Uitgaande links vastleggen

Ontdek wanneer gebruikers op een link klikken om uw site te verlaten.

Opmerking: Dit artikel heeft alleen betrekking op sites die zijn getagd met het fragment analytics.js. (Het is niet van toepassing op sites die zijn getagd met gtag.js.)

U kunt Analytics-gebeurtenissen gebruiken om klikken op links vast te leggen die gebruikers naar een andere website dan die van uzelf leiden.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Google Tag Manager

Als u Google Tag Manager gebruikt om uw Analytics-installatie te beheren, volgt u de instructies in Analytics-gebeurtenissen om gebeurtenissen te implementeren.

De tag rechtstreeks toevoegen aan uw site

Als u de Analytics-tag rechtstreeks aan uw site heeft toegevoegd, kunt u het onderstaande script naar uw pagina's kopiëren om gebeurtenismeting voor uitgaande links in te stellen. Voeg dit script toe aan de paginaheader, maar plaats het niet binnen de algemene Analytics-tag.

Als u dit script precies zoals het hier wordt weergegeven, kopieert en plakt, worden uitgaande klikken in uw rapporten voor Google Analytics-gebeurtenissen weergegeven met de categorie 'uitgaand' en de actie 'klik'. (In het fragment worden deze vetgedrukt weergegeven.) U kunt deze waarden gebruiken, maar u kunt de waarden ook wijzigen en uw eigen waarden definiëren. Meer informatie over gebeurteniscomponenten leest u hier.

In dit voorbeeld wordt ervan uitgegaan dat u de tag analytics.js gebruikt. Ga na of u de klassieke versie van Analytics (ga.js) of Universal Analytics (analytics.js) gebruikt.

<script>
/**
* Functie die een klik op een uitgaande link vastlegt in Analytics.
* Deze functie vereist een geldige URL-tekenreeks als argument en gebruikt deze
* als gebeurtenislabel. Wanneer de methode 'transport' wordt ingesteld op 'beacon', wordt de hit verzonden
* bij gebruik van 'navigator.sendBeacon' in een browser die dat ondersteunt.
*/
var captureOutboundLink = function(url) {
   ga('send', 'event', 'outbound', 'click', url, {
     'transport': 'beacon',
     'hitCallback': function(){document.location = url;}
   });
}
</script>

U moet ook het kenmerk onclick toevoegen aan (of wijzigen in) uw links. Gebruik dit voorbeeld als model voor uw eigen links:

<a href="http://www.example.com" onclick="captureOutboundLink('http://www.example.com'); return false;">Ga naar example.com</a>

Gerelateerde bronnen

google-developers-svg

gtm-logo-sm-svg

Analytics-gebeurtenissen