[GA4] Google Merchant Center-integrering

Denne artikkelen er skrevet for nettstedseiere som ønsker å knytte Merchant Center-kontoen sin sammen med Analytics-området for nettstedet sitt.

Fordeler ved integreringen

Automatisk tagging

Hvis du bruker automatisk tagging, kategoriseres Merchant Center-trafikk med disse dimensjonsverdiene i Analytics-rapportene dine:

• Kildeplattform: kostnadsfrie Shopping-oppføringer
  • Kilde: Google
  • Medium: organisk
  • Kampanje: kostnadsfrie Shopping-oppføringer
  • Standard kanalgruppering: organisk Shopping

Med disse dimensjonsverdiene kan du se hvor mange av brukerne, øktene og hendelsene dine som stammer fra organiske søkeklikk i Google Merchant Center, samt antallet konverteringer og totalinntekten du kan tilskrive organiske søkeklikk.

srsltid-parameteren føyes til i linker Google Merchant Center genererer i organiske Shopping-resultater (f.eks. www.example.com?srsltid=123xyz). Finn ut mer om automatisk tagging i Merchant Center.

Finn ut mer om trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.

Eksport av konverteringer

Analytics eksporterer konverteringen til Merchant Center. purchase- og in_app_purchase-konverteringshendelsen din som stammer fra organiske søkeklikk, eksporteres fra Analytics til Merchant Center og blir tilgjengelige i Merchant Center-rapporteringen. I Merchant Center-konverteringsrapporteringen brukes attribusjonsmodellen som er konfigurert i det tilknyttede Google Analytics 4-området ditt.

Grenser

Integreringen mellom Merchant Center-kontoer og Google Analytics 4-områder er mange-til-mange.

• Du kan knytte flere Merchant Center-kontoer (deriblant kontoer for flere klienter) sammen med ett enkelt Analytics-område. De ulike Merchant Center-kontoene vises som unike linker i Analytics. Du kan ikke knytte både en konto for flere klienter og en underordnet konto for den aktuelle Merchant Center-kontoen sammen med det samme Analytics-området.
  • Du kan knytte flere Analytics-områder sammen med én Merchant Center-konto (deriblant kontoer for flere klienter). De ulike Analytics-områdene vises som unike linker i Merchant Center.

Tillatelser

Du må ha rollen som redigerer i Analytics eller ha administratortilgang til Merchant Center for å kunne starte tilknytningsprosessen. Hvis du har begge disse tillatelsene, kan du fullføre tilknytningsprosessen fra Analytics eller Merchant Center.

Etabler tilknytninger i Analytics

1. Klikk på Administrator i Google Analytics.
  2. Påse at du har valgt ønsket konto, ved å ta en titt i Konto-kolonnen. (Hvis du bare har én Google Analytics-konto, er den allerede valgt.)
  3. I Område-kolonnen velger du området du vil knytte sammen med Merchant Center.
  4. I Område-kolonnen klikker du på Google Merchant Center-tilknytninger under PRODUKTTILKNYTNINGER.
  5. I tilknytningstabellen klikker du på Tilknytt.
  6. Hvis du er administrator for én eller flere Google Merchant Center-kontoer, kan du gå til raden for Tilknytt Merchant Center-kontoene jeg administrerer, klikke på Velg konto og så velge kontoen du vil knytte området ditt sammen med.
  7. Klikk på Bekreft.
  8. Klikk på Neste.
  9. Under Slå på automatisk tagging kan du velge å aktivere automatisk tagging i Merchant Center-kontoen eller la innstillingene for automatisk tagging være som de er.
  10. Klikk på Neste, og gjennomgå og velg de ønskede konfigurasjonsinnstillingene.

Etabler tilknytninger i Merchant Center

Finn ut hvordan du kan etablere tilknytninger fra Merchant Center-grensesnittet.