[GA4] Google Merchant Center-integratie

Dit artikel is bedoeld voor website-eigenaren die hun Merchant Center-account willen koppelen aan de Analytics-property voor hun website.

Voordelen van de integratie

Autotagging

Als u autotagging aan laat staan, wordt Merchant Center-verkeer met de volgende dimensiewaarden ingedeeld in uw Analytics-rapporten:

• Bronplatform: Gratis vermeldingen voor Shopping
  • Bron: Google
  • Medium: Organisch
  • Campagne: (niet ingesteld)
  • Standaard kanaalgroepering: Organische Shopping

Met deze dimensiewaarden kunt u zien hoeveel van uw gebruikers, sessies en gebeurtenissen afkomstig zijn van klikken in organische zoekresultaten van Google Merchant Center. Ook ziet u het aantal conversies en de totale opbrengst die u kunt toeschrijven aan klikken in organische zoekresultaten.

De parameter srsltid wordt toegevoegd aan links die zijn gemaakt door Google Merchant Center in organische winkelresultaten (bijv. www.example.com?srsltid=123xyz). Bekijk meer informatie over autotagging in Merchant Center.

Bekijk meer informatie over verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging.

Conversie-export

Analytics exporteert conversies naar Merchant Center. De conversiegebeurtenissen purchase en in_app_purchase die voortkomen uit klikken in organische zoekresultaten, worden geëxporteerd van Analytics naar Merchant Center en zijn beschikbaar in Merchant Center-rapporten. Voor Merchant Center-conversierapportage wordt het attributiemodel gebruikt dat is ingesteld in uw gekoppelde Google Analytics 4-property.

Limieten

De integratie tussen Merchant Center-accounts en Google Analytics 4-property's is gebaseerd op een veel-op-veel-relatie:

• U kunt meerdere Merchant Center-accounts (inclusief multi-client accounts) koppelen aan één Analytics-property. Elk Merchant Center-account wordt in Analytics weergegeven als een unieke koppeling. U kunt niet zowel een multi-client account als een onderliggend account van dat Merchant Center-account aan dezelfde Analytics-property koppelen.
  • U kunt meerdere Analytics-property's koppelen aan één Merchant Center-account (inclusief multi-client accounts). Elke Analytics-property wordt als unieke koppeling weergegeven in Merchant Center.

Rechten

Als u het koppelingsproces wilt starten, heeft u de rol Bewerker in Analytics of beheerderstoegang in Merchant Center nodig. Als u over beide rechten beschikt, kunt u het koppelingsproces afronden vanuit Analytics of Merchant Center.

Koppelingen maken in Analytics

1. Klik in Google Analytics op Beheerder.
  2. Zorg ervoor dat in de kolom Account het gewenste account is geselecteerd. (Als u maar één Google Analytics-account heeft, is dat al geselecteerd.)
  3. Selecteer in de kolom Property de property die u aan Merchant Center wilt koppelen.
  4. Klik in de kolom Property onder PRODUCTKOPPELINGEN op Google Merchant Center-koppelingen.
  5. Klik in de tabel met koppelingen op Koppelen.
  6. Als u beheerder bent van een of meer Google Merchant Center-accounts, klikt u in de rij voor Koppelen aan Merchant Center-accounts die ik beheer op Account kiezen en selecteert u het account waaraan u de property wilt koppelen.
  7. Klik op Bevestigen.
  8. Klik op Volgende.
  9. Kies bij Autotagging aanzetten of u autotagging wilt aanzetten voor het Merchant Center-account of dat u de instellingen voor autotagging ongewijzigd wilt laten.
  10. Klik op Volgende, controleer de configuratie-instellingen en dien deze in.

Koppelingen maken in Merchant Center

Bekijk meer informatie over hoe u koppelingen maakt in de Merchant Center-interface.