Reports

[GA4] Filters toepassen op detailrapporten

Met rapportfilters kunt u bepalen welke gegevens in uw detailrapporten worden getoond. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw gegevens, kunt u trends ontdekken en inzoomen op de details die belangrijk voor u zijn. U kunt bijvoorbeeld een rapportfilter gebruiken om specifieke regio's, app-versies en advertentieblokken te bekijken. U kunt meerdere filters toevoegen om uw analyse verder te verfijnen.

Wat doen rapportfilters?

Met rapportfilters kunt u alleen de vereiste gegevens in uw rapporten tonen door de rest te verbergen. Bekijk Gegevensfilters voor meer informatie over hoe u intern of ontwikkelaarsverkeer verwijdert met gegevensfilters. Zie Filters, subproperty's en gebruikersrollen vergelijken voor meer informatie over filtertypen.

Waar kan ik de filters in een rapport vinden?

U beheert filters boven de diagrammen in uw rapport. Als u een filter toevoegt, worden het diagram en de tabel in dat rapport geüpdatet. U kunt alleen filters toepassen op detailrapporten.

Filter toevoegen

U kunt filters maken om dimensiewaarden te selecteren met exacte overeenkomsten, woordgroepen voor gedeeltelijke overeenkomst of reguliere expressies (regex).

U kunt alleen filters toevoegen aan detailrapporten. Als u Filter toevoegen niet ziet, is dit waarschijnlijk een overzichtsrapport waaraan u geen tijdelijke rapportfilters kunt toevoegen. Als u bewerker of beheerder bent, kunt u het rapport wel aanpassen en filters opnemen. Meer informatie over hoe u overzichtsrapporten aanpast

Filteren met exacte overeenkomsten

Met exact zoeken kunt u filteren op gegevens die exact overeenkomen met of niet overeenkomen met specifieke dimensiewaarden.

1. Klik op + Filter toevoegen als u een rapport bekijkt.
  2. Selecteer een dimensie. Alleen dimensies met dimensiewaarden verschijnen in de lijst. Google geeft een dimensie grijs weer als deze niet compatibel is met andere dimensies in een rapport.
  3. Selecteer in het veld Zoektype de optie Komt exact overeen met of Komt niet exact overeen met.
  4. Selecteer een of meer dimensiewaarden.
  5. (Optioneel) Klik op Nieuwe voorwaarde toevoegen als u nog een voorwaarde wilt maken. U kunt maximaal 4 andere maken.
  6. Klik op Toepassen.

Filteren met gedeeltelijke overeenkomsten

Woordgroepen voor gedeeltelijke overeenkomst bieden meer flexibiliteit bij het filteren op dimensiewaarden. U kunt filters maken met de volgende zoektypen voor gedeeltelijke overeenkomst:

• bevat
  • begint met
  • eindigt met
  • bevat niet
  • begint niet met
  • eindigt niet met
Woordgroepen voor gedeeltelijke overeenkomst zijn hoofdlettergevoelig.
  1. Klik op + Filter toevoegen als u een rapport bekijkt.
  2. Selecteer een dimensie. Alleen dimensies met dimensiewaarden verschijnen in de lijst. Google geeft een dimensie grijs weer als deze niet compatibel is met andere dimensies in een rapport.
  3. Selecteer in het veld Zoektype het gewenste zoektype voor gedeeltelijke overeenkomst.
  4. Voer in het tekstvak de waarde voor gedeeltelijke overeenkomst in.
  5. (Optioneel) Klik op Nieuwe voorwaarde toevoegen als u nog een voorwaarde wilt maken. U kunt maximaal 4 andere maken.
  6. Klik op Toepassen.

Filteren met reguliere expressies

Reguliere expressies (regex) bieden geavanceerde filtermogelijkheden. Met regex kunt u complexe patronen maken om overeenkomsten te vinden voor dimensiewaarden op basis van specifieke criteria. U kunt regex-filters maken met de volgende zoektypen:

• komt overeen met regex
  • komt overeen met gedeeltelijke regex
  • komt niet overeen met regex
  • komt niet overeen met gedeeltelijke regex
Reguliere expressies zijn hoofdlettergevoelig en bevatten maximaal 250 tekens.
  1. Klik op + Filter toevoegen als u een rapport bekijkt.
  2. Selecteer een dimensie. Alleen dimensies met dimensiewaarden verschijnen in de lijst. Google geeft een dimensie grijs weer als deze niet compatibel is met andere dimensies in een rapport.
  3. Selecteer in het veld Overeenkomsttype het gewenste regex-zoektype.
  4. Voer in het tekstvak de regex in.
  5. (Optioneel) Klik op Nieuwe voorwaarde toevoegen als u nog een voorwaarde wilt maken. U kunt maximaal 4 andere maken.
  6. Klik op Toepassen.

Een filter wijzigen

1. Klik op het filter dat u wilt wijzigen als u het rapport bekijkt.
  2. Selecteer de items die u wilt toevoegen aan of verwijderen uit uw filter.
  3. Klik op Toepassen.

Een filter verwijderen

Als u een filter wilt verwijderen, klikt u op Verwijderen naast het filter dat u wilt verwijderen.

Filtervoorwaarden definiëren

U maakt filters door voorwaarden te definiëren met behulp van dimensies en dimensiewaarden.

U kunt bijvoorbeeld het volgende toepassen:

• De dimensie Platform en een keuze maken uit de dimensiewaarden Android, iOS en Web.
  • De dimensie Land en een keuze maken uit Argentinië, Duitsland en andere landen.

Meerdere waarden voor dezelfde voorwaarde worden met OF-logica geëvalueerd, bijvoorbeeld Platform = Android OF iOS; Land = Argentinië OF Japan.

Meerdere voorwaarden binnen hetzelfde filter worden geëvalueerd met EN-logica, bijvoorbeeld (Platform = Android OF iOS) EN (Land = Argentinië OF Japan).

Mogelijk zijn niet alle dimensiewaarden beschikbaar. Sommige dimensies kunnen niet worden uitgesloten, terwijl andere niet beschikbaar zijn wegens uw instellingen.

Lijst van dimensies die u kunt gebruiken om filtervoorwaarden in te stellen

Dit zijn enkele veelvoorkomende dimensies die u kunt gebruiken om filtervoorwaarden in te stellen:

• Leeftijd
  • Doelgroepnaam
  • Browser
  • Dag
  • Apparaat
  • Datum van eerste sessie
  • Campagne voor nieuwe gebruiker
  • Bron/medium voor nieuwe gebruiker
  • Datum eerste bezoek
  • Gender
  • Hostnaam
  • Uur
  • Landingspagina + querytekenreeks
  • Taal
  • Taalcode
  • Besturingssysteem
  • OS met versie
  • Paginapad en schermklasse
  • Schermresolutie
  • Sessiecampagne
  • Standaard kanaalgroep voor sessie
  • Bronplatform voor sessie
  • Ingelogd met gebruikers-ID
  • Streamnaam
  • Naam testgegevensfilter