[UA→GA4] Migratiehandleiding voor doelgroepen

Door doelgroepen over te zetten van uw Universal Analytics-property naar uw Google Analytics 4-property, kunt u dezelfde gebruikersgroepen onderscheiden op basis van uw Google Analytics 4-gegevens en deze doelgroepen exporteren naar uw gekoppelde Google Ads-accounts, zodat ze voor dezelfde toepassingen kunnen worden gebruikt.

Limieten

• U kunt 100 doelgroepen maken per Google Analytics 4-property. In tegenstelling tot Universal Analytics-doelgroepen worden doelgroepen in Google Analytics 4-property's automatisch overal geüpdatet en hoeft u de bestemming niet zelf te selecteren. Als u meer doelgroepen nodig heeft, doet u het volgende:
    • Voeg Universal Analytics-doelgroepen samen in uw Google Analytics 4-property.
    • Upgrade uw Google Analytics 4-property naar Google Analytics 360. Daarvoor geldt namelijk een limiet van 400 doelgroepen.
  • Sommige dimensies in Universal Analytics zijn niet beschikbaar in Google Analytics 4.

Doelgroepen overzetten

Als u doelgroepen wilt migreren, moet u de doelgroepen handmatig opnieuw maken in uw Google Analytics 4-property. Als u Universal Analytics-doelgroepen heeft gemaakt op basis van aangepaste dimensies in uw Universal Analytics-property, moet u mogelijk dezelfde aangepaste dimensies maken in uw Google Analytics 4-property.

Doelgroepen toevoegen aan Google Ads

Bij de migratie van Universal Analytics-doelgroepen die in Google Ads worden gebruikt, kunt u op basis van gebruikersacties op uw website remarketing toepassen voor bestaande of eerdere gebruikers. Nadat u doelgroepen handmatig heeft gemigreerd naar uw Google Analytics 4-property, doet u het volgende:

1. Koppel uw Google Analytics 4-property aan Google Ads. Zorg ervoor dat de standaardoptie Gepersonaliseerd adverteren inschakelen aanstaat, zodat uw doelgroepen beschikbaar zijn in uw gedeelde bibliotheek in Google Ads en u ze kunt gebruiken in advertentiecampagnes.
  2. Voeg de Google Analytics 4-doelgroepen toe aan uw campagne of advertentiegroep. Google Ads dedupliceert gebruikers die in zowel Universal Analytics- als Google Analytics 4-doelgroepen zijn opgenomen. Doe het volgende:
    1. Ga naar de campagne of advertentiegroep waarin u Universal Analytics-doelgroepen heeft geïmplementeerd.
    2. Open het gedeelte Doelgroepen.
    3. Voeg de Google Analytics 4-doelgroepen toe aan de targetingopties, bij de Universal Analytics-doelgroepen.