[UA] Gebeurtenismeting instellen (Universal Analytics)

Dit artikel gaat over het instellen van gebeurtenismeting in Universal Analytics. Bekijk de volgende bronnen voor vergelijkbare informatie over Google Analytics 4:

Als u gegevens in uw rapporten Gebeurtenissen wilt zien, moet u code aan uw site of app toevoegen zodat u gebeurtenisgegevens kunt verzamelen.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Tags instellen met Google Tag Manager

Als u Google Tag Manager gebruikt om uw tags te beheren, leest u de handleiding voor tags instellen voor Analytics-gebeurtenissen.

Tags instellen (web)

Als u de algemene Analytics-tag nog niet heeft toegevoegd, doet u dit eerst.

Als u gebeurtenisgegevens van een website wilt verzamelen, moet u JavaScript aan uw site toevoegen. Hierdoor worden de gegevens van elke gebeurtenis die wordt geactiveerd, naar Analytics verstuurd. Lees voor meer informatie de documentatie voor Analytics-gebeurtenissen in ons Helpcentrum en de site voor ontwikkelaars.

Tags instellen (app)

Als u gebeurtenisgegevens van een mobiele app wilt verzamelen, gebruikt u een van de Analytics-SDK's.

Als u gegevens wilt verzamelen van een met internet verbonden apparaat (bijvoorbeeld een apparaat op een verkooppunt, maar geen website of een mobiele app), leest u de Measurement Protocol-handleiding voor ontwikkelaars.

Gerelateerde bronnen

google-developers-svg

gtm-logo-sm-svg