Lähtevien linkkien seuraaminen

Selvitä, milloin käyttäjät klikkaavat linkkiä ja poistuvat sivustoltasi.

Huom. Tämä artikkeli koskee vain sivustoja, joihin on liitetty analytics.js-koodinpätkä. (Se ei siis koske sivustoja, joissa käytetään gtag.js-tagia.)

Analyticsin tapahtumien avulla voit seurata klikkauksia, jotka vievät käyttäjät pois omalta verkkosivustoltasi.

Artikkelin aiheet:

Google Tag Manager

Jos käytät Analyticsia Google Tag Managerin avulla, ota tapahtumat käyttöön seuraamalla Analyticsin tapahtumia koskevia ohjeita.

Tagin lisääminen suoraan sivustolle

Jos olet lisännyt Analytics-tagin suoraan sivustollesi, voit kopioida alla olevan komentosarjan ja liittää sen omille sivuillesi määrittääksesi tapahtumaseurannan lähteville linkeille. Lisää komentosarja sivun otsikkoon (ei kuitenkaan tavallisen Analytics-tagin sisään).

Jos kopioit ja liität komentosarjan täsmälleen alla olevassa muodossa, sivustoltasi pois johtavat klikkaukset näkyvät Analyticsin Tapahtumat-raporteissa Luokassa "outbound" ja niiden Toimintona on "click". (Koodinpätkässä nämä näkyvät lihavoituina.) Voit käyttää näitä arvoja tai muuttaa niitä ja määritellä omat arvot. Lue lisää tapahtumakomponenteista.

Tässä esimerkissä oletetaan, että käytössä on analytics.js-tagi. Tarkista, onko käytössäsi Classic Analytics (ga.js) vai Universal Analytics (analytics.js).

<script>
/**
* Funktio, joka seuraa lähtevän linkin klikkausta Analyticsissa.
* Tämän funktion argumentiksi otetaan kelvollinen URL-merkkijono, jota käytetään
* tapahtuman tunnisteena. Kun kuljetusmetodiksi asetetaan beacon, osuma voidaan lähettää
* navigator.sendBeacon-komennolla sitä tukevissa selaimissa.
*/
var captureOutboundLink = function(url) {
   ga('send', 'event', 'outbound', 'click', url, {
     'transport': 'beacon',
     'hitCallback': function(){document.location = url;}
   });
}
</script>

Sinun on myös lisättävä (tai muokattava) linkkiesi onclick-attribuuttia. Käytä tätä esimerkkiä omien linkkiesi mallina:

<a href="http://www.example.com" onclick="captureOutboundLink('http://www.example.com'); return false;">Check out example.com</a>

Aiheeseen liittyviä resursseja

google-developers-svg

gtm-logo-sm-svg

Analytics-tapahtumat