[UA→GA4] Öka intäkterna från appar och mobilwebbplatser

Google Analytics 4-egendomar (GA4) är utformade för att mäta app- och mobildata samt webbdataflöden. När du överväger att mäta mobildata är det viktigt att skilja mellan inbyggda integrerade appar (vanligtvis för Android eller iOS i samband med GA4) och webbplatser som körs i webbläsare på mobila enheter. I den här artikeln beskriver vi konverteringar och konverteringsoptimering för både integrerade appar och mobilwebbplatser.

Många av de händelser som samlas in automatiskt i Google Analytics 4 gäller specifikt Android- och iOS-dataflöden. Alla GA4-händelser som automatiskt räknas som konverteringar genereras dessutom i en appkontext.

Om du vill mäta och optimera din apptillväxt kan det vara en god idé att också registrera dessa automatiskt insamlade apphändelser som konverteringar:

• ad_click
  • app_update
  • notification_open
Du kan även ange som konverteringar sådana åtgärder som du minst vill att användarna ska utföra. Det kan hjälpa dig att hantera toppar och negativa trender. Händelsen app_remove är till exempel en god kandidat för konverteringsspårning.

Konsekvent rapportering av konverteringar över flera plattformar

Alla användningsfall som beskrivs i det här avsnittet gäller både webbplatser och appar. Om du vill att användare ska utföra specifika åtgärder på din webbplats eller i din app, till exempel skicka in ett formulär för en potentiella kunder eller titta på en video, kan mätningen över flera plattformar i GA4 ge dig den enhetlighet du behöver för att rapportera data på ett heltäckande och segmenterbart sätt i både webb- och appmiljöer.