Dimensions and metrics

[GA4] Opret indholdsgrupper

Indholdsgrupper giver dig mulighed for at kategorisere sider og skærme i tilpassede grupper. De tilpassede grupper giver dig mulighed for at se metrics for relaterede oplysninger. Du kan f.eks. oprette en spand til sider med herretøj og en anden til sider med dametøj.

Konfigurer indholdsgruppen

Google-tag (websites)

Hvis du vil oprette en indholdsgruppe ved hjælp af Google-tagget, skal du tilføje parameteren content_group på websiden som følger:

gtag ('config' , 'TAG_ID', {

'content_group':'<name_of_content_group>'

});

Hvis du f.eks. vil oprette en indholdsgruppe på en side for herretøj, kan du oprette indholdsgruppen 'mens':

gtag('config', 'G-XXXXXX', {

'content_group':'mænd'

});

På samme måde kan du på en side, hvor der vises dametøj, tilføje følgende:

gtag('config', 'G-XXXXXX', {

'content_group':'kvinder'

});

Få flere oplysninger om parameteren content_group

Google Tag Manager (websites)

Du kan oprette indholdsgrupper i Google Tag Manager ved hjælp af en variabel af typen RegEx-tabel. Variablen RegEx-tabel matcher et regulært udtryk med den webadresse, en bruger besøger.

Når du har oprettet variablen, kan du føje den til parameteren content_group i tagget Google Analytics: GA4-konfiguration.

Trin 1: Opret en variabel
  1. Gå til Variabler Et billede af ikonet for variabler til venstre i Google Tag Manager.
  2. Klik på Ny i sektionen Brugerdefinerede variabler.Et screenshot, hvor knappen Ny i sektionen "Brugerdefinerede variabler" på siden Variabler er fremhævet
  3. Klik på Variabelkonfiguration > RegEx-tabel.
  4. Omdøb variablen til "Indholdsgruppe" øverst i vinduet.
  5. Vælg {{Page Path}} i feltet Inputvariabel.
  6. Tilføj en række i sektionen RegEx-tabel.
  7. Angiv et regulært udtryk til identifikation af sidestien. Se et eksempel
  8. Vælg Angiv standardværdier.
  9. Angiv "Anden gruppe" som standardindholdsgruppe, hvis der ikke er noget match.
  10. Fjern markeringen af afkrydsningsfelterne Kun fuldstændige match og Aktivér funktionerne "Opfanget udvalg" og "Erstat" under Avancerede indstillinger.
  11. Gem dine ændringer.

Trin 2: Føj variablen til tagget

1. Åbn tagget "Google Analytics: GA4-konfiguration" under Tags.
  2. Tilføj en række med indholdsgruppen og variablen i sektionen Felter, der skal angives.
  3. Angiv "content_group" i feltet Feltnavn.
  4. Angiv {{Content Group}} i feltet Værdi.
  5. Gem dine ændringer.
  6. Offentliggør containeren.

Eksempel

Lad os som eksempel sige, at du vil foretage måling af følgende sidestier på dit website:

• Siden med herretøj: www.eksempel.dk/kategori/mænd
  • Siden med dametøj: www.eksempel.dk/kategori/kvinder

I så fald ser din RegEx-tabel ud som føgler:

Mønster Output
/mænd Siden med herretøj
/kvinder Siden med dametøj

Firebase (apps)

Når du bruger Google Analytics til Firebase SDK'en, kan du føje parameteren content_group til en hændelse af typen screen_view. Få flere oplysninger

Få rapportering om indholdsgruppen

Du kan få vist dine indholdsgrupper ved at vælge dimensionen Indholdsgruppe i rapporten Sider og skærmbilleder eller ved at tilføje dimensionen i en udforskning. Her kan du som eksempel se de tidligere definerede indholdsgrupper i rapporten Sider og skærmbilleder:

Et screenshot af rapporten "Sider og skærmbilleder" kategoriseret efter indholdsgrupperne "(not set)", "mens" (herretøj), "womens" (dametøj) og "childrens" (børnetøj)

Konfigurer flere indholdsgrupper

I nogle tilfælde kan der være behov for at oprette og konfigurere flere indholdsgrupper. Det kan f.eks. være, at du vil have en indholdsgruppe på øverste niveau for herretøj, indholdsgruppe 2 (content_group2) for beklædning og indholdsgruppe 3 (content_group3) for skjorter.

For at konfigurere flere indholdsgrupper skal du oprette tilpassede parametre for dem og derefter registrere indholdsgrupperne som tilpassede dimensioner. Få flere oplysninger