Reports

[GA4] Suodattimien käyttäminen erittelyraporteissa

Käyttämällä raporttisuodattimia voit vaikuttaa siihen, mitä dataa erittelyraporteissasi näkyy. Niiden avulla voit ymmärtää dataasi paremmin, havaita trendejä ja perehtyä tarkemmin sinulle tärkeisiin yksityiskohtiin. Raporttisuodatinta käyttämällä voit esimerkiksi tutkia tiettyihin alueisiin, sovellusversioihin ja mainosyksiköihin liittyvää dataa. Voit tarkentaa analyysia lisäämällä useita suodattimia.

Miten raporttisuodattimet toimivat?

Raporttisuodattimien avulla voit nähdä raporteissasi vain tarvitsemasi datan. Lue datasuodattimia käsittelevästä artikkelista, miten voit poistaa sisäisen liikenteen tai kehittäjän liikenteen datasuodattimien avulla. Lisätietoa suodatintyypeistä on artikkelissa Suodattimien, alamittauskokonaisuuksien ja käyttäjäroolien vertailu.

Mistä löydän suodattimet?

Löydät suodattimet raportin kaavioiden yläpuolelta. Jos lisäät suodattimen, se otetaan käyttöön sekä raportin taulukossa että kaaviossa. Voit käyttää suodattimia vain erittelyraporteissa.

Lisää suodatin

Voit luoda suodattimia ulottuvuuksien arvojen valitsemiseksi käyttämällä tarkkoja vastaavuuksia, osittaisia vastaavuuksia tai säännöllisiä lausekkeita (regex).

Voit lisätä suodattimia vain erittelyraportteihin. Jos Lisää suodatin ‐vaihtoehtoa ei näy, kyseessä on todennäköisesti yleiskatsausraportti, johon et voi lisätä väliaikaisia raporttisuodattimia. Jos kuitenkin olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit muokata raporttia ja käyttää siihen suodattimia. Lue lisää yleiskatsausraporttien muokkaamisesta.

Suodattaminen tarkalla vastaavuudella

Tarkan vastaavuuden avulla voit suodattaa dataa, joka vastaa tai ei vastaa täsmälleen tiettyjä ulottuvuusarvoja.

1. Avaa raportti ja klikkaa + Lisää suodatin.
  2. Valitse ulottuvuus. Listalla näkyvät vain ulottuvuudet, joilla on ulottuvuusarvoja. Jos ulottuvuus näkyy himmennettynä, se ei ole yhteensopiva raportin muiden ulottuvuuksien kanssa.
  3. Valitse Vastaavuustyyppi-kentästä Vastaa täsmälleen tai Ei vastaa täsmälleen.
  4. Valitse vähintään yksi ulottuvuusarvo.
  5. (Valinnainen) Klikkaa Lisää uusi ehto ja luo enintään neljä muuta ehtoa.
  6. Klikkaa Käytä.

Suodattaminen osittaisella vastaavuudella

Osittaiset vastaavuuslausekkeet tuovat lisää joustavuutta ulottuvuusarvojen suodattamiseen. Voit luoda suodattimia seuraavien osittaisten vastaavuustyyppien avulla:

• sisältää
  • alussa on
  • lopussa on
  • ei sisällä
  • alussa ei ole
  • lopussa ei ole
Osittaisissa vastaavuuslausekkeissa kirjainkoolla on merkitystä.
  1. Avaa raportti ja klikkaa + Lisää suodatin.
  2. Valitse ulottuvuus. Listalla näkyvät vain ulottuvuudet, joilla on ulottuvuusarvoja. Jos ulottuvuus näkyy himmennettynä, se ei ole yhteensopiva raportin muiden ulottuvuuksien kanssa.
  3. Valitse Vastaavuustyyppi-kentästä haluamasi osittainen vastaavuustyyppi.
  4. Lisää tekstikenttään osittaisen vastaavuuden arvo.
  5. (Valinnainen) Klikkaa Lisää uusi ehto ja luo enintään neljä muuta ehtoa.
  6. Klikkaa Käytä.

