[UA→GA4] Engagementsmål

I Universal Analytics kan du konfigurere mål baseret på Gennemsnitlig sessionsvarighed og Antal sider/skærmbilleder pr. session. Disse mål betegnes ofte engagementsmål, da de signalerer en generel grænse for engagement snarere end fuldførelse af en bestemt handling.

På Google Analytics 4-ejendomme (GA4-ejendomme) kan du måle disse aktiviteter på følgende måder:

Genskab mål af typen "Antal sider/skærmbilleder pr. session" som en GA4-målgruppe

Der aktiveres et mål af typen Antal sider/skærmbilleder pr. session, når en bruger indlæser det anførte antal sider eller skærmbilleder i løbet af en session. I Universal Analytics kan du f.eks. konfigurere et engagementsmål om indlæsning af flere end to sider pr. session som følger:

Example of configuring a Pages/Screens per session goal to be triggered when the user views more than 2 pages in a single session. No value is set for the goal.

Du kan bruge GA4-målgruppeværktøjet til at oprette grupper af brugere, der opfylder kriterierne for et lignende mål:

1. Opret en ny tilpasset GA4-målgruppe.
  2. Giv denne målgruppe samme navn som Universal Analytics-målet Antal sider pr. session.
  3. Indstil Varighed af medlemskab til "Maksimumgrænse".
    Bemærk! Du kan oprette op til 100 målgrupper (400, hvis der er tale om en Analytics 360-ejendom).
  4. Indstil Omfang til "Inden for samme session".
  5. Gør følgende under Inkluder brugere, når:
    • Tilføj en betingelse, hvor event_name = page_view og parameteren event_count > 2.
    • Tilføj en ELLER-betingelse.
    • Tilføj en betingelse, hvor event_name = screen_view og parameteren event_count > 2.
      Bemærk! Hvis din ejendom ikke indeholder en appdatastrøm, kan du ikke se hændelsen screen_view (og du har heller ikke behov for den). Det samme gør sig gældende, hvis din ejendom ikke indeholder en webdatastrøm: I så fald kan du ikke se hændelsen page_view (og du har heller ikke behov for den).
  6. Opret en målgruppetrigger, og brug samme navn som Universal Analytics-målet Antal sider pr. session.
    Bemærk! Du kan oprette op til 20 målgruppetriggerhændelser pr. ejendom.
  7. Klik på Gem.
  8. Markér den målgruppetriggerhændelse, du oprettede i trin 6, som en konvertering.
Bemærk! Indtil videre kan du ikke tildele denne hændelse en værdi på samme måde som i Universal Analytics.

Example of configuring a GA4 event to replicate a UA "engagement goal."

Brugerengagement

I GA4 indsamles der automatisk en række engagementsdimensioner og -metrics. Disse vises i en række indbyggede rapporter, og du kan føje dem til udforskninger. Du kan få flere oplysninger om engagements-metrics under [GA4] Engagements-metrics.

Helt konkret registreres der i GA4 en hændelse af typen user_engagement for sessioner, der enten:

• Har en varighed på over ti sekunder
  • Omfatter en konverteringshændelse
  • Omfatter mindst to sidevisninger.

Du kan bruge user_engagement som en erstatning for målene Antal sider/skærmbilleder pr. besøg og Gennemsnitlig sessionsvarighed i Universal Analytics.