Dimensions and metrics

[GA4] Opprett innholdsgrupper

Med innholdsgrupper kan du kategorisere sider og skjermer i egendefinerte sett, slik at du kan se beregninger for de relaterte informasjonsgruppene. Du kan for eksempel opprette egne sett for sider som viser herreklær og dameklær.

Konfigurer innholdsgruppen

Google-taggen (nettsteder)

Du kan konfigurere en innholdsgruppe med Google-taggen ved å legge til parameteren content_group (innholdsgruppe) på den aktuelle nettsiden slik:

gtag('config', 'TAG-ID', {

'content_group':'<name_of_content_group>'

});

Hvis du for eksempel vil lage en innholdsgruppe på en side for herreklær, kan du opprette innholdsgruppen «mens» (herre).

gtag('config', 'G-XXXXXX', {

'content_group':'mens'

});

På en side der du viser dameklær, kan du legge til dette:

gtag('config', 'G-XXXXXX', {

'content_group':'womens'

});

Finn ut mer om content_group-parameteren

Google Tag Manager (nettsteder)

Du kan konfigurere innholdsgrupper i Google Tag Manager med en variabel for en tabell med regulære uttrykk. Variabelen for tabellen med regulære uttrykk matcher et regulært uttrykk med nettadressen noen besøker.

Når du har opprettet variabelen, kan du legge den til i content_group-parameteren i Google Analytics: GA4-konfigurasjon-taggen.

Trinn 1: Opprett en variabel
  1. Gå til Et bilde av Variabler-ikonetVariabler til venstre i Google Tag Manager.
  2. Klikk på Ny i Brukerdefinerte variabler-delen.En skjermdump av «Ny»-knappen fremhevet i «Brukerdefinerte variabler»-delen av Variabler-siden
  3. Klikk på Konfigurasjon av variabler > Tabell med regulære uttrykk.
  4. Gi variabelen navnet «Innholdsgruppe» øverst i vinduet.
  5. Velg {{Page Path}} i Inndatavariabel-feltet.
  6. Legg til en rad i Tabell med regulære uttrykk-delen.
  7. Skriv inn et regulært uttrykk for å identifisere sidebanen. Se et eksempel
  8. Velg Angi standardverdier.
  9. Skriv inn «Annen gruppe» som standard innholdsgruppe hvis ingenting matcher.
  10. Åpne de avanserte innstillingene, og fjern avmerkingen for Bare fullstendige samsvar og Slå på oppfangede utvalg og erstatningsfunksjonalitet.
  11. Lagre endringene.

Trinn 2: Legg til variabelen i taggen

1. Åpne «Google Analytics: GA4-konfigurasjon»-taggen under Tagger.
  2. Legg til en rad med innholdsgruppen og variabelen i Felt som må fylles ut-delen.
  3. Oppgi «content_group» i Feltnavn-feltet.
  4. Skriv inn {{Content Group}} i Verdi-feltet.
  5. Lagre endringene.
  6. Publiser beholderen.

Eksempel

Du ønsker for eksempel å måle disse sidebanene på nettstedet ditt:

• Side med herreklær: www.example.com/category/mens
  • Side for dameklær: www.example.com/category/womens

Tabellen med regulære uttrykk blir slik:

Mønster Utdata
/mens Siden med herreklær
/womens Siden med dameklær

Firebase (apper)

Når du bruker Google Analytics for Firebase SDK, kan du legge til content_group-parameteren i en screen_view-hendelse (skjermvisning). Finn ut mer.

Rapporter om innholdsgruppen

For å kunne se innholdsgruppene dine må du velge Innholdsgruppe-dimensjonen i Sider og skjermer-rapporten eller legge til dimensjonen i en utforskning. Nedenfor ser du for eksempel innholdsgruppene som tidligere ble definert i Sider og skjermer-rapporten:

En skjermdump av «Sider og skjermer»-rapporten, kategorisert etter innholdsgruppene (ikke angitt), herre, dame og barn

Konfigurer flere innholdsgrupper

Det kan være lurt å angi flere innholdsgrupper. Det kan for eksempel være aktuelt å ha en innholdsgruppe på toppnivå for herreklær, men også en innholdsgruppe 2 for klær og en innholdsgruppe 3 for skjorter.

Du kan konfigurere flere innholdsgrupper ved å opprette egendefinerte parametere for innholdsgruppene og deretter registrere innholdsgruppene som egendefinerte dimensjoner. Finn ut mer.