Suodattaminen säännöllisillä lausekkeilla

Säännölliset lausekkeet tarjoavat kehittyneitä suodatusominaisuuksia. Säännöllisen lausekkeen avulla voit luoda monimutkaisia malleja, jotka vastaavat ulottuvuuksien arvoja tiettyjen ehtojen perusteella. Voit luoda säännöllisen lausekkeen suodattimia seuraavien vastaavuustyyppien avulla:

• vastaa säännöllistä lauseketta
  • vastaa osittain säännöllistä lauseketta
  • ei vastaa säännöllistä lauseketta
  • ei vastaa osittain säännöllistä lauseketta
Säännöllisissä lausekkeissa kirjainkoolla on väliä, ja ne voivat olla enintään 250 merkkiä pitkiä.
  1. Avaa raportti ja klikkaa + Lisää suodatin.
  2. Valitse ulottuvuus. Listalla näkyvät vain ulottuvuudet, joilla on ulottuvuusarvoja. Jos ulottuvuus näkyy himmennettynä, se ei ole yhteensopiva raportin muiden ulottuvuuksien kanssa.
  3. Valitse Vastaavuustyyppi-kentästä haluamasi säännöllisen lausekkeen vastaavuustyyppi.
  4. Kirjoita tekstikenttään säännöllinen lauseke.
  5. (Valinnainen) Klikkaa Lisää uusi ehto ja luo enintään neljä muuta ehtoa.
  6. Klikkaa Käytä.

Suodattimen vaihtaminen

1. Avaa raportti ja klikkaa suodatinta, jonka haluat vaihtaa.
  2. Valitse kohteet, jotka haluat lisätä suodattimeesi tai poistaa siitä.
  3. Klikkaa Käytä.

Suodattimen poistaminen

Jos haluat poistaa suodattimen, klikkaa sen vierestä Poista.

Miten suodatusehdot määritellään?

Voit luoda suodattimia määrittelemällä ehtoja ulottuvuuksien ja ulottuvuusarvojen avulla.

Voit esimerkiksi ottaa käyttöön

• Alusta-ulottuvuuden ja valita ulottuvuusarvoksi Android, iOS tai Sivusto
  • Maa-ulottuvuuden ja valita haluamasi maat, kuten Argentiina tai Saksa.

Samaan ehtoon liittyvät arvot yhdistetään OR-logiikalla (esim. Alusta = Android OR iOS; Maa = Argentiina OR Japani).

Samaan suodattimeen liittyvät ehdot yhdistetään AND-logiikalla esimerkiksi seuraavasti: (Alusta = Android OR iOS) AND (Maa = Argentiina OR Japani).

Kaikki ulottuvuusarvot eivät välttämättä ole käytettävissä. Toisia ulottuvuuksia ei voi sulkea pois, ja toiset taas eivät ole käytettävissä määritystesi vuoksi.

Ulottuvuudet, joita voit käyttää suodatusehtojen määrittämiseen

Tässä on joitakin yleisiä ulottuvuuksia, joita voit käyttää suodatusehtojen määrittämiseen:

• Ikä
  • Yleisön nimi
  • Selain
  • Päivä
  • Laite
  • Ensimmäisen istunnon päivämäärä
  • Käyttäjän ensimmäisenä aktivoinut kampanja
  • Käyttäjän ensimmäisenä aktivoinut liikenteen lähde / tulotapa
  • Ensimmäisen käynnin päivämäärä
  • Sukupuoli
  • Isäntänimi
  • Tunti
  • Laskeutumissivu + kyselymerkkijono
  • Kieli
  • Kielikoodi
  • Käyttöjärjestelmä
  • Käyttöjärjestelmä ja versio
  • Sivun polku ja näkymän luokka
  • Näytön resoluutio
  • Istuntoon liittyvä kampanja
  • Istuntoon liittyvä oletuskanavaryhmä
  • Istuntoon liittyvä liikenteen lähteen alusta
  • Kirjautunut käyttäjätunnuksella
  • Striimin nimi
  • Testidatan suodattimen nimi