Eksempler på destinasjonsmål

Konverteringer basert på at brukere ser på en bestemt side eller et bestemt skjermbilde.

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du konfigurerer destinasjonsmål i de vanligste scenarioene. For mer generell informasjon om hvordan du konfigurerer mål, les artikkelen Konfigurer og rediger mål.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Faste nettadresser

Mange nettsteder bruker faste nettadresser for en gitt nettside. Strukturen på disse sidene avhenger av teknologien nettstedet er bygd på. For eksempel:
  • http://www.myownpersonaldomain.com/2008/category/name-of-blog-post/
  • http://www.examplepetstore.com/dogs/food.php
  • http://www.examplepetstore.com/cats/food.html

Slik konfigurerer du mål for disse typene nettadresser:

• Først bekrefter du at nettadressen for målet både er unik for denne siden eller målet, og identisk fra datautvalg til datautvalg.
    Hvis nettadressen er den samme gjennom flere trinn i målprosessen, leser du delen Identiske nettadresser gjennom flere trinn nedenfor. Hvis nettadressen endres fra datautvalg til datautvalg eller inneholder parametre for navn eller verdier, kan du se veiledningen for dynamisk genererte nettadresser.
  • Destinasjon: Angi forespørsels-URI-delen av målet.
    Forespørsels-URI-en er den delen av nettadressen som følger etter domeneadressen. Hvis vi tar utgangspunkt i eksemplene på nettadresser ovenfor, må du da skrive inn følgende:
    • /2008/category/name-of-blog-post/
    • /hunder/mat.php
    • /cats/food.html
  • Skill mellom store og små bokstaver: Du skal utelukkende merke av for dette alternativet hvis du bare ønsker samsvar med en av to nettadresser som er identiske, med unntak av bruken av store og små bokstaver (f.eks. /kontakt.html og /KONTAKT.html).
  • Samsvartype: Bruk samsvartypen som er mest formålstjenlig. I de fleste situasjoner fungerer standardtypen (Er lik) godt. Se Samsvartyper nedenfor hvis du vil ha mer informasjon.
  • Verdi: Hvis siden er tilordnet en verdi, slår du på dette alternativet og angir verdien i dette feltet. Les gjennom Om mål og målverdier for mer om dette.

Netthandeltransaksjoner

Hvis du vil spore transaksjoner, må du legge til sporingskoden for netthandel i handlekurven din. Da kan inntekts- og avkastningsberegninger fra kjøp på nettstedet ditt kalkuleres i Google Analytics. Det er imidlertid ofte nyttig å opprette et destinasjonsmål i tillegg for å angi at en netthandeltransaksjon er fullført. Når du konfigurerer et destinasjonsmål, kan du se prosentandelen av økter som førte til minst én transaksjon (dette er da konverteringsfrekvensen for det aktuelle målet).

Hvis du konfigurerer et destinasjonsmål for å angi at en netthandelstransaksjon er fullført, lar du Målverdi-feltet stå tomt. Transaksjonens faktiske verdi er oppført i Inntekt-beregningen (i stedet for Målverdi-beregningen) og kommer fra sporingskoden for netthandel i handlekurven.

Når du har angitt sporing av netthandel og kan bekrefte at transaksjonsdataene sendes til Analytics, konfigurerer du destinasjonsmålet ditt på følgende måte:

• For destinasjon: Oppgi nettadressen for takkesiden din. For eksempel: http://www.we-sell-for-you.com/mysite/myCart_receipt_thankyou.asp
  • Samsvartype: Vanligvis er begynner med det beste alternativet for shoppingsider, ettersom det ofte legges til en rekke parametre i slutten av nettadresser for handlekurver for å kunne overføre data til netthandelstjeneren. Du kan teste handlekurven for å fastslå strukturen på nettadressen og konfigurere samsvaret i overensstemmelse med denne strukturen. Se Samsvartyper nedenfor hvis du vil ha mer informasjon.
  • Målverdi: Hvis du sporer en netthandelstransaksjon, kan dette stå tomt. I Inntekt-kolonnen i netthandelsrapportene kan du se hvor mye en handling er verdt.

Variable eller dynamisk genererte nettadresser

Hvis nettadressene dine inneholder søkeord eller har parametere på slutten, bruker du enten samsvartypen Begynner med eller Regulært uttrykk når du angir nettadresser for trakt- eller destinasjonsmål. Her er noen eksempler på dynamiske og variable nettadresser:

• http://www.example.com/about/pageWithParameter.html?id=89
  • http://www.example.com/sales/JanuaryOffer.html?utm_source=NewsLetterJan&utm_medium=email
  • http://sports.example.com/checkout.cgi?page=1&id=002

Se Samsvartyper nedenfor hvis du vil ha mer informasjon.

