Registrer utgående linker

Finn ut når brukere klikker på en link for å forlate nettstedet ditt.

Merk: Innholdet i denne artikkelen gjelder bare for nettsteder som er merket med analytics.js-kodebiten. (Det gjelder ikke for nettsteder som er merket med gtag.js-kodebiten.)

Du kan bruke Google Analytics-hendelser for å spore klikk på linker som fører brukere til et annet nettsted enn ditt eget.

Denne artikkelen omhandler disse emnene:

Google Tag Manager

Hvis du bruker Google Tag Manager til å administrere Analytics-installasjonen din, må du følge veiledningen i Analytics-hendelser for å implementere hendelser.

Legg til taggen direkte på nettsteder

Hvis du har lagt til Analytics-taggen direkte på nettstedet ditt, kan du kopiere og lime inn skriptet nedenfor på dine egne sider for å konfigurere måling av hendelser for utgående linker. Du bør legge til dette skriptet i sideoverskriften, men ikke i den grunnleggende Analytics-taggen.

Hvis du kopierer og limer inn dette skriptet nøyaktig slik det vises her, blir de utgående klikkene dine vist i Hendelser-rapportene i Google Analytics med «utgående» som kategori og «klikk» som handling. (Disse er oppført med fet skrift i kodebiten.) Du kan bruke disse verdiene, eller du kan endre dem og lage egendefinerte verdier. Finn ut mer om komponentene i hendelser.

Dette eksemplet forutsetter at du bruker analytics.js-taggen. Finn ut om du bruker klassisk Analytics (ga.js) eller Universal Analytics (analytics.js).

<script>
/**
* Funksjon som registrerer klikk på utgående linker i Analytics.
* Denne funksjonen tar en gyldig nettadressestreng som argument og bruker denne strengen
* som aktivitetsetikett. Hvis transportmetoden angis som «beacon», kan treffet sendes
* med «navigator.sendBeacon» i nettlesere som støtter dette.
*/
var captureOutboundLink = function(url) {
   ga('send', 'event', 'outbound', 'click', url, {
     'transport': 'beacon',
     'hitCallback': function(){document.location = url;}
   });
}
</script>

Du må også legge til (eller endre) onclick-attributtet i linkene dine. Bruk dette eksempelet som modell for dine egne linker:

<a href="http://www.example.com" onclick="captureOutboundLink('http://www.example.com'); return false;">Se example.com</a>

Beslektede ressurser

google-developers-svg

gtm-logo-sm-svg

Analytics-hendelser