[UA→GA4] Aktivoitumistavoitteet

Universal Analyticsissa voit määrittää tavoitteita Istunnon keskimääräinen kesto- ja Sivuja/näyttöjä istuntoa kohden ‐tietojen perusteella. Näitä kutsutaan usein aktivoitumistavoitteiksi, koska ne ilmaisevat aktiivisuuden kokonaiskynnysarvon tietyn toiminnan toteutumisen sijasta.

Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksissa (GA4) voit mitata tällaista toimintaa näin:

"Sivuja/näkymiä istuntoa kohden" ‑tavoitteiden kopioiminen GA4-yleisöksi

Sivuja/näyttöjä istuntoa kohden ‐tavoite käynnistyy, kun käyttäjä lataa tietyn määrän sivuja tai näkymiä istunnon aikana. Esimerkiksi Universal Analyticsissa voit määrittää yli kahden sivun istuntokohtaisen aktivoitumistavoitteen näin:

Example of configuring a Pages/Screens per session goal to be triggered when the user views more than 2 pages in a single session. No value is set for the goal.

GA4-yleisötyökalulla voit luoda ryhmiä käyttäjistä, jotka saavuttavat samankaltaisen tavoitteen:

1. Luo uusi oma GA4-yleisö.
  2. Lisää tälle yleisölle sama nimi kuin Universal Analyticsin Istuntokohtainen sivumäärä ‑tavoitteelle.
  3. Valitse Jäsenyyden kesto ‐kohdasta Enimmäisraja.
    Huom. Voit luoda enintään 100 yleisöä (Analytics 360 ‐mittauskokonaisuuksissa 400).
  4. Valitse Laajuus-asetukseksi "Samassa istunnossa".
  5. Siirry kohtaan Sisällytä Käyttäjät seuraavien ehtojen täyttyessä: ja toimi näin:
    • Lisää ehto, jossa event_name = page_view ja event_count-parametri > 2.
    • Lisää TAI-lauseke.
    • Lisää ehto, jossa event_name = screen_view ja event_count-parametri > 2.
      Huom. Jos mittauskokonaisuutesi ei sisällä sovellusdatastriimiä, et näe (tai tarvitse) screen_view-tapahtumaa. Vastaavasti jos mittauskokonaisuutesi ei sisällä sivustodatastriimiä, et näe (tai tarvitse) page_view-tapahtumaa.
  6. Luo yleisötriggeri ja käytä samaa nimeä kuin Universal Analyticsin Istuntokohtainen sivumäärä ‑tavoitteessa.
    Huom. Voit luoda enintään 20 yleisötriggeritapahtumaa kutakin mittauskokonaisuutta kohti.
  7. Klikkaa Tallenna.
  8. Merkitse 6. vaiheessa luomasi yleisötriggeritapahtuma konversioksi.
Huom. Et voi tällä hetkellä asettaa tälle tapahtumalle arvoa samalla tavalla kuin Universal Analyticsissa.

Example of configuring a GA4 event to replicate a UA "engagement goal."

Käyttäjien aktivoituminen

GA4 kerää automaattisesti useita aktivoitumisulottuvuuksia ja ‐mittareita. Ne näkyvät useissa sisäänrakennetuissa raporteissa, ja voit lisätä niitä kartoituksiin. Lue lisää [GA4] Aktivoitumismittarit ‑artikkelista.

GA4 tallentaa user_engagement-tapahtuman jonkin seuraavan ehdon täyttyessä:

• istunto kestää yli 10 sekuntia
  • istunto sisältää konversiotapahtuman
  • istunto sisältää vähintään kaksi katselukertaa.

Voit käyttää user_engagement-tapahtumaa Universal Analyticsin Sivua/näyttöä käyntiä kohden- ja Istunnon keskimääräinen kesto ‐tavoitteiden sijasta.