Identiske nettadresser gjennom flere trinn

I enkelte situasjoner endres ikke nettadressen i løpet av en aktivitetssekvens. En registreringsprosess kan for eksempel ha følgende nettadressebane:

• Trinn 1 (registrering): www.example.com/sign_up.cgi
  • Trinn 2 (godta avtale): www.example.com/sign_up.cgi
  • Trinn 3 (fullfør): www.example.com/sign_up.cgi

Generelt sett anbefaler vi at du:

1. konfigurerer aktivitetssporing for å spore flyter som dette.
  2. bruker et aktivitetsmål i stedet for et destinasjonsmål.

For avanserte brukere kan det imidlertid være lurt å spore brukernes fremdrift gjennom en trakt med samme nettadresse for hvert trinn. I så fall må du endre sporingskoden slik at det opprettes en virtuell sidevisning for hvert trinn i sekvensen du vil spore.

Du kan overføre en send-kommando med trefftypen pageview (sidevisning) til ga-funksjonen og overstyre standardverdien for siden med en nettadresse du selv lager, som beskrevet i utviklerveiledningen. I eksemplet ovenfor kan endringene i analytics.js-sporingskoden se slik ut:

ga('send', 'pageview', '/funnel_G1/step1.html');
ga('send', 'pageview', '/funnel_G1/step2.html');
ga('send', 'pageview', '/funnel_G1/step3.html');

Til slutt definerer du nettadressene for trakten og destinasjonsmålet med nettadressene du opprettet ved å endre sporingskoden.

Mål for flere kriterier

Du kan angi et mål for flere kriterier, for eksempel en interaksjon på to bestemte deler av nettstedet ditt, eller en interaksjon på en hvilken som helst side i en underkatalog for nettstedet ditt. Du gjør dette ved å bruke regulært uttrykk som samsvartype. Se Samsvartyper nedenfor hvis du vil ha mer informasjon. Følgende eksempler illustrerer disse scenarioene:

• Bruk ^/sports/.* for å skape samsvar med et mål når en hvilken som helst side i sportskatalogen vises.
  • Bruk sport.html|musikk.html for å skape samsvar med et mål når en bruker ser på enten sport.html- eller musikk.html-sidene.

Mål på andre nettsteder

Hvis destinasjonen du ønsker å bruke som mål, er på et annet nettsted, kan du se artikkelen Mål og trakttrinn på tredjepartsnettsteder.

Tips for konfigurering av trakter

Når du oppretter et destinasjonsmål, har du også muligheten til å opprette en trakt for dette målet. En trakt er en sekvens med sider du forventer at brukerne er innom før de kommer frem til målet. Du kan se rapportdata for trakten i Traktvisualisering-rapporten.

Husk følgende før du oppretter en trakt:

• Test sekvensen på nettstedet ditt, og merk deg alle sidene som utgjør den fullstendige sekvensen av aktiviteter du vil spore for målet.
  • Den siste siden i sekvensen er det faktiske målet, og nettadressen for denne siden må angis i destinasjonsfeltet, ikke i traktdelen.
  • Samsvartypen du velger for destinasjonen, gjelder også for samtlige nettadresser i traktdelen.
  • Utelat nettadressens domenenavn i alle trakttrinn (http://www.example.com/aboutUs.html skal f.eks. oppgis som /aboutUs.html)
  • Hvis du har angitt at det første trinnet i trakten er obligatorisk, omfatter antallet konverteringer i Traktvisualisering-rapporten bare de brukerne som nådde målet via dette første trinnet. Ellers vil antallet konverteringer for målet være det samme i samtlige rapporter.

Slik definerer du en trakt:

1. Åpne eller opprett et destinasjonsmål.
  2. Slå på traktalternativet, og skriv inn et navn for det trinnet du vil at skal vises i traktrapportene. Du kan for eksempel bruke Velkommen som navnet på velkommen.html.
  3. Oppgi nettadressen for den første siden i trakten for trinn 1.
  4. For å gjøre det første trinnet obligatorisk, klikk på Obligatorisk trinn-veksleknappen for å slå på dette alternativet.
  5. Du kan bruke flere trakttrinn ved å klikke på + Legg til et nytt trinn, og du må så oppgi navnet på og nettadressen for de enkelte sidene. Merk: Husk at den siste siden i sekvensen ikke skal angis i traktdelen, men i Destinasjon-feltet.
  6. Klikk på Opprett et mål (eller Lagre målet) når du er ferdig med å legge til sider.

For å få bekreftet hvorvidt trakten fungerer, les gjennom dataene du finner i Traktvisualisering-rapportene.

Samsvartyper: «begynner med», «er lik» og «regulært uttrykk»

Det finnes tre ulike samsvartyper som definerer hvordan en nettadresse for enten et mål eller en trakt identifiseres i Google Analytics. Hvis du oppretter en trakt, gjelder samsvartypen du angir for nettadressen for målet ditt, også for alle nettadressene i trakten.

