Omien raporttien luonti ja hallinta

Oma raportti on raportti, jonka luot itse. Valitset itse ulottuvuudet ja tietotyypit sekä päätät, miten ne näytetään. Lue lisää omista raporteista.

Artikkelin aiheet:

Oman raportin luominen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry näkymääsi.
  3. Avaa Raportit.
  4. Klikkaa Muokkaus > Muokatut raportit > + Uusi muokattu raportti.
  5. Anna Otsikko.
  6. (Valinnainen) Klikkaa + lisää raporttivälilehti.
    Jokaisessa raportissa on vähintään yksi välilehti, mutta voit myös halutessasi lisätä välilehtiä. You can customize the report types in each Report Tab.
  7. Valitse raportin tyyppi: Tutki, Litteä taulukko, Kartan peittokuva tai Suppilo.
    Saat lisätietoja raporttityypeistä klikkaamalla niitä.

Kullekin raporttiin lisättävälle välilehdelle on valittava uusi raporttityyppi. Kullakin välilehdellä voi olla oma raporttityyppinsä. Voit esimerkiksi luoda välilehden 1 kartan peittokuvana ja välilehden 2 litteänä taulukkona. Näin voit käyttää eri visualisointityyppejä useilla välilehdillä samassa raportissa.

1. Tutki: Analytics-vakioraportti. Sisältää viivakaavion ja tietotaulukon, johon sisältyy dynaamisia elementtejä, kuten haku- ja lajitteluvaihtoehtoja ja toissijaisia ulottuvuuksia.
    2. Litteä taulukko: staattinen, lajiteltava taulukko, jossa data näytetään eri riveillä.
    3. Kartan peittokuva: maailmankartta. Alueet ja maat näkyvät tummennettuina liikenteen määrän ja käyttäjien aktivoitumisasteen mukaan.
    4. Suppilo: itse määritettävä konversiosuppilo.
  8. Määritä ulottuvuudet ja tiedot.
    Raporttityyppien käytettävissä olevat vaihtoehdot vaihtelevat, koska tiedot esitetään kussakin raporttityypissä omalla tavallaan.
  9. (Valinnainen) Klikkaa + Lisää suodatin, jos haluat nähdä raportissa vain tietyt ulottuvuudet.
    Saat lisätietoja suodattimista klikkaamalla niitä.
    Näin voit rajoittaa raportissa näytettävää dataa. Jos esimerkiksi luot raportin käyttäen Selainversio-ulottuvuutta, voit lisätä suodattimen, joka näyttää raportissa vain tietyt selaimet. Valitse Selain-ulottuvuudelle Sisällytä-suodatin ja määritä tarkan vastaavuuden arvoksi Chrome. Näillä määrityksillä raportissa näytetään vain Chrome-selainta koskeva data. Voit verrata kunkin Chrome-version suorituskykyä ja sulkea pois kaikkien muiden selainten datan.
  10. (Valinnainen) Valitse, missä haluat tämän raportin näkyvän. Valitse tietyt näkymät avattavasta valikosta tai valitse Kaikki tähän tiliin liitetyt näkymät, jos haluat raportin näkyvän kaikissa näkymissä, joihin sinulla on käyttöoikeus.
  11. Valitse Tallenna.

Muokattujen raporttien käyttäminen, hallitseminen ja jakaminen

Muokattujen raporttien käyttäminen:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Siirry näkymääsi.
  3. Avaa Raportit.
  4. Klikkaa Muokkaus.

Näet taulukossa luettelon kaikista muokatuista raporteistasi. Voit luoda luokkia ja järjestää raportit ryhmiin. Valitse Toimet-valikosta Muokkaa, Kopioi, Poista tai Jaa sen mukaan, mitä haluat tehdä kullekin raportille. Kun jaat muokatun raportin, vain kokoonpanotiedot jaetaan. Datasi pysyy yksityisenä. Lue lisää sisällön jakamisesta, kuten useiden muokattujen raporttien jakamisesta samaan aikaan.

Voit tarkastella yksittäistä raporttia klikkaamalla sen nimeä taulukossa. Voit myös valita raportteja vasemmanpuoleisesta navigointipalkista. Kun raportti on avoimena, voit tehdä siihen muutoksia klikkaamalla Muokkaa (ylhäällä vasemmalla, raportin otsikin alla).

Muokattujen raporttien varmuuskopiointi muokatuilla taulukoilla

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Analytics 360 ‑tileillä. Lisätietoja Analytics 360:stä.

Jos käsittelet suurta määrää dataa, omat raportit saattavat esittää otantaan perustuvia tuloksia. Omien raporttien tietojen täsmällisyyden ja tarkkuuden varmistamiseksi suosittelemme, että jokaisesta tärkeästä omasta raportista (erityisesti sellaisista, joita käytetään kriittisten liiketoimintatietojen raportointiin/analysointiin) otetaan varmuuskopio oman taulukon avulla. Muokattuja taulukoita käytettäessä tärkeimmät tiedot voidaan koostaa päivittäin, jolloin voidaan varmistaa, ettei raportteihin sisällytetä otantatietoja.