[GA4] Google Merchant Center-integratie

Dit artikel is bedoeld voor website-eigenaren die hun Merchant Center-account willen koppelen aan de Analytics-property voor hun website.

Voordelen van de integratie

Autotagging

Als u autotagging aan laat staan, wordt Merchant Center-verkeer met de volgende dimensiewaarden ingedeeld in uw Analytics-rapporten:

• Bronplatform: Gratis vermeldingen voor Shopping
  • Bron: Google
  • Medium: Organisch
  • Campagne: Gratis vermeldingen voor Shopping
  • Standaard kanaalgroep: Organische Shopping

Met deze dimensiewaarden kunt u zien hoeveel gebruikers, sessies en gebeurtenissen afkomstig zijn van klikken in organische zoekresultaten van Google Merchant Center. Ook ziet u het aantal klikken, conversies en de totale opbrengst die u kunt toeschrijven aan klikken in organische zoekresultaten.

De parameter srsltid wordt toegevoegd aan links die zijn gemaakt door Google Merchant Center in organische winkelresultaten (bijv. www.example.com?srsltid=123xyz). Meer informatie over autotagging in Merchant Center

Meer informatie over verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging

Conversie-export

Analytics exporteert conversies naar Merchant Center. De conversiegebeurtenissen purchase en in_app_purchase die voortkomen uit klikken in organische zoekresultaten, worden geëxporteerd van Analytics naar Merchant Center en zijn beschikbaar in Merchant Center-rapporten. Voor Merchant Center-conversierapportage wordt het attributiemodel gebruikt dat is ingesteld in uw gekoppelde Google Analytics 4-property.

Limieten

De integratie tussen Merchant Center-accounts en Google Analytics 4-property's is gebaseerd op een veel-op-veel-relatie:

• U kunt meerdere Merchant Center-accounts (inclusief multi-client accounts) koppelen aan één Analytics-property. Elk Merchant Center-account verschijnt als een unieke koppeling in Analytics. U kunt niet zowel een multi-client account als een onderliggend account van dat Merchant Center-account aan dezelfde Analytics-property koppelen.
  • U kunt meerdere Analytics-property's koppelen aan één Merchant Center-account (inclusief multi-client accounts). Elke Analytics-property wordt als unieke koppeling weergegeven in Merchant Center.

Rechten

Als u het koppelingsproces wilt starten, heeft u de rol Bewerker in Analytics of beheerderstoegang in Merchant Center nodig. Als u over beide rechten beschikt, kunt u het koppelingsproces afronden vanuit Analytics of Merchant Center.

Koppelingen maken in Analytics

1. Klik in Beheerder onder Productkoppelingen op Merchant Center-koppelingen.
  2. Klik in de tabel met koppelingen op Koppelen.
  3. Als u beheerder bent van een of meer Google Merchant Center-accounts, klikt u in de rij voor Koppelen aan Merchant Center-accounts die ik beheer op Account kiezen en selecteert u het account waaraan u de property wilt koppelen.
  4. Klik op Bevestigen.
  5. Klik op Volgende.
  6. Kies bij Autotagging aanzetten of u autotagging wilt aanzetten voor het Merchant Center-account of dat u de instellingen voor autotagging hetzelfde wilt houden.
  7. Klik op Volgende, controleer de configuratie-instellingen en dien deze in.

Koppelingen maken in Merchant Center

Meer informatie over hoe u koppelingen maakt in de Merchant Center-interface met de klassieke of Next-versie: