[GA4] Ställa in anpassad kampanjdata

Du kan ställa in anpassad kampanjdata i Google Analytics 4. Kampanjdatavärden kan ställas in via parametrar i gtag.js och via Google Taggstyrning.

Tänk på att om du har aktiverat automatisk taggning kan gtag.js inte användas för att åsidosätta gclid-information.

Ställa in kampanjvärden i gtag.js

Du kan ställa in kampanjvärden globalt med gtag('set', ...) och lägga till fält med campaign_:

gtag('set', {
    'campaign_id': 'google_1234',
    'campaign_name': 'Summer_fun',
    'campaign_source': 'google',
    'campaign_medium': 'cpc',
    'campaign_term': 'summer+travel',
    'campaign_content': 'logolink',
});

Du kan lägga till kampanjvärden i gtag.js för ett specifikt Google Analytics-id med gtag('config' ...):

gtag('config', 'G-12345', {
    'campaign_id': 'google_1234',
    'campaign_name': 'Summer_fun',
    'campaign_source': 'google',
    'campaign_medium': 'cpc',
    'campaign_term': 'summer+travel',
    'campaign_content': 'logolink',
});

En lista över alla kampanjfält som stöds finns i utvecklardokumentationen.

Ställa in kampanjvärden i Taggstyrning

Använd Fält att ange för att ställa in kampanjvärden i Google Taggstyrning.

1. Öppna relevant arbetsyta i Google Taggstyrning.
  2. Klicka på Taggar och sedan på namnet på den aktuella Google Analytics 4-konfigurationstaggen.
  3. Klicka på Taggkonfiguration > Fält att ange.
  4. Klicka på Lägg till rad för varje fält du vill lägga till. Se exempelvärden i följande tabell:
    Fältnamn Exempelvärde
    campaign_id google_1234
    campaign_name Summer_fun
    campaign_source facebook
    campaign_medium cpc
    campaign_term summer+travel
    campaign_content logolink
  5. Klicka på Spara för att spara taggkonfigurationen.
  6. Skicka in ändringarna och publicera behållaren.