[UA→GA4] Skap bevissthet og engasjement

Hvis hovedformålet med appen din eller nettstedet ditt er å skape bevissthet om en sak, et formål, et produkt eller en tjeneste, kan du fokusere på brukerengasjement i konverteringssporingen heller enn på spesifikke interaksjoner som salg eller innsending av skjemaer for potensielle salg.

Skap generell bevissthet

Du kan bruke GA4-engasjementsdimensjonene og -beregningene for å måle brukernes generelle bevissthet om og engasjement i forbindelse med innholdet ditt. Med beregningene nedenfor kan du for eksempel overvåke og optimalisere hvordan brukerne svarer på endringer eller oppdateringer i appen din eller på nettstedet ditt:

• Nye brukere
  • Økter med engasjement per bruker
  • Brukerengasjement
  • Brukere som beholdes
  • Visninger per bruker

Spesifikke handlinger knyttet til bevissthet

Hvis du har elementer som er utformet for å øke bevisstheten om bestemte punkter, kan du måle interaksjoner med disse elementene som konverteringer. For å gjøre dette må du opprette nye konverteringshendelser via brukergrensesnittet. I tabellen nedenfor kan du se noen eksempler på dette.

Konverteringshandling Hendelse Parametere Eksempel på en ny konverteringshendelse
Ser på en side der bedriftens retningslinjer finnes page_view page/page_title policy_page_viewed
Ruller 75 % ned på pressesiden der bedriftens ekspansjon kunngjøres scroll page/page_title
percent_scrolled
company_expansion_75_percent_scroll
Laster ned en PDF om rekrutteringsprogrammet ditt file_download file_name recruitment_pdf_downloaded
Klikker seg videre til et underdomene med spesifikk kampanjeinformasjon click link_url promo_subsite_clickthrough
Ser på 50 % av bedriftens introduksjonsvideo video_progress

video_title
video_percent
visible

corporate_video_50_percent

Bruk egendefinerte dimensjoner til å angi emne eller formål

I GA4 kan du opprette nye egendefinerte dimensjoner og beregninger ut fra hendelsesparametere. Egendefinerte dimensjoner er nyttige hvis du vil opprette nye kategorier eller informasjonsrelaterte «verdiområder».

Tenk deg for eksempel at du jobber med å øke bevisstheten rundt et bestemt emne, for eksempel «CO2-nøytral forretningsdrift», og at du har flere sider med informasjon om dette emnet på nettstedet ditt. Du kan overføre dette emnet som en parameter (page_topic=corporate_carbon_neutrality) med en page_view-hendelse og angi at denne parameteren er en egendefinert dimensjon med hendelsesomfang.

Hvis du vil registrere funksjonen på en side du har designet for å skape bevissthet om et bestemt emne (i stedet for å dytte brukerne i retning av et spesifikt konverteringspunkt), kan du ta med en parameter – for eksempel page_purpose=awareness – i page_view-hendelsene.

Sånn gjør du det

Tilleggsparametere godtas ikke i page_view-standardhendelsen som er en del av den forbedrede målingen (og også standard gtag-kodebiten for GA4- eller GA4-konfigurasjonstaggen i Google Tag Manager). Sånn kan du legge til egendefinerte parametere i page_view-hendelser:

1. Slå av page_view-hendelser ved å angi send_page_view: false når du bruker den globale nettstedstaggen (gtag.js), eller ved å endre GA4-konfigurasjonstaggen ved å fjerne avmerkingen for «Send en sidevisningshendelse når denne konfigurasjonen lastes inn» når du bruker Tag Manager.
  2. Legg til en page_view-hendelse manuelt, slik at flere egendefinerte parametere kan overføres. Finn ut hvordan du kan overføre egendefinerte parametere for sidevisninger.

For mobilapper blir screen_view automatisk tatt med i Android- og iOS-datastrømmer med spesifikke parametere. I stedet for å deaktivere screen_view-hendelsen kan du spore skjermvisninger manuelt og legge til egendefinerte parametere (du kan f.eks. spore screen_view_duplicate med den egendefinerte parameteren page_topic=education-opportunities). Alternativt kan du bruke setDefaultEventParameters() API til å angi globale parametere som overføres sammen med alle hendelser, også de som samles inn automatisk.

Advarsel: Hvis dupliserte hendelser overføres, øker antallet hendelser som registreres på et gitt tidspunkt. Det kan i sin tur føre til sampling av data i kortere datoperioder og/eller ved mindre datamengder.

Rapportér om engasjement

Du kan se dimensjoner og beregninger knyttet til engasjement og bevissthet i Oversikt over engasjement- og Sider og skjermer-rapporten. Hvis du vil se til hvilken grad du lykkes med bestemte konverteringer du har definert for disse målene, kan du lese gjennom Konverteringer-rapporten.

Med utforskninger i fri form får du også stor fleksibilitet med tanke på å analysere og visualisere beregningene, de innebygde dimensjonene og de egendefinerte dimensjonene nevnt ovenfor.