Dimensions and metrics

[GA4] Trafikkildedimensioner, manuel tagging og automatisk tagging

Trafikkildedimensioner giver dig oplysninger om, hvor trafikken stammer fra (dvs. kilde, som f.eks. kan være google, baidu eller bing), de metoder, som brugerne benytter til at komme til dit website/din app (dvs. medium, som f.eks. kan være organisk, cpc eller mail), og de specifikke marketingtiltag du bruger til at generere trafikken (det kan f.eks. være kampagne, annoncematerialeformat eller søgeord).

Med Analytics har du mulighed for at indsamle trafikkildedata ved at tagge dine destinationswebadresser manuelt eller ved at oprette integrationer mellem Analytics og de annonceplatforme, du benytter, og bruge den funktion til automatisk tagging, du derved får adgang til.

Med både manuel tagging og automatisk tagging vises parametrene og parameterværdierne som dimensioner og dimensionsværdier i dine rapporter og udforskninger samt i målgruppeværktøjer og værktøjer til segmentoprettelse.

Manuel tagging

Hvis du ikke har tænkt dig at oprette integrationer mellem Analytics og de forskellige annonceplatforme, du benytter (f.eks. Google Ads, Display & Video 360 og Search Ads 360), kan du ved hjælp af manuel tagging tagge destinationswebadresserne i dine annoncer med UTM-parametre for at indsamle et grundlæggende sæt trafikkildedimensioner:

Parameter Mål
utm_source

Manuel tagging – kilde

Første bruger – manuel tagging – kilde

Session – manuel tagging – kilde

utm_medium

Manuel tagging – medium

Første bruger – manuel tagging – medium

Session – manuel tagging – medium

utm_campaign

Manuel tagging – kampagnenavn

Første bruger – manuel tagging – kampagnenavn

Session – manuel tagging – kampagne-id

utm_term

Manuelt oprettet term

Manuelt oprettet term – session

Manuelt oprettet term – første bruger

utm_content

Manuel tagging – indhold

Session – manuel tagging – indhold

Første bruger – manuel tagging – indhold

utm_source_platform

Manuel tagging – kildeplatform

Session – manuel tagging – kildeplatform

Første bruger – manuel tagging – kildeplatform

utm_creative_format

Annoncematerialeformat

Annoncematerialeformat – session

Annoncematerialeformat – første bruger

utm_marketing_tactic

Marketingtaktik

Taktik til sessionsmarketing

Første bruger – marketingtaktik

utm_creative_format og utm_marketing_tactic rapporteres i øjeblikket ikke på Google Analytics 4-ejendomme.

Når du bruger manuel tagging, skal du angive værdien for hver parameter i din destinationswebadresse, f.eks. som følger:

http://www.example.com/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=summersale

Du kan bruge webadresseværktøjet til Analytics til at konstruere dine webadresser.

Hvis du bruger manuel tagging og automatisk tagging sammen, bruges de automatisk taggede værdier som kilde, medium og andre trafikklassificeringsdimensioner. De manuelt taggede værdier for utm_content og utm_term bruges til dimensionerne Manuelt oprettet annonceindhold og Manuelt oprettet term.

Få flere oplysninger om utm-parametre og om, hvordan webadresseværktøjer fungerer.

Automatisk tagging

Hvis du integrerer din Google Analytics-ejendom med de annonceplatforme, du benytter, bør du bruge funktionen automatisk tagging, som implementeres ved hver integration. Med automatisk tagging får du adgang til platformspecifikke dimensioner og flere dimensioner end dem, der er tilgængelige med manuel tagging.

Vi anbefaler, at du bruger dimensioner på tværs af kanaler, f.eks. "Kilde", "Session – kilde" og "Første bruger – kilde", så du kan få vist anskaffelsesrelaterede data på tværs af kanaler. Derefter kan du bruge de platformspecifikke dimensioner, f.eks. "SA360 – kilde", "SA360 – session – kilde" og "SA360 – første bruger – kilde", til at analysere anskaffelsesrelaterede data for en bestemt annonceplatform.

På listerne nedenfor kan du se de dimensioner, du får adgang til med automatisk tagging, når du integrerer Analytics med de annonceplatforme, du benytter.

Dimensionsnavnene nedenfor udgør dimensionsnavnenes rod. De fulde dimensionsnavne har følgende format:

[omfang] [tilknyttet produkt] [dimension]

Eksempel: Session – Google Ads-kampagne (omfang = session, tilknyttet produkt = Google Ads, og dimension = kampagne)

Google Ads

Webadresser, der automatisk er tagget med Google Ads-parametre, indeholder parameteren GCLID. Med automatisk tagging er der adgang til følgende hændelses-, sessions- og brugerbaserede dimensioner:

• Google Ads-kontonavn
  • Google Ads-annoncegruppe-id
  • Google Ads-annoncegruppenavn
  • Google Ads-annoncenetværkstype
  • Google Ads-kampagne
  • Google Ads-kunde-id
  • Google Ads-søgeordstekst
  • Google Ads-forespørgsel

Campaign Manager 360

Webadresser, der automatisk er tagget med Campaign Manager 360-parametre (CM360-parametre), indeholder parameteren GCLID. Med automatisk tagging er der adgang til følgende hændelses-, sessions- og brugerbaserede dimensioner:

• CM360-konto-id
  • CM360-kontonavn
  • CM360-annoncør-id
  • CM360-annoncørnavn
  • CM360-kampagne-id
  • CM360-kampagnenavn
  • CM360-annoncematerialeformat
  • CM360-annoncemateriale-id
  • CM360-annoncematerialenavn
  • CM360-annoncematerialetype-id
  • CM360-annoncematerialetypenavn
  • CM360-annoncematerialeversion
  • CM360-standardkanalgruppering
  • CM360-medium
  • Prisstruktur for CM360-placering
  • CM360-placerings-id
  • CM360-placeringsnavn
  • CM360-gengivelses-id
  • CM360-website-id
  • CM360-websitenavn
  • CM360-kilde
  • CM360-kilde/medium

Display & Video 360

Webadresser, der automatisk er tagget med Display & Video 360-parametre (DV360-parametre), indeholder parametrene DCLID og/eller GCLID. Med automatisk tagging er der adgang til følgende hændelses-, sessions- og brugerbaserede dimensioner:

• DV360-annoncør-id
  • DV360-annoncørnavn
  • DV360-kampagne-id
  • DV360-kampagnenavn
  • DV360-annoncematerialeformat
  • DV360-annoncemateriale-id
  • DV360-annoncematerialenavn
  • DV360-standardkanalgruppering
  • DV360-børs-id
  • DV360-børsnavn
  • DV360-indrykningsordre-id
  • DV360-indrykningsordrenavn
  • DV360-linjepost-id
  • DV360-linjepostnavn
  • DV360-marketingtaktik
  • DV360-medium
  • DV360-partner-id
  • DV360-partnernavn
  • DV360-website-id
  • DV360-websitenavn
  • DV360-kilde
  • DV360-kilde/medium

Vigtigt! Hvis du ikke kører YouTube-kampagner, anbefaler vi, at du deaktiverer automatisk tagging i YouTube, og at forbedret tilskrivning forbliver aktiveret for at sikre korrekt tilskrivning af trafikkilde for at få flere oplysninger. Hvis du aktiverer både automatisk tagging i YouTube og udvidet tilskrivning, tilskrives trafikken fra displaykampagner i DV360 som Google Ads.

Search Ads 360

Webadresser, der automatisk er tagget med Search Ads 360-parametre (SA360-parametre), indeholder parameteren GCLID. Med automatisk tagging er der adgang til følgende hændelses-, sessions- og brugerbaserede dimensioner:

• SA360-annoncegruppe-id
  • SA360-annoncegruppenavn
  • SA360-kampagne-id
  • SA360-kampagnenavn
  • SA360-annoncematerialeformat
  • SA360-standardkanalgruppering
  • SA360-søgemaskinekonto-id
  • SA360-søgemaskinekontonavn
  • SA360-søgemaskinekontotype
  • SA360-søgeord
  • SA360-managerkonto-id
  • SA360-managerkontonavn
  • SA360-marketingtaktik
  • SA360-medium
  • SA360-forespørgsel
  • SA360-kilde
  • SA360-kilde/medium