Updates van campagnemetingen voor iOS 14+

Meer informatie over GBRAID en WBRAID

Vanwege veranderende opvattingen over privacy en verwachtingen van gebruikers wordt de Google Click ID (GCLID) niet meer in iOS 14+ gebruikt zonder toestemming van de gebruiker. In plaats van de Google Click ID heeft Google Ads 2 nieuwe URL-parameters geïntroduceerd om te voldoen aan het beleid van Apple. Met deze parameters kunt u ook de resultaten van uw advertenties in iOS meten. Voor app-naar-app-meting wordt de parameter GBRAID genoemd. Voor app-naar-web-meting wordt deze parameter WBRAID genoemd. Meer informatie

De gevolgen van deze updates voor Google Analytics

• Google Ads-integraties in Google Analytics: U kunt uw bestaande Google Ads-integraties blijven gebruiken, waaronder Analytics-conversies importeren in Google Ads vanuit zowel Universal Analytics- als Google Analytics 4-property's.
  • Rapportage in Google Analytics 4: Er worden gemodelleerde conversies gebruikt voor Google Analytics 4-rapportage over het getroffen verkeer.
  • Rapportage in Universal Analytics: Getroffen verkeer wordt gerapporteerd als bron/medium = google/cpc. Aanvullende Google Ads-dimensies (inclusief Campagne) worden gerapporteerd als (not set).