[UA→GA4] Engagementdoelen

In Universal Analytics kunt u doelen instellen op basis van Gemiddelde sessieduur en Pagina's/schermen per sessie. Dit worden vaak engagementdoelen genoemd, omdat ze een algemene drempelwaarde voor engagement signaleren in plaats van de uitvoering van een specifieke actie.

In Google Analytics 4-property's (GA4) kunt u deze activiteiten op de volgende manieren meten:

Doelen van het type 'Pagina's/schermen per sessie' repliceren als een GA4-doelgroep

Een doel van het type Pagina's/schermen per sessie wordt geactiveerd als een gebruiker in een sessie het opgegeven aantal pagina's of schermen laadt. In Universal Analytics kunt u bijvoorbeeld een engagementdoel van meer dan 2 pagina's per sessie configureren:

Example of configuring a Pages/Screens per session goal to be triggered when the user views more than 2 pages in a single session. No value is set for the goal.

Met de GA4-doelgroepenbouwer kunt u groepen gebruikers maken die aan een vergelijkbaar doel voldoen:

1. Maak een nieuwe aangepaste GA4-doelgroep.
  2. Geef deze doelgroep dezelfde naam als uw Universal Analytics-doel van het type Pagina's per sessie.
  3. Stel de Lidmaatschapsduur in op de maximale limiet.
    Opmerking: U kunt maximaal 100 doelgroepen maken (400 voor Analytics 360-property's).
  4. Stel het Bereik in op Binnen dezelfde sessie.
  5. Doe het volgende onder Gebruikersopnemen wanneer:
    • Voeg een voorwaarde toe waarbij event_name = page_view en de parameter event_count > 2.
    • Voeg een OF-clausule toe.
    • Voeg een voorwaarde toe waarbij event_name = screen_view en de parameter event_count > 2.
      Opmerking: Als uw property geen app-gegevensstream bevat, ziet u de gebeurtenis screen_view niet (en heeft u die niet nodig). Als uw property geen webgegevensstream bevat, ziet u de gebeurtenis page_view niet (en heeft u die niet nodig).
  6. Maak een doelgroeptrigger en gebruik dezelfde naam als voor het Universal Analytics-doel van het type Pagina's per sessie.
    Opmerking: U kunt per property maximaal 20 doelgroeptriggergebeurtenissen maken.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Markeer de doelgroeptriggergebeurtenis die u in stap 6 heeft gemaakt als een conversie.
Opmerking: Momenteel kunt u in Universal Analytics geen waarde toewijzen aan deze gebeurtenis.

Example of configuring a GA4 event to replicate a UA "engagement goal."

Gebruikersengagement

GA4 verzamelt automatisch een aantal dimensies en statistieken voor engagement. Deze staan in verschillende ingebouwde rapporten en u kunt ze toevoegen aan verkenningen. Meer informatie over engagementstatistieken vindt u in [GA4] Engagementstatistieken.

In het bijzonder registreert GA4 een gebeurtenis van het type user_engagement voor sessies die:

• langer dan 10 seconden duren, of
  • een conversiegebeurtenis bevatten, of
  • 2 (of meer) paginaweergaven hebben.

U kunt user_engagement gebruiken als een proxy voor de doelen Pagina's/schermen per bezoek en Gemiddelde sessieduur in Universal Analytics.