[UA] Ställa in händelsemätning (Universal Analytics)

I den här artikeln beskriver vi hur du ställer in händelsemätning i Universal Analytics. Motsvarande information om Google Analytics 4 finns i följande resurser:

Innan du kan se data i dina händelserapporter måste du lägga till kod som samlar in händelsedata på din webbplats eller i din app.

Innehåll i artikeln:

Taggkonfigurering med Google Taggstyrning

Om du använder Google Taggstyrning för att hantera dina taggar kan du läsa guiden om taggkonfigurering för Analytics-händelser.

Taggkonfigurering (webb)

Lägg till den grundläggande Analytics-taggen om du inte redan har gjort det.

För att kunna samla in händelsedata från en webbplats måste du lägga till JavaScript som skickar information till Analytics om alla händelser som utlöses på webbplatsen. Mer information finns i dokumentationen om Analytics-händelser i hjälpcentret och på vår webbplats för utvecklare.

Taggkonfigurering (app)

Använd ett av Analytics-SDK:erna för att samla in händelsedata från en app.

Se utvecklarhandboken för Measurement Protocol om du vill samla in händelsedata från en internetansluten enhet (till exempel en kassaenhet, men inte från en webbplats eller app).

Relaterade resurser

google-developers-svg

gtm-logo-sm-svg