Dimensions and metrics

[GA4] Saapumiset ja poistumiset

Kun tiedät, minne käyttäjät päätyvät ensin sivustollasi tai sovelluksessasi, voit parantaa asiakaskokemusta ja markkinointia. Näet esimerkiksi, mitkä sivut tai näkymät tarvitsevat lisähuomiota, jolloin voit tehdä niistä osuvampia tai hyödyllisempiä.

Saapumiset ja poistumiset kertovat, kuinka monta kertaa istunnon ensimmäinen tai viimeinen tapahtuma toteutuivat sivulla tai näkymässä. Sinun ei tarvitse määrittää sivustoa tai sovellusta keräämään tätä dataa.

Näet saapumiset ja poistumiset klikkaamalla Tutki.

Mittarit

Saapumiset-mittarista näet, kuinka monta kertaa istunnon ensimmäinen tapahtuma on toteutunut sivulla tai näkymässä. Saapumisprosentti on niiden istuntojen prosenttiosuus, jotka ovat alkaneet sivulta tai näkymästä. Luku saadaan jakamalla saapumisten määrä istuntojen määrällä.

Poistumiset-mittarista näet, kuinka monta kertaa istunnon viimeinen tapahtuma on toteutunut sivulla tai näkymässä. Poistumisprosentti on niiden istuntojen prosenttiosuus, jotka ovat päättyneet sivulla tai näkymässä. Luku saadaan jakamalla poistumisten määrä istuntojen määrällä.

Esimerkki

Käyttäjällä on sivustollasi useita yhden päivän istuntoja:

• maanantai: saapuminen > sivu B > sivu A > sivu C > poistuminen
  • tiistai: saapuminen > sivu B > poistuminen
  • keskiviikko: saapuminen > sivu A > sivu C > sivu B > poistuminen
  • torstai: saapuminen > sivu C > poistuminen
  • perjantai: saapuminen > sivu B > sivu C > sivu A > poistuminen

Saapumisprosentti:

• sivu A: 33 % (3 istuntoa sisälsi sivun A, 1 istunto alkoi sivun A kautta)
  • sivu B: 75 % (4 istuntoa sisälsi sivun B, 3 istuntoa alkoi sivun B kautta)
  • sivu C: 25 % (4 istuntoa sisälsi sivun C, 1 istunto alkoi sivun C kautta)

Poistumisprosentti:

• sivu A: 33 % (3 istuntoa sisälsi sivun A, 1 istunto päättyi sivulle A)
  • sivu B: 50 % (4 istuntoa sisälsi sivun B, 2 istuntoa päättyi sivulle B)
  • sivu C: 50 % (4 istuntoa sisälsi sivun C, 2 istuntoa päättyi sivulle C)

Saapumisten ja poistumisten tarkistaminen

Näet saapumis- ja poistumisdatan esimerkiksi valitsemalla Tutki ja luomalla vapaamuotoisen kartoituksen.

Oletetaan esimerkiksi, että haluat selvittää sivut, joille ihmiset saapuvat tai joilta he poistuvat. Voit luoda vapaamuotoisen kartoituksen nimeltä "Saapumiset ja poistumiset". Voit käyttää kartoituksessa "Sivun otsikko ja näkymän kategoria" ‑ulottuvuutta kahden edellä mainitun mittarin kanssa.

Saapumiset vs. laskeutumissivu

Laskeutumissivu on ensimmäinen sivu, jolle kävijä menee sivustollasi. Oletetaan esimerkiksi, että joku klikkaa mainosta, joka johtaa vaatteita esittelevälle sivullesi. Tällöin laskeutumissivuksi kirjataan kyseinen sivu.

Laskeutumissivu-ulottuvuus kertoo laskeutumissivun polun ja kyselymerkkijonon. Oletetaan esimerkiksi, että laskeutumissivun URL-osoite on www.example.com/home?theme=1. Tässä tapauksessa raportin Laskeutumissivu-sarakkeessa lukee "/home?theme=1".

Aiemmassa esimerkissä sivu A, sivu B ja sivu C ovat kaikki laskeutumissivuja, joista useimmin käytetty on sivu B.

Tärkein ero saapumisten ja laskeutumissivujen välillä on se, että "Saapumiset" on mittari ja "Laskeutumissivu" on ulottuvuus. Saapumiset-mittarista näet, kuinka monta kertaa istunnon ensimmäinen tapahtuma on toteutunut sivulla tai näkymässä. Laskeutumissivu-ulottuvuus puolestaan kertoo, mille sivuille käyttäjät ovat menneet ensin.