[GA4] Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging

I dimensjoner for trafikkilder får du informasjon om hvor trafikken din stammer fra (f.eks. Bing, Baidu eller Google), hvordan brukerne kommer til appen din eller nettstedet ditt (altså via hvilket medium, f.eks. organisk, cpc eller e-post), og hvilke markedsføringstiltak som genererer denne trafikken (f.eks. søkeord, kampanje eller reklameformat).

Med Analytics kan du velge å samle inn data om trafikkilder ved å tagge destinasjonsadressene dine manuelt eller ved å etablere integrasjoner mellom Analytics og annonseplattformene og bruke funksjonen for automatisk tagging som du får tilgang til gjennom disse integrasjonene.

Uansett om du bruker manuell eller automatisk tagging, vises parameterne og parameterverdiene som dimensjoner og dimensjonsverdier i rapportene og utforskningene dine samt i målgruppebyggeren og segmenteringsverktøyet.

Manuell tagging

Hvis du ikke har tenkt å integrere Analytics med de ulike annonseplattformene du bruker (f.eks. Google Ads, Display & Video 360, Search Ads 360), kan du tagge destinasjonsadressene i annonsene manuelt med UTM-parametere for å samle inn et grunnleggende sett med dimensjoner for trafikkilder:

Parameter Dimensjon
utm_source

Manuell kilde

Manuell kilde for første bruker

Manuell kilde i økten

utm_medium

Manuelt medium

Det manuelle mediet for første bruker

Manuelt medium i økten

utm_campaign

Manuelt kampanjenavn

Manuelt kampanjenavn for første bruker

Manuell kampanje-ID i økten

utm_term

Manuell term

Den manuelle termen for økten

Den manuelle termen brukeren opprinnelig ble generert via

utm_content

Manuelt innhold

Manuelt innhold i økten

Manuelt innhold for første bruker

utm_source_platform

Manuell kildeplattform

Manuell kildeplattform i økten

Manuell kildeplattform for første bruker

utm_creative_format

Reklameformat

Reklameformat for økten

Reklameformat brukeren opprinnelig ble generert via

utm_marketing_tactic

Markedsføringstaktikk

Markedsføringstaktikk i økten

Markedsføringstaktikk for første bruker

Inntil videre rapporteres ikke utm_creative_format og utm_marketing_tactic i Google Analytics 4-områder.

Når du bruker manuell tagging, oppgir du verdien for hver parameter i destinasjonsadressen, for eksempel:

http://www.example.com/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=summersale

Du kan bruke nettadressebyggerne i Analytics til å lage nettadressene.

Hvis du bruker manuell og automatisk tagging sammen, bruker kilden, mediet og de andre trafikklassifiserende dimensjonene verdiene fra den automatisk taggingen. De manuelt taggede verdiene for utm_content og utm_term brukes for dimensjonene «Manuelt annonseinnhold» og «Manuell term».

Finn ut mer om utm-parametere og hvordan nettadressebyggere fungerer.

Automatisk tagging

Hvis du integrerer Google Analytics-området ditt med de ulike annonseplattformene du bruker, bør du bruke funksjonen for automatisk tagging du får tilgang til via de enkelte integrasjonene. Automatisk tagging gir deg plattformspesifikke dimensjoner og flere dimensjoner enn du får med manuell tagging.

Vi anbefaler at du bruker dimensjoner som omfatter flere kanaler, for eksempel «Kilde», «Øktkilde» og «Kilde for første bruker», for å få innsikt i data om brukeranskaffelse i flere kanaler. Deretter kan du bruke de plattformspesifikke dimensjonene, for eksempel SA360-kilde, SA360-øktkilde og SA360-kilde for første bruker, til å analysere data om brukeranskaffelse fra en bestemt annonseplattform.

I listene nedenfor har vi oppført dimensjonene du får tilgang til via automatisk tagging når du integrerer Analytics med annonseplattformene.

