[UA→GA4] Mål från flera visningar

Du kan ställa in upp till 30 konverteringar i en Google Analytics 4-egendom (GA4) (upp till 50 i en 360-egendom). Detta gäller utöver de fyra konverteringshändelser som samlas in automatiskt. Om du har definierat fler än 30 mål för alla vyer i en Universal Analytics-egendom bör du överväga att välja en annan mätmetod. En konvertering ska endast mäta de viktigaste händelserna på din webbplats eller i din app. Vid behov kan du använda GA4-funktioner som målgrupper och jämförelser i din konverteringsanalys för att återskapa liknande mål som du har definierat i olika vyer av din Universal Analytics-egendom.

Mappa liknande mål från flera vyer

Om du har definierat mål i flera Universal Analytics-vyer ska mappningen av dem som GA4-konverteringar ske på olika sätt beroende på i vilken utsträckning målen motsvarar Universal Analytics-vyn.

Anta till exempel att din Universal Analytics-webbegendom har en vy som är definierad för Sverige och en vy för Danmark. Båda vyerna innehåller målet ”Kontakta oss” baserat på identiska sidvisningar och interaktioner. Då kan du troligen skapa en motsvarande konverteringshändelse i GA4-egendomen som innefattar användare från både Sverige och Danmark.

Om båda vyerna däremot innehåller målet ”Specialerbjudande” men dessa två mål med samma namn i själva verket avser olika erbjudanden, vill du troligen generera olika konverteringshändelser i GA4, till exempelspecialerbjudande_sverige ochspecialerbjudande_danmark.