Dimensions and metrics

[GA4] Contentgroepen maken

Met contentgroepen kunt u pagina's en schermen categoriseren in aangepaste buckets. Met de aangepaste buckets kunt u statistieken voor gerelateerde informatiegroepen bekijken. U kunt bijvoorbeeld een bucket maken voor pagina's met herenkleding en een andere voor pagina's met dameskleding.

De contentgroep instellen

Google-tag (websites)

Als u een contentgroep wilt instellen met de Google-tag, voegt u de parameter content_group op deze manier toe aan de webpagina:

gtag('config', 'TAG-ID', {

'content_group':'<naam_van_contentgroep>'

});

Als u bijvoorbeeld een contentgroep wilt instellen op een pagina voor herenkleding, kunt u een contentgroep maken met de naam heren:

gtag('config', 'G-XXXXXX', {

'content_group':'heren'

});

Op een pagina met dameskleding kunt dit toevoegen:

gtag('config', 'G-XXXXXX', {

'content_group':'dames'

});

Meer informatie over de parameter content_group

Google Tag Manager (websites)

U kunt contentgroepen instellen in Google Tag Manager met behulp van een variabele voor RegEx-tabellen. De variabele voor de RegEx-tabel matcht een reguliere expressie met de URL die iemand bezoekt.

Nadat u de variabele heeft gemaakt, kunt u de variabele toevoegen aan de parameter content_group in de tag Google Analytics: GA4-configuratie.

Stap 1: Maak een variabele
  1. Ga in Google Tag Manager naar Variabelen Een afbeelding van het icoon Variabelen links.
  2. Klik in het gedeelte Door de gebruiker gedefinieerde variabelen op Nieuw.Een screenshot van de gemarkeerde knop Nieuw in het gedeelte Door de gebruiker gedefinieerde variabelen op de pagina Variabelen
  3. Klik op Variabeleconfiguratie > RegEx-tabel.
  4. Wijzig de naam van de variabele bovenaan het venster in Contentgroep.
  5. Selecteer {{Page Path}} in het veld Invoervariabele.
  6. Voeg een rij toe aan het gedeelte RegEx-tabel.
  7. Geef een reguliere expressie op om het paginapad te bepalen. Voorbeeld bekijken
  8. Selecteer Standaardwaarden instellen.
  9. Vul Andere groep in als de standaard contentgroep indien er geen overeenkomsten zijn.
  10. Vink in Geavanceerde instellingen de selectievakjes Alleen volledige overeenkomsten en Capture-groepen aanzetten en functionaliteit vervangen uit.
  11. Sla de wijzigingen op.

Stap 2: Voeg de variabele toe aan de tag

1. InLabels opent u de GA4-configuratietag voor Google Analytics.
  2. Voeg in het gedeelte Velden die moeten worden ingesteld een rij toe met de contentgroep en variabele.
  3. Vul in het veld Veldnaam content_group in.
  4. Vul in het veld Waarde {{Content Group}} in.
  5. Sla de wijzigingen op.
  6. Publiceer de container.

Voorbeeld

U wilt bijvoorbeeld deze paginapaden op uw website meten:

• Pagina met herenkleding: www.example.com/categorie/heren
  • Pagina met dameskleding: www.example.com/categorie/dames

Uw RegEx-tabel ziet er dan zo uit:

Patroon Uitvoer
/heren Pagina met herenkleding
/dames Pagina met dameskleding

Firebase (apps)

Als u de Google Analytics voor Firebase-SDK gebruikt, kunt u de parameter content_group toevoegen aan de gebeurtenis screen_view. Meer informatie

Rapport over de contentgroep

Als u uw contentgroepen wilt bekijken, selecteert u de dimensie Contentgroep in het rapport Pagina's en schermen of voegt u de dimensie toe in een verkenning. Hieronder ziet u bijvoorbeeld de eerder gedefinieerde contentgroepen in het rapport Pagina's en schermen:

Een screenshot van het rapport Pagina's en schermen, gecategoriseerd op contentgroepen (niet ingesteld (not set)) voor heren-, dames- en kinderkleding

Extra contentgroepen instellen

U kunt extra contentgroepen instellen. U kunt bijvoorbeeld een contentgroep op het hoogste niveau maken voor Herenkleding en content_group2 voor Kleding en content_group3 voor Shirts maken.

Als u extra contentgroepen wilt instellen, maakt u aangepaste parameters voor de contentgroepen en registreert u de contentgroepen als aangepaste dimensies. Meer informatie