[UA→GA4] Analytics.js-gebeurtenissen, timing en exceptiehits naar Google Analytics 4 sturen

Met een Google Analytics 4-instelling kunt u in uw Google Analytics 4-property analytics.js-hits verzamelen als gebeurtenissen.

Als u gegevens verzamelt voor een Universal Analytics-property en een Google Analytics 4-property (via dubbele tags met analytics.js en gtag.js), kunt u 1 instelling in uw Google Analytics 4-property gebruiken om automatisch de volgende Universal Analytics-hits vast te leggen:

• Gebeurtenishits (bijv. categorie-/actie-/labelgebeurtenissen die u verzamelt met analytics.js)
  • Timing (laadtijdgebeurtenissen)
  • Uitzonderingen
Deze functie biedt geen ondersteuning voor aangepaste dimensies en statistische gegevens, geoptimaliseerde e-commercegegevens of gebruikers-ID. Als u gebruikmaakt van deze mogelijkheden in uw Universal Analytics-property, raden we u aan uw instrumentatie in gtag.js of Google Tag Manager te updaten om de vereiste Google Analytics 4-velden te registreren.

Hoewel u met deze instelling deze 3 typen hits makkelijk als gebeurtenissen kunt registreren, raden we u aan uw code te updaten om dat gedrag vast te leggen met het Google Analytics 4-gegevensmodel. Meer informatie

De optie instellen in Google Analytics 4

U moet de volgende optie instellen zodra u uw Google Analytics 4-property maakt.

1. Klik in Beheerder onder Gegevensverzameling en -aanpassing op Gegevensstreams.
  2. Klik op Web en daarna op een webgegevensstream.
  3. Klik in de webstreamgegevens op Taginstellingen instellen (onderaan).
  4. Klik in het gedeelte Instellingen op Alles tonen om alle beschikbare opties te bekijken.
  5. Zet Universal Analytics-gebeurtenissen registreren aan.