Dimensions and metrics

[GA4] Crear grups de contingut

Els grups de contingut us permeten classificar pàgines i pantalles en compartiments personalitzats. Els compartiments personalitzats us permeten veure mètriques sobre grups d'informació relacionats. Per exemple, podeu crear un compartiment per a pàgines amb roba d'home i un altre per a pàgines amb roba de dona.

Configurar el grup de contingut

Etiqueta de Google (llocs web)

Per configurar un grup de contingut mitjançant l'etiqueta de Google, afegiu el paràmetre content_group a la pàgina web tal com s'indica tot seguit:

gtag('config', 'TAG-ID', {

'content_group':'<nom_grup_contingut>'

});

Per exemple, per configurar un grup de contingut en una pàgina per a roba d'home, podeu crear el grup de contingut "home":

gtag('config', 'G-XXXXXX', {

'content_group':'home'

});

De manera similar, en una pàgina en què mostreu roba de dona, podeu afegir el següent:

gtag('config', 'G-XXXXXX', {

'content_group':'dona'

});

Més informació sobre el paràmetre content_group

Google Tag Manager (llocs web)

Podeu configurar grups de contingut a Google Tag Manager mitjançant una variable d'una taula d'expressions regulars. La variable de la taula d'expressions regulars cerca coincidències entre una expressió regular i l'URL que algú visita.

Un cop hàgiu creat la variable, podeu afegir-la a un paràmetre content_group a l'etiqueta Google Analytics: configuració de GA4.

Pas 1: creeu una variable
  1. A Google Tag Manager, aneu a Imatge de la icona VariablesVariables, a l'esquerra.
  2. A la secció Variables definides per l'usuari, feu clic a Nova.Captura de pantalla del botó Nova marcat a la secció "Variables definides per l'usuari" de la pàgina Variables
  3. Feu clic a Configuració de la variable > Taula d'expressions regulars.
  4. A la part superior de la finestra, canvieu el nom de la variable a "Grup de contingut".
  5. Al camp Variable d'entrada, seleccioneu {{Page Path}}.
  6. Afegiu una fila a la secció Taula d'expressions regulars.
  7. Introduïu una expressió regular per identificar el camí de la pàgina. Exemple
  8. Seleccioneu Defineix els valors predeterminats.
  9. Introduïu "Un altre grup" com a grup de contingut predeterminat si no hi ha cap coincidència.
  10. A Configuració avançada, desmarqueu les caselles de selecció Només les coincidències exactes i Activa les funcions de grups de captura i substitució.
  11. Deseu els canvis.

Pas 2: afegiu la variable a l'etiqueta

1. A Etiquetes, obriu l'etiqueta Google Analytics: configuració de GA4.
  2. A la secció Camps per definir, afegiu una fila amb el grup de contingut i la variable.
  3. Al camp Nom del camp, introduïu "content_group".
  4. Al camp Valor, introduïu {{Content Group}}.
  5. Deseu els canvis.
  6. Publiqueu el contenidor.

Exemple

Per exemple, voleu mesurar els camins de pàgina següents al vostre lloc web:

• Pàgina de roba d'home: www.example.com/categoria/home.
  • Pàgina de roba de dona: www.example.com/categoria/dona.

La taula d'expressions regulars tindria l'aspecte següent:

Patró Sortida
/home Pàgina de roba d'home
/dona Pàgina de roba de dona

Firebase (aplicacions)

Quan utilitzeu l'SDK de Google Analytics for Firebase, podeu afegir el paràmetre content_group a un esdeveniment screen_view. Més informació

Generar informes sobre grups de contingut

Per veure els vostres grups de contingut, seleccioneu la dimensió Grup de contingut a l'informe Pàgines i pantalles o afegiu la dimensió en una exploració. Per exemple, tot seguit es mostren els grups de contingut definits anteriorment a l'informe de pàgines i pantalles:

Captura de pantalla de l'informe de pàgines i pantalles, classificat per grups de contingut: (not set), home, dona i infant

Configurar grups de contingut addicionals

És recomanable definir grups de contingut addicionals. Per exemple, podeu crear un grup de contingut de nivell superior per a Roba d'home, un grup_contingut2 per a Indumentària i un grup_contingut3 per a Camises.

Per configurar grups de contingut addicionals, creeu paràmetres personalitzats per als grups de contingut i, a continuació, registreu-los com a dimensions personalitzades. Més informació