[UA→GA4] Mål fra flere rapporteringsvisninger

Du kan konfigurere opptil 30 konverteringer i Google Analytics 4-områder (GA4-områder) og opptil 50 i 360-områder. Dette er i tillegg til de fire konverteringshendelsene som samles inn automatisk. Hvis det skulle være slik at du har definert over 30 mål i alle rapporteringsvisningene som inngår i et Universal Analytics-område, bør du vurdere å bruke en annen målingsmetode. Hensikten med konverteringer er å måle de viktigste hendelsene som forekommer i apper og på nettsteder. Du kan velge å bruke GA4-funksjoner – deriblant målgrupper og sammenligninger i konverteringsanalysene du kjører, for eksempel for å gjenskape lignende mål du har definert i andre rapporteringsvisninger i Universal Analytics-området ditt.

Tilordne lignende mål fra flere rapporteringsvisninger

Hvis du har mål som er definert i flere Universal Analytics-rapporteringsvisninger, avhenger måten du tilordner dem som GA4-konverteringer på, av hvor mye disse målene ligner på de i Universal Analytics-rapporteringsvisningen.

Hvis Universal Analytics-nettområdet har to rapporteringsvisninger, definert for henholdsvis Norge og Sverige, og begge har et «Kontakt oss»-mål basert på identiske sidevisninger og interaksjoner, kan du trolig opprette én tilsvarende konverteringshendelse i GA4-området som omfatter brukere fra både Norge og Sverige.

Hvis hver rapporteringsvisning har et «Spesialtilbud»-mål, men det bare er navnet, ikke selve målet, som er det samme, bør du nok heller opprette to ulike konverteringshendelser i GA4, for eksempel spesialtilbud_no og spesialtilbud_sverige.