Reports

[GA4] «Oversikt over engasjement»-rapporten

«Oversikt over engasjement»-rapporten er en forhåndsdefinert oversiktsrapport som oppsummerer engasjementsdataene dine. I rapporten kan du sammenligne viktige engasjementsberegninger over tid, se hvilke sider og skjermer folk åpner, og identifisere hvilke funksjoner de samhandler med.

Rapporten vises til venstre i Livssyklus-samlingen. Som standard vises ikke rapporten i Forretningsmål-samlingen, men en bruker med redigerings- eller administratortilgang kan legge til rapporten i navigasjonspanelet til venstre.

How do users interact with your website or app? Use Engagement reports in Google Analytics

Se rapporten

1. Velg Rapporter Rapporter fra menyen til venstre.
  2. Vis Engasjement i Livssyklus-samlingen til venstre.
  3. Klikk på Oversikt over engasjement.

Forhåndsdefinerte sammendragskort

Som standard inneholder «Oversikt over engasjement»-rapporten sammendragskortene nedenfor. Siden administratorer og redigerere kan endre kortene, ser du ikke nødvendigvis akkurat disse kortene.

Gjennomsnittlig engasjementstid

«Gjennomsnittlig engasjementstid» viser den gjennomsnittlige tiden nettstedet ditt var i fokus i brukerens nettleser eller mobilappen din var i forgrunnen på brukerens enhet. Google Analytics bruker denne formelen for å beregne den gjennomsnittlige engasjementstiden:
gjennomsnittlig engasjementstid = (den samlede tiden nettstedet ditt var i fokus eller appen din var i forgrunnen i alle økter) / (det samlede antallet aktive brukere)
Gjennomsnittlig engasjementstid beregnes automatisk basert på data fra nettsidene og appskjermene der Google Analytics er konfigurert.
Slik tolker du diagrammet
Den gjennomsnittlige engasjementstiden i fanen kan være høyere enn de enkelte gjennomsnittlige engasjementstidene i diagrammet.
Årsaken er at den gjennomsnittlige engasjementstiden i fanen viser den samlede engasjementstiden per bruker delt på antallet brukere i løpet av hele tidsperioden. Hvