Gebeurtenissen meten instellen

Om gegevens in uw rapporten 'Gebeurtenissen' te kunnen zien, moet u code aan uw site of app toevoegen zodat u gebeurtenisgegevens kunt verzamelen.

In dit artikel:

Tagconfiguratie met Google Tag Manager

Als u Google Tag Manager gebruikt om uw tracking te beheren, leest u de handleiding voor het instellen van tags voor Analytics-gebeurtenissen.

Tagconfiguratie (web)

Als u de algemene Analytics-tag nog niet heeft toegevoegd, doet u dit eerst.

Als u gebeurtenisgegevens van een website wilt verzamelen, moet u JavaScript aan uw site toevoegen, dat ervoor zorgt dat de details van elke gebeurtenis die wordt geactiveerd naar Analytics worden verzonden. Lees voor meer informatie de documentatie voor Analytics-gebeurtenissen op ons Helpcentrum en de website voor ontwikkelaars.

Tagconfiguratie (app)

Als u gebeurtenisgegevens van een mobiele app wilt verzamelen, gebruikt u een van de Analytics-SDK's.

Als u gegevens wilt verzamelen van een met internet verbonden apparaat (bijvoorbeeld een apparaat op een verkooppunt, maar geen website of een mobiele app), raadpleegt u Event tracking in de Measurement Protocol Developer Guide.

Gerelateerde bronnen

google-developers-svg

gtm-logo-sm-svg