Dimensions and metrics

[GA4] Ingångar och utgångar

Om du vet var människor hamnar först när de kommer till din webbplats eller app kan du förbättra webbplatsupplevelsen och dina marknadsföringsinitiativ. Du kan till exempel se vilka sidor eller skärmar som du behöver fokusera på så att du kan göra dem mer relevanta eller användbara.

Ingångar och utgångar visar hur många gånger den första eller sista händelsen i en session inträffade på en sida eller skärm. Du behöver inte konfigurera din webbplats eller app för att samla in denna data.

Ingångar och utgångar hittar du i Utforska.

Om mätvärdena

Ingångar anger hur många gånger den första händelsen i en session inträffade på en sida eller skärm. Ingångsfrekvens är procentandelen sessioner som startade på en sida eller skärm. Frekvensen är lika med antalet ingångar dividerat med antalet sessioner.

Utgångar anger hur många gånger den sista händelsen i en session inträffade på en sida eller skärm. Utgångsfrekvens är procentandelen sessioner som avslutades på en sida eller skärm. Frekvensen är lika med antalet utgångar dividerat med antalet sessioner.

Exempel

En användare har enstaka sessioner på din webbplats under en serie dagar:

• måndag: ingång > sida B > sida A > sida C > utgång
  • tisdag: ingång > sida B > utgång
  • onsdag: ingång > sida A > sida C > sida B > utgång
  • torsdag: ingång > sida C > utgång
  • fredag: ingång > sida B > sida C > sida A > utgång

Ingångsfrekvens:

• sida A: 33 % (tre sessioner inbegrep sida A, en session startade på sida A)
  • sida B: 75 % (fyra sessioner inbegrep sida B, tre sessioner startade på sida B)
  • sida C: 25 % (fyra sessioner inbegrep sida C, en session startade på sida C)

Utgångsfrekvens:

• sida A: 33 % (tre sessioner inbegrep sida A, en session avslutades från sida A)
  • sida B: 50 % (fyra sessioner inbegrep sida B, två sessioner avslutades från sida B)
  • sida C: 50 % (fyra sessioner inbegrep sida C, två sessioner avslutades från sida C)

Se ingångar och utgångar

Ett sätt att se data om ingångar och utgångar är att gå till Utforska i det vänstra navigeringsfältet och skapa en utforskning med fritt format.

Om du till exempel vill se vilka sidor användare först hamnar på och var de lämnar webbplatsen kan du skapa en utforskning med fritt format (som den nedan) med namnet ”Ingångar och utgångar” och med dimensionen Sidrubrik och skärmklass och mätvärdena Ingångar och Utgångar.

Skillnaden mellan ingångar och målsida

Målsidan är den första sidan som användare hamnar på när de besöker din webbplats. Om en person till exempel klickar på en annons som leder till en sida med kläder på din webbplats är den sidan målsidan.

Dimensionen Målsida visar sidsökvägen och sökfrågesträngen på målsidan. Om webbadressen till en målsida exempelvis är www.example.com/home?theme=1 visas ”/home?theme=1” i kolumnen Målsida i rapporten.

I det tidigare exemplet är Sida A, Sida B och Sida C målsidor. Sida B är den mest besökta målsidan.

En viktig skillnad mellan ingångar och målsidor är att Ingångar är ett mätvärde och Målsida är en dimension. Mätvärdet Ingångar visar antalet gånger den första händelsen i en session inträffade på en viss sida eller skärm. Dimensionen Målsida visar de specifika sidor som användarna hamnade på.