1. Er lik – for standard, faste nettadresser:

Er lik-samsvartypen vil si eksakt samsvar for alle tegnene i nettadressen din, uten unntak, fra begynnelse til slutt. Bruk dette alternativet når nettadressene for nettstedet er lette å lese og ikke varierer.

Dette alternativet krever at nettadressene du angir for trakten eller målet, har eksakt samsvar med nettadressene som vises i rapportene. Nettadressen kan ikke inneholde dynamisk (variabel) informasjon, for eksempel øktidentifikatorer eller søkeparametre.

Hvis du bruker et Er lik-samsvar for et mål (f.eks. /shopping/takk.html), kommer innledende eller etterfølgende mellomrom i destinasjonsfeltet til å ugyldiggjøre målet.
  2. Begynner med – for å utelate etterfølgende nettadresseparametre:

Med denne samsvartypen identifiseres tegn som samsvarer med tegnene i strengen du angir, fra det første til det siste. Bruk dette alternativet når nettadressene på siden din generelt sett er konstante, men de inneholder ekstra parametre på slutten som du ønsker å utelate.

Hvis nettstedet ditt har innhold som er dynamisk generert, bruker du begynner med-samsvarfiltret og utelater de unike verdiene.

En nettadresse som en bestemt bruker gikk til, kan for eksempel være http://www.example.com/checkout.cgi?page=1&id=9982251615 – og da varierer id-elementet for alle andre brukere. Du kan fortsatt skape samsvar med denne siden ved å bruke /checkout.cgi?side=1 som nettadresse og velge Begynner med som samsvartype.

3. Treff på regulære uttrykk – for samsvar med flere kriterier:

Et regulært uttrykk bruker spesialtegn for å gi mulighet for treff på jokertegn og fleksibelt samsvar. Dette er nyttig når stammen, etterfølgende parametre eller begge deler kan variere i nettadressene for den samme nettsiden.

Hvis en bruker for eksempel kommer fra et av flere underdomener, og nettadressen bruker øktidentifikatorer, kan du bruke et regulært uttrykk for å definere den delen av nettadressen som er konstant. For eksempel: checkout.cgi\?side=1 samsvarer med http://sporteksempel.com/betaling.cgi?side=1&id=002 og http://fiskeeksempel.com/betaling.cgi?side=1&språk=fr&id=119.

Du kan også bruke regulære uttrykk for eksempel for å angi et mål for når en bruker går til en hvilken som helst side i en underkatalog: ^/sports/.*.

Bekreftelse av riktige nettadresseuttrykk for mål

Du kan få bekreftet om du har skrevet nettadressen for et mål riktig, ved å søke etter siden i Sider-rapporten ved hjelp av den eksakte nettadressen eller det eksakte regulære uttrykket du vil bruke i målet. Hvis de forventede sidene vises når du har søkt slik, kan du trygt gå ut fra at nettadressen eller uttrykket fungerer.

Eksempler

Begynner med

Se for deg at du driver en nettbutikk der du selger dyreutstyr. Nettstedet har en rekke sider i én enkelt katalog, og du ønsker å bruke en nettadresse med Begynner med-samsvartypen for å opprette et mål bare for sidene som har med hund å gjøre, som alle har den samme strukturen:

• /utstyr/hundefor.html
  • /utstyr/hundeleker.html
  • /utstyr/hundeseler.html

Hvis du vil se om URI-strengen for samsvar fungerer, går du til Alle sider-rapporten for nettstedet ditt, klikker på avansert-knappen og velger Inkluder, Side og Begynner med foran søkefeltet. For å skape samsvar med nettadressene ovenfor, skriv inn /supplies/fish i søkefeltet. Hvis de forventede sidene vises i søkeresultatet, kan du bruke samme URI-streng som nettadressen for et mål.

Treff på regulært uttrykk

Ettersom det er tillatt med regulære uttrykk i søkefeltet i Alle sider-rapporten, kan det vært lure å bruke denne rapporten for å kontrollere hvorvidt de regulære uttrykkene fungerer som mål. Dokumentasjonen for Analytics på Google Developers-nettstedet for Analytics inneholder for eksempel flere sider hvor collection inngår i filnavnet. For eksempel:

• https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/
  • https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/advanced

Mange av disse filene ligger riktignok i /collection-katalogen på nettstedet, men ikke alle. Hvis du skal angi et mål som konverterer ved enhver forekomst av trafikk på sidene med collection i navnet, må du bruke et regulært uttrykk. Hvis du søker i Alle sider-rapporten, nærmere bestemt i Atferdsrapportering-delen, ved hjelp av det regulære uttrykket .*collection[^/]*html$, får du bekreftet at dette uttrykket gir samsvar med alle filene som inneholder collection, og ingen andre filer.