[GA4] Angi egendefinerte kampanjedata

Du kan angi data for egendefinerte kampanjer i Google Analytics 4. Du kan angi dataverdier for kampanjer via parametere i gtag.js og Google Tag Manager.

Vær oppmerksom på at hvis du har slått på automatisk tagging, kan ikke gtag.js brukes til å overstyre gclid-informasjon.

Angi kampanjeverdier i gtag.js

For å angi globale kampanjeverdier bruker du gtag('set', ...) og legger til felt med prefikset campaign_:

gtag('set', {
    'campaign_id': 'google_1234',
    'campaign_name': 'Sommerferie',
    'campaign_source': 'google',
    'campaign_medium': 'cpc',
    'campaign_term': 'sommer+reise',
    'campaign_content': 'logolink',
});

Du kan legge til kampanjeverdier i gtag.js for en bestemt Google Analytics-ID ved hjelp av gtag('config' ...):

gtag('config', 'G-12345', {
    'campaign_id': 'google_1234',
    'campaign_name': 'Sommerferie',
    'campaign_source': 'google',
    'campaign_medium': 'cpc',
    'campaign_term': 'sommer+reise',
    'campaign_content': 'logolink',
});

Du finner en liste over alle støttede kampanjefelt i utviklerdokumentasjonen.

Angi kampanjeverdier i Tag Manager

For å angi kampanjeverdier i Google Tag Manager bruker du Felter som må fylles ut.

1. Åpne det aktuelle arbeidsområdet i Google Tag Manager.
  2. Klikk på Tagger og deretter på navnet på Google Analytics 4-konfigurasjonstaggen du vil jobbe med.
  3. Klikk på Tag-konfigurasjon > Felter som må fylles ut.
  4. Klikk på Legg til en rad-knappen for hvert felt du vil legge til. I tabellen nedenfor ser du eksempler på verdier:
    Feltnavn Eksempelverdi
    campaign_id google_1234
    campaign_name Sommerferie
    campaign_source facebook
    campaign_medium cpc
    campaign_term sommer+reise
    campaign_content logolink
  5. Klikk på Lagre for å lagre tag-konfigurasjonen.
  6. Lagre endringene og publiser beholderen.