Dimensions and metrics

[GA4] Sisältöryhmien luominen

Sisältöryhmien avulla voit luokitella sivuja ja näkymiä omiin ryhmiin nähdäksesi niihin liittyviä mittareita. Voit esimerkiksi luoda erilliset ryhmät miesten ja naisten vaatteita sisältäville sivuille.

Sisältöryhmän määrittäminen

Google-tagi (verkkosivustot)

Jos haluat luoda sisältöryhmän käyttämällä Google-tagia, lisää verkkosivulle content_group-parametri seuraavasti:

gtag('config', 'TAG-ID', {

'content_group':'<sisältöryhmän_nimi>'

});

Jos esimerkiksi haluat luoda sisältöryhmän miesten vaatteita sisältävälle sivulle, luo "miesten"-niminen sisältöryhmä näin:

gtag('config', 'G-XXXXXX', {

'content_group':'miesten'

});

Naisten vaatteita sisältävälle sivulle voit vastaavasti lisätä seuraavan parametrin:

gtag('config', 'G-XXXXXX', {

'content_group':'naisten'

});

Lue lisää content_group-parametrista.

Google Tag Manager (verkkosivustot)

Voit luoda sisältöryhmiä Google Tag Managerissa käyttämällä säännöllisen lausekkeen taulukon muuttujaa. Säännöllisen lausekkeen taulukon muuttuja hakee säännöllisen lausekkeen URL-osoitteelle, jossa joku käy.

Kun olet luonut muuttujan, voit lisätä sen content_group-parametriin Google Analytics: GA4-määritys ‐tagissa.

Vaihe 1: Luo muuttuja
  1. Valitse Google Tag Managerin vasemmasta reunasta Kuva Muuttujat-kuvakkeestaMuuttujat.
  2. Klikkaa Käyttäjän määrittämät muuttujat ‑kohdasta Uusi.Kuvakaappaus Uusi-painikkeesta, joka näkyy Muuttujat-sivun Käyttäjän määrittämät muuttujat ‐kohdassa
  3. Klikkaa Muuttujan määritys > Säännöllisen lausekkeen taulukko.
  4. Lisää ikkunan yläreunassa muuttujan nimeksi "Sisältöryhmä".
  5. Valitse Syötemuuttuja-kenttään {{Page Path}}.
  6. Lisää rivi Säännöllisen lausekkeen taulukko ‑kohtaan.
  7. Määrittele sivun polku lisäämällä säännöllinen lauseke. Esimerkki
  8. Valitse Aseta oletusarvot.
  9. Lisää oletussisältöryhmäksi "Muu ryhmä", jota käytetään, jos vastaavuutta ei löydy.
  10. Poista lisäasetuksista kohtien Vain täydelliset vastaavuudet ja Ota käyttöön sisältöryhmät ja korvaustoiminto valinnat.
  11. Tallenna muutokset.

Vaihe 2: Lisää muuttuja tagiin

1. Avaa Tagit-kohdasta "Google Analytics: GA4-määritys" ‑tagi.
  2. Lisää Määritettävät kentät ‐kohtaan rivi, joka sisältää sisältöryhmän ja muuttujan.
  3. Lisää Kentän nimi ‐kenttään "content_group".
  4. Lisää Arvo-kenttään {{Content Group}}.
  5. Tallenna muutokset.
  6. Julkaise säilö.

Esimerkki

Oletetaan, että haluat mitata sivustollasi seuraavia sivun polkuja:

• Miesten vaatteita esittelevä sivu: www.example.com/kategoria/miesten
  • Naisten vaatteita esittelevä sivu: www.example.com/kategoria/naisten

Säännöllisen lausekkeen taulukko näyttäisi tällöin seuraavalta:

Malli Tuloste
/miesten Miesten vaatteita esittelevä sivu
/naisten Naisten vaatteita esittelevä sivu

Firebase (sovellukset)

Kun käytät Google Analytics for Firebase SDK:ta, voit lisätä content_group-parametrin screen_view-tapahtumaan. Lue lisää

Sisältöryhmän raportti

Voit nähdä sisältöryhmäsi valitsemalla Sivut ja näkymät ‐raportista Sisältöryhmä-ulottuvuuden tai lisäämällä ulottuvuuden kartoitukseen. Seuraavassa esimerkissä näet Sivut ja näkymät ‐raportissa aiemmin määritetyt sisältöryhmät:

Kuvakaappaus Sivut ja näkymät ‐raportista, joka on luokiteltu sisältöryhmien "(ei määritetty)", "miesten", "naisten" ja "lasten" mukaan

Lisäsisältöryhmien määrittäminen

Voit halutessasi luoda lisää sisältöryhmiä. Voit esimerkiksi luoda ylätason sisältöryhmän miesten vaatteille, content_group2-ryhmän vaatteille ja content_group3-ryhmän paidoille.

Jos haluat luoda lisäsisältöryhmiä, luo niille omia parametreja ja tee niistä sitten omia ulottuvuuksia. Lue lisää