[UA→GA4] Oppnå bedre resultater i mobilapper og på nett på mobil

Hensikten med Google Analytics 4-områder (GA4) er at du skal kunne måle app- og mobildata samt data fra nettdatastrømmer. Når du skal utarbeide strategier for mobil, er det viktig at du skiller mellom mobilapper med OS-integrasjon (som regel iOS eller Android i forbindelse med GA4) og nettsteder som kjøres i nettlesere og på mobilenheter. I denne artikkelen skal vi se nærmere på konverteringer og konverteringsoptimalisering både i forbindelse med nett på mobil og mobilapper med OS-integrasjon.

Mange av hendelsene som samles inn automatisk i Google Analytics 4, er spesifikt knyttet til iOS- og Android-datastrømmer. I tillegg genereres alle GA4-hendelsene som automatisk telles som konverteringer, i mobilappkontekst.

Det kan bli enklere å måle og optimalisere resultatene du oppnår med mobilappen din, hvis du merker disse automatisk innsamlede apphendelsene som konverteringer:

• ad_click
  • app_update
  • notification_open
Du kan også merke de handlingene du minst vil at brukerne skal utføre, som konverteringer, så du kan håndtere eventuelle økninger eller negative trender. Det kan for eksempel være lurt å ta med app_remove-hendelsen i konverteringssporingen.

Konsekvent rapportering av konverteringer på flere plattformer

Alle de bedriftsrelaterte eksemplene vi greier ut om i dette emnet, er like relevante for nettsteder som mobilapper. Hvis du ønsker at brukerne skal utføre bestemte handlinger på nettstedet ditt eller i mobilappen din, som for eksempel å se på videoer eller sende inn skjemaer for potensielle salg, er GA4-funksjonaliteten som kan måle aktivitet på flere plattformer, nettopp det du trenger for å få helhetlig, omfattende og segmenterbar rapportering på nettet og i mobilapper.