[UA→GA4] Engasjementsmål

I Universal Analytics kan du konfigurere mål basert på Gjennomsnittlig øktvarighet og Sider/skjermbilder per økt. Slike mål kalles gjerne engasjementsmål ettersom de signaliserer et visst interessenivå snarere enn at bestemte handlinger er utført.

I Google Analytics 4-områder (GA4) kan du måle disse aktivitetene slik:

Gjenskap mål knyttet til antall sider/skjermbilder per økt som en GA4-målgruppe

Mål knyttet til antall sider/skjermbilder per økt utløses når en bruker laster inn det fastsatte antallet sider eller skjermbilder i løpet av en økt. I Universal Analytics kan du for eksempel konfigurere et engasjementsmål som omfatter over to sider per økt, på denne måten:

Example of configuring a Pages/Screens per session goal to be triggered when the user views more than 2 pages in a single session. No value is set for the goal.

Med målgruppebyggeren i GA4 kan du opprette grupper av brukere som innfrir et lignende mål:

1. Opprett en ny egendefinert GA4-målgruppe.
  2. Gi denne målgruppen det samme navnet som Sider per økt-målet i Universal Analytics.
  3. Velg «Bruk øvre grense» som varighet av medlemskap.
    Merk: Du kan opprette opptil 100 målgrupper (400 i Analytics 360-områder).
  4. Angi omfanget som «I den samme økten».
  5. Gjør følgende under Inkluder brukere når:
    • Legg til en betingelse der event_name = page_view og event_count-parameteren > 2.
    • Legg til en ELLER-setning.
    • Legg til en betingelse der event_name = screen_view og event_count-parameteren > 2.
      Merk: Hvis området ditt ikke omfatter en appdatastrøm, ser du ikke (og ei heller trenger du) screen_view-hendelsen. Hvis området ikke omfatter noen nettdatastrøm, ser du likeledes ikke (og ei heller trenger du) page_view-hendelsen.
  6. Opprett en målgruppeutløser, og bruk det samme navnet som det gitt målet for sider per økt i Universal Analytics.
    Merk: Du kan opprette opptil 20 utløsende hendelser for målgruppen per område.
  7. Klikk på Lagre.
  8. Merk den utløsende hendelsen for målgruppen du opprettet i det sjette trinnet, som en konvertering.
Merk: Per nå kan du ikke tilordne noen verdi til denne hendelsen, noe du kan i Universal Analytics.

Example of configuring a GA4 event to replicate a UA "engagement goal."

Brukerengasjement

I GA4 blir det automatisk samlet inn flere engasjementsdimensjoner og -beregninger. Disse fremgår i en rekke innebygde rapporter, og du kan legge dem til i utforskninger. Finn ut mer om engasjementsberegninger i [GA4] Engasjementsberegninger.

I GA4 registreres det spesifikt en user_engagement-hendelse for økter som enten

• varer i over ti sekunder
  • omfatter en konverteringshendelse
  • har to (eller flere) sidevisninger

Du kan bruke user_engagement som erstatning for mål knyttet til antall sider/skjermbilder per besøk og gjennomsnittlig øktvarighet i Universal Analytics.