ID til en nulværdi.
Konto-id'er Indsamler betingede kontooplysninger, hvis Google-signaler er aktiveret. Få flere oplysninger

Andre overvejelser

Du kan få flere oplysninger om, hvordan produktet behandler din slutbrugers personoplysninger, i Google Analytics' vilkår, vilkårene for databehandling i Google Ads og politikken for brug.

Gennemgå valgfrie funktioner, der kan påvirke din indsamling og brug af data:

Hvis du bruger valgfrie produktfunktioner, der involverer yderligere data eller deltagelse i tests af nye produktfunktioner, der involverer yderligere data, skal du sørge for at tjekke, om disse funktioner eller tests kræver videregivelse af yderligere data.

Hvis du bruger en tidligere version af Google Analytics til Firebase-SDK'et, bør du overveje at opdatere til den nyeste version for at sikre, at din apps videregivelser er korrekte.