Reports

[GA4] «Oversikt over brukerlojalitet»-rapporten

I hvilken grad du klarer å holde på brukerne av appen din eller nettstedet ditt, oppsummeres i «Oversikt over brukerlojalitet»-rapporten. I den får du blant annet se hvor lang tid brukerne i snitt har tilbragt i appen eller på nettstedet etter at du først skaffet deg dem, samt hvor mange prosent av brukerne som kom tilbake hver dag de første 42 dagene.

Rapporten vises til venstre i Livssyklus-samlingen. Rapporten inngår ikke som standard i Forretningsmål-samlingen, men som redigerer eller administrator kan du legge den til via navigasjonspanelet til venstre.

Se rapporten

1. Velg Rapporter Rapporter fra menyen til venstre.
  2. Klikk på Brukerlojalitet til venstre i Livssyklus-samlingen.

Forhåndsdefinerte sammendragskort

«Oversikt over brukerlojalitet»-rapporten har som standard sammendragskortene nedenfor. Alle redigerere og administratorer kan bytte ut kort og erstatte dem med andre, så det er ikke sikkert at du ser disse.

Nye brukere og Returnerende brukere

Nye brukere viser hvor mange brukere som har brukt appen din eller besøkt nettstedet ditt for første gang. Verdien på fanen gjenspeiler det totale antallet nye brukere i den spesifiserte tidsperioden, mens de enkelte datapunktene viser hvor mange nye brukere du fikk på den aktuelle dagen.

Returnerende brukere viser antallet brukere som har brukt appen eller besøkt nettstedet minst én gang tidligere. Verdien på fanen viser det totale antall returnerende brukere i den spesifiserte tidsperioden, mens de enkelte datapunktene viser hvor mange returnerende brukere du fikk på den aktuelle dagen.

Brukerlojalitet etter kohort

Et datapunkt for 29. august i diagrammet over brukerlojalitet etter kohort

Brukerlojalitet etter kohort viser hvor godt du lykkes med å holde på brukere av appen eller nettstedet etter kohort. En kohort er en samling brukere som er gruppert etter visse kriterier. I dette tilfellet er kohorten dagen da du skaffet deg brukeren.

Diagrammet har opptil tre linjer, én for hver kohort. På «Dag 1»-, «Dag 7»- og «Dag 30»-linjen kan du se den gjennomsnittlige tiden returnerende brukere tilbrakte i appen eller på nettstedet henholdsvis 1, 7 og 30 dager etter at du skaffet deg dem.

1. oktober besøkte for eksempel 4 brukere nettstedet. Innen 2. oktober returnerer 3 brukere, slik at verdien for «Dag 1»-linjen blir 75 %. Innen 8. oktober kommer 2 brukere tilbake, slik at verdien for «Dag 7»-linjen på 1. oktober blir 50 %. Innen 31. oktober kommer 1 bruker tilbake, slik at verdien for «Dag 30»-linjen blir 25 %.

I det forrige diagrammet kan du se at innen 30. august har 5,8 % av brukerne kommet tilbake til nettstedet, mens innen 5. september hadde du ingen returnerende brukere. Dataene i dette diagrammet antyder at du ikke lykkes godt med å beholde brukere av appen eller nettstedet.

Brukerengasjement etter kohort

Et datapunkt for 29. august i diagrammet over brukerengasjement etter kohort

Brukerengasjement etter kohort viser den gjennomsnittlige tiden brukerne tilbrakte i appen eller på nettstedet etter at du skaffet deg brukerne. I dette tilfellet er kohorten dagen da du skaffet deg brukeren.

Diagrammet har opptil tre linjer, én for hver kohort. På «Dag 1»-, «Dag 7»- og «Dag 30»-linjen kan du se den gjennomsnittlige tiden returnerende brukere tilbrakte i appen eller på nettstedet henholdsvis 1, 7 og 30 dager etter at du skaffet deg dem.

I det forrige diagrammet kan du for eksempel se at innen 29. august tilbrakte brukerne i snitt 1 minutt og 47 sekunder på nettstedet. Du kan også se at innen 5. september tilbrakte brukerne 0 minutter og 0 sekunder på nettstedet. Dataene i dette diagrammet antyder at du ikke lykkes godt med å beholde brukere av nettstedet. Hvis brukerne synes at nettstedet blir nyttigere over tid, vises det en økning i engasjementet 7 dager senere.

Brukerlojalitet

Brukerlojalitet viser prosentandelen av brukere som kommer tilbake hver dag i løpet av de første 42 dagene. I diagrammet er brukerlojaliteten til å begynne med 100 %, som indikerer alle brukernes første besøk. Prosentverdien avtar fra den andre dagen og utover etter hvert som brukere faller fra.

Brukerengasjement

Brukerengasjement viser den gjennomsnittlige engasjementstiden til brukerne som kommer tilbake i løpet av de første 42 dagene. Bare returnerende brukere tas med i den gjennomsnittlige engasjementstiden.

Levetidsverdi

Levetidsverdien viser de gjennomsnittlige inntektene du fikk fra nye brukere i løpet av de første 120 dagene. I diagrammet kan du se hvor verdifulle brukerne er, basert på ekstrainntektene du får. En bruker kjøper for eksempel en skjorte én dag og så bukser uken deretter. Levetidsverdien (LTV) inkluderer begge disse kjøpene og er dermed en indikasjon på hvor lønnsom brukeranskaffelsen er totalt sett.