Reports

[GA4] Rapporten Översikt över kundlojalitet

Rapporten Översikt över kundlojalitet visar det totala antalet användare som stannade kvar på din webbplats eller i din app. Här visas också den genomsnittliga tid som användarna tillbringar på webbplatsen eller appen efter att de förvärvats första gången och andelen användare som återkommer under var och av de första 42 dagarna.

Rapporten visas till vänster i samlingen Livscykel. Som standard ser du inte rapporten i Samlingen för verksamhetsmål men en redigerare eller administratör kan lägga till den till vänster.

Se rapporten

1. Välj Rapporter Rapporter i menyn till vänster.
  2. Klicka på Kvarhållning i samlingen Livscykel till vänster.

Färdiga översiktskort

Rapporter Översikt över kundlojalitet innehåller följande översiktskort som standard. Administratörer och redigerare kan ändra korten så det kan hända att du ser andra kort.

Nya användare och Återkommande användare

Nya användare visar antalet användare som besökte din webbplats eller app för första gången. Värdet på fliken visar det totala antalet nya användare under den angivna tidsperioden. De enskilda datapunkterna visar antalet nya användare för respektive dag.

Återkommande användare visar antalet användare som har besökt din webbplats eller app minst en gång tidigare. Värdet på fliken visar det totala antalet återkommande användare under den angivna tidsperioden. De enskilda datapunkterna visar antalet återkommande användare för respektive dag.

Bibehållna användare per kohort

Diagrammet Bibehållna användare per kohort med en datapunkt för den 29 augusti

Bibehållna användare per kohort visas hur väl din webbplats eller app behåller användare per kohort. En kohort är en uppsättning användare som grupperas utifrån särskilda kriterier. I det här fallet är kohorten dagen då användaren förvärvades.

Diagrammet innehåller upp till tre rader, en för varje kohort. Raderna Dag 1, Dag 7 och Dag 30 visar den genomsnittliga tid som besökare stannade på din webbplats eller i din app en, sju respektive 30 dagar efter dagen då de förvärvades.

Exempel: Fyra användare besöker din webbplats den 1 oktober. Den 2 oktober återkommer tre användare, så raden Dag 1 den 1 oktober har värdet 75 %. Den 8 oktober återkommer två användare, så raden Dag 7 den 1 oktober har värdet 50 %. Den 31 oktober återkommer en användare, så raden Dag 30 den 1 oktober har värdet 25 %.

Det föregående diagrammet visar att den 30 augusti återkom 5,8 % av användarna till webbplatsen och den 5 september återkom 0 % av användarna till webbplatsen. Informationen i diagrammet tyder på att webbplatsen eller appen inte behåller användare så bra som den skulle kunna göra.

Användarengagemang per kohort

Diagrammet Användarengagemang per kohort med en datapunkt för den 29 augusti

Användarengagemang per kohort visar den genomsnittliga tid som användare stannar på din webbplats eller i din app efter att de förvärvades. I det här fallet är kohorten dagen då användaren förvärvades.

Diagrammet innehåller upp till tre rader, en för varje kohort. Raderna Dag 1, Dag 7 och Dag 30 visar den genomsnittliga tid som besökare stannade på din webbplats eller i din app en, sju respektive 30 dagar efter dagen då de förvärvades.

Det föregående diagrammet visar exempelvis att användare den 29 augusti tillbringade i genomsnitt 1 minut och 47 sekunder på webbplatsen. Det visar också att den 5 september stannade användare i genomsnitt 0 minuter och 00 sekunder på webbplatsen. Informationen i diagrammet tyder på att webbplatsen inte behåller användare så bra som den skulle kunna göra. Om användarna hade tyckt att webbplatsen var mer användbar över tid skulle du ha se ett ökat engagemang sju dagar senare.

Bibehållna användare

Bibehållna användare visar procentandelen användare som återvänder varje dag under de första 42 dagarna. Diagrammet börjar med 100 % bibehållna användare när alla användare besöker webbplatsen för första gången. Andelen minskar därefter i takt med att användare hoppar av.

Användarengagemang

Användarengagemang visar genomsnittlig engagemangstid för användare som kommer tillbaka under de första 42 dagarna. Endast återkommande användare inkluderas i den genomsnittliga engagemangstiden.

Livstidsvärde

Livstidsvärdet visar den genomsnittliga intäkten från nya användare under de första 120 dagarna. Diagrammet kan hjälpa dig att avgöra hur värdefulla användare är baserat på ytterligare intäkter som du genererar. Exempel: En användare köper en tröja. Veckan därpå köper hen ett par byxor. Livstidsvärde (LTV) innefattar båda köpen och ger en indikation på hur värdefullt förvärvet är totalt sett.