Ställa in händelsemätning

För att kunna se data i dina händelserapporter måste du lägga till kod som samlar in händelsedata på din webbplats eller i din app.

Innehåll i artikeln:

Taggkonfigurering med Google Taggstyrning

Om du använder Google Taggstyrning för att hantera spårningen bör du läsa guiden om taggkonfigurering för Google Analytics-händelser.

Taggkonfigurering (webb)

Lägg till den grundläggande Analytics-taggen om du inte redan har gjort det.

För att kunna samla in händelsedata från en webbplats måste du lägga till JavaScript som skickar information till Analytics om alla händelser som utlöses på webbplatsen. Mer information finns i dokumentationen om Analytics-händelser i hjälpcentret och på vår utvecklarwebbplats.

Taggkonfigurering (app)

Använd ett av Analytics-SDK:erna för a tt samla in händelsedata från en mobilapp.

Om du vill samla in händelsedata från en internetansluten enhet (till exempel en POS-enhet, men inte från en webbplats eller app) kan du läsa om Händelsespårning i utvecklarhandboken för Measurement Protocol.

Relaterade resurser

google-developers-svg

gtm-logo-sm-svg