[UA→GA4] Mål generering av potensielle salg

Hovedmålet på mange nettsteder er ofte generering av potensielle salg, for eksempel i forbindelse med eiendom, bilforhandlere, finansielle tjenester og profesjonelle tjenester. Selv på nettsteder knyttet til publisering og netthandel kan generering av potensielle salg være et viktig sekundært mål.

Implementer og optimaliser konverteringssporing

Det første du må gjøre for å måle generering av potensielle salg som konverteringer, er å spore innsending av skjemaer for potensielle salg. Måten du må gjøre dette på, varierer alt etter hvordan innsendingen bekreftes. De mulige løsningene som er oppført her, er beskrevet i artikkelen [UA→GA4] Destinasjonsmål.

Bekreftelsen vises på en egen side

Hvis de blir lastet inn en egen bekreftelsesside – med en bane som for eksempel «/innsending-bekreftelse» – etter at et skjema for potensielle salg blir sendt inn, kan du bruke metoden beskrevet i Alternativ 1: Opprett en ny konverteringshendelse via brukergrensesnittet.

Bekreftelsen vises på samme side

Enkelte nettsteder er utviklet slik at bekreftelsen på skjemaer som sendes inn, vises på den samme siden som skjemaet. Det er altså ikke noen viderekobling til en separat bekreftelsesside. I dette tilfellet kan du bruke metoden beskrevet i Virtuelle sidevisninger, eller du kan generere en konverteringshandlingen som beskrevet i Alternativ 2: Overfør en konverteringsspesifikk hendelse fra koden på nettstedet ditt.

Uansett om du oppretter en konverteringshendelse basert på en fysisk eller virtuell hendelse, eller om du genererer en frittstående konverteringshendelse når skjemaet for potensielle salg sendes inn, anbefaler vi at du overfører konverteringen via sign_up-hendelsen.

Rapportér om konverteringer generert via skjemaer for potensielle salg

Med teknikkene traktutforskning og baneutforskning kan du analysere og optimalisere prosessen for generering av potensielle salg.

Traktutforskninger er spesielt nyttige hvis hensikten med prosessen for innsending av potensielle salg er å veilede brukere gjennom flere spesifikke, forhåndsidentifiserte trinn.

Du kan bruke sluttpunktanalysen i baneutforskningen til å identifisere banene brukerne faktisk følger for å fullføre prosessen for innsending av skjemaer for potensielle salg, uansett om disse banene er vilkårlige eller planlagte.

Hvis du ser noen fremtredende banemønstre i baneutforskningen, kan det være lurt å se nærmere på disse i en traktutforskning.