[GA4] Integration af Google Merchant Center

Denne artikel henvender sig til websiteejere, som vil knytte deres Merchant Center-konto til den Analytics-ejendom, der er knyttet til deres website.

Fordele ved integrationen

Automatisk tagging

Hvis du lader automatisk tagging forblive aktiveret, kategoriseres Merchant Center-trafik med følgende dimensionsværdier i dine Analytics-rapporter:

• Kildeplatform: Gratis fortegnelser i Shopping
  • Kilde: Google
  • Medium: Organisk
  • Kampagne: Gratis fortegnelser i Shopping
  • Standardkanalgruppering: Organisk søgning i Shopping

Disse dimensionsværdier giver dig mulighed for at se, hvor mange brugere, sessioner og hændelser der er genereret fra klik via organisk søgning i Google Merchant Center, samt antallet af klik, antallet af konverteringer og den samlede omsætning, der kan tilskrives klik, som stammer fra klik via organisk søgning.

Parameteren srsltid føjes til links, der genereres af Google Merchant Center i organiske shoppingresultater (f.eks. www.example.com?srsltid=123xyz). Få flere oplysninger om automatisk tagging i Merchant Center.

Få flere oplysninger om trafikkilder, manuel tagging og automatisk tagging

Eksport af konverteringer

Der eksporteres konverteringer fra Analytics til Merchant Center. De konverteringshændelser af typen purchase og in_app_purchase, som stammer fra klik via organisk søgning, eksporteres fra Analytics til Merchant Center og bliver tilgængelige i Merchant Center-rapporter. Ved Merchant Center-konverteringsrapportering bruges den tilskrivningsmodel, der er konfigureret på din tilknyttede Google Analytics 4-ejendom.

Grænser

Integration af Merchant Center-konti og Google Analytics 4-ejendomme er baseret på mange-til-mange-princippet:

• Du kan knytte flere Merchant Center-konti (heriblandt konti for flere kunder) til samme Analytics-ejendom. Hver Merchant Center-konto vises som et unikt link i Analytics. Du kan ikke knytte både en konto for flere kunder og en underordnet konto, der er tilknyttet den aktuelle Merchant Center-konto, til samme Analytics-ejendom.
  • Du kan tilknytte flere Analytics-ejendomme til samme Merchant Center-konto (eller samme konto for flere kunder). Hver Analytics-ejendom vises som et unikt link i Merchant Center.

Tilladelser

For at kunne starte processen til linkoprettelse skal du have rollen Redaktør i Analytics eller administratoradgang i Merchant Center. Hvis du har begge tilladelser, kan du selv vælge, om tilknytningsprocessen skal udføres fra Analytics eller Merchant Center.

Opret links i Analytics

1. Klik på Administrator i Google Analytics.
  2. Sørg for, at den ønskede konto er valgt i kolonnen Konto. Hvis du kun har én Google Analytics-konto, er den allerede valgt.
  3. Vælg den ejendom, du vil knytte til Merchant Center, i kolonnen Ejendom.
  4. Klik på Google Merchant Center-links under PRODUKTLINKS i kolonnen Ejendom.
  5. Klik på Link i linktabellen.
  6. Klik på Vælg konto i rækken for Tilknyt Merchant Center-konti, jeg administrerer, hvis du er administrator for en eller flere Google Merchant Center-konti, og vælg derefter den konto, du vil knytte din ejendom til.
  7. Klik på Bekræft.
  8. Klik på Næste.
  9. Vælg under Aktivér automatisk tagging, om du vil aktivere automatisk tagging for Merchant Center-kontoen eller lade indstillingerne for automatisk tagging forblive uændrede.
  10. Klik på Næste, og gennemgå og indsend derefter dine konfigurationsindstillinger.

Opret links i Merchant Center

Få flere oplysninger om, hvordan du opretter links via Merchant Center-grænsefladen.