Recente wijzigingen in de gebruikersinterface van Analytics kunnen van invloed zijn op de instructies in dit Help-artikel. Lees deze blogpost voor meer informatie. Binnenkort volgen updates van het Helpcentrum.

Uitgaande links bijhouden

Bepaal wanneer gebruikers op een link klikken om uw site te verlaten.

U kunt gebeurtenissen in Analytics gebruiken om klikken op links bij te houden waarmee gebruikers naar een andere website dan die van u gaan.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Google Tag Manager gebruiken

Als u Google Tag Manager gebruikt om gegevens met Analytics bij te houden, volgt u de instructies in Analytics-gebeurtenissen om gebeurtenissen te implementeren.

Het bijhouden van gegevens rechtstreeks toevoegen aan uw site

Als u de Analytics-trackingcode rechtstreeks heeft toegevoegd aan uw site, kunt u het onderstaande script kopiëren en in uw eigen pagina's plakken om het bijhouden van gebeurtenissen voor uitgaande links in te stellen. U moet dit script toevoegen aan uw paginaheader, maar niet in het algemene Analytics-trackingcodefragment.

Als u dit script precies zoals het hier wordt weergegeven, kopieert en plakt, worden uw uitgaande klikken in uw rapporten voor Analytics-gebeurtenissen weergegeven met de categorie 'uitgaand' en de actie 'klik'. (In het fragment worden deze vetgedrukt weergegeven.) U kunt deze waarden gebruiken, maar u kunt de waarden ook wijzigen en uw eigen waarden definiëren. Meer informatie over gebeurteniscomponenten.

In dit voorbeeld wordt ervan uitgegaan dat u de analytics.js-trackingcode gebruikt. Ga na of u de klassieke Analytics (ga.js) of Universal Analytics (analytics.js) gebruikt.

<script>
/**
* Functie die klikken op een uitgaande link in Analytics bijhoudt.
* Deze functie vereist een geldige URL-tekenreeks als argument en gebruikt de betreffende URL-tekenreeks
* als eventlabel. Wanneer de methode 'transport' wordt ingesteld op 'beacon', wordt de hit verzonden
* bij gebruik van 'navigator.sendBeacon' in de browser die dat ondersteunt.
*/
var trackOutboundLink = function(url) {
   ga('send', 'event', 'outbound', 'click', url, {
     'transport': 'beacon',
     'hitCallback': function(){document.location = url;}
   });
}
</script>

U moet ook het kenmerk onclick toevoegen aan (of wijzigen in) uw links. Gebruik dit voorbeeld als model voor uw eigen links:

<a href="http://www.example.com" onclick="trackOutboundLink('http://www.example.com'); return false;">Ga naar example.com</a>

Gerelateerde bronnen

google-developers-svg

gtm-logo-sm-svg

Analytics-gebeurtenissen