Dimensjonsnavnene nedenfor danner roten av dimensjonsnavnene. De fullstendige dimensjonsnavnene har dette formatet:

[omfang] [tilknyttet produkt] [dimensjon]

Eksempel: Google Ads-kampanjen knyttet til økten (omfang = økt, tilknyttet produkt = Google Ads, dimensjon = kampanje)

Google Ads

Nettadresser som automatisk er tagget med Google Ads-parametere, inkluderer GCLID-parameteren. Med automatisk tagging får du disse dimensjonene med økt-, bruker- og hendelsesomfang:

• Navnet på Google Ads-kontoen
  • ID for Google Ads-annonsegruppen
  • Navnet på Google Ads-annonsegruppen
  • Type Google Ads-annonsenettverk
  • Google Ads-kampanje
  • Kunde-ID for Google Ads
  • Teksten i søkeordet i Google Ads
  • Google Ads-søk

Campaign Manager 360

Nettadresser som automatisk er tagget med Campaign Manager 360-parametere (CM360), inkluderer GCLID-parameteren. Med automatisk tagging får du disse dimensjonene med økt-, bruker- og hendelsesomfang:

• ID for CM360-konto
  • Navn på CM360-konto
  • ID for CM360-annonsør
  • Navn på CM360-annonsør
  • ID for CM360-kampanje
  • Navn på CM360-kampanje
  • CM360-reklameformat
  • ID-en for CM360-reklamen
  • Navn på CM360-reklame
  • ID-en for CM360-reklametypen
  • Navnet på CM360-reklametypen
  • CM360-reklameversjon
  • Standard kanalgruppe i CM360
  • CM360-medium
  • Kostnadsstruktur for CM360-plassering
  • ID for CM360-plassering
  • Navn på CM360-plassering
  • ID for CM360-gjengivelse
  • ID for CM360-nettsted
  • Navn på CM360-nettsted
  • CM360-kilde
  • CM360-kilde/-medium

Display & Video 360

Nettadresser som er automatisk tagget med Display & Video 360-parametere (DV360), inkluderer DCLID- og/eller GCLID-parameterne. Med automatisk tagging får du disse dimensjonene med økt-, bruker- og hendelsesomfang:

• Annonsør-ID i DV360
  • Annonsørnavn i DV360
  • ID for DV360-kampanje
  • Navn på DV360-kampanje
  • DV360-reklameformat
  • ID for DV360-reklame
  • Navn på DV360-reklame
  • Standard kanalgruppe i DV360
  • ID for DV360-børs
  • Navn på DV360-børs
  • ID for DV360-rekvisisjon
  • Navn på DV360-rekvisisjon
  • ID for DV360-ordrelinje
  • Navn på DV360-ordrelinje
  • Markedsføringstaktikk i DV360
  • DV360-medium
  • ID for DV360-partner
  • Navn på DV360-partner
  • ID for DV360-nettsted
  • Navn på DV360-nettsted
  • DV360-kilde
  • Kilde/medium for DV360

Viktig: Hvis du ikke kjører YouTube-kampanjer, anbefaler vi at du slår av automatisk tagging for YouTube og samtidig beholder forbedret attribusjon aktivert for å være sikret god attribusjon for trafikkilder. Hvis du aktiverer både automatisk tagging for YouTube og forbedret attribusjon, blir trafikken fra bannerkampanjer i DV360 tilskrevet Google Ads.

Search Ads 360

Nettadresser som er automatisk tagget med Search Ads 360-parametere (SA360), inkluderer GCLID-parameteren. Med automatisk tagging får du disse dimensjonene med økt-, bruker- og hendelsesomfang:

• ID for SA360-annonsegruppe
  • Navn på SA360-annonsegruppen
  • ID for SA360-kampanje
  • Navn på SA360-kampanje
  • SA360-reklameformat
  • Standard kanalgruppe i SA360
  • ID for SA360-motorkonto
  • Navn på SA360-motorkonto
  • Type SA360-motorkonto
  • SA360-søkeord
  • ID for SA360-managerkonto
  • Navn på SA360-managerkonto
  • Markedsføringstaktikk i SA360
  • SA360-medium
  • SA360-søk
  • SA360-kilde
  • SA360-kilde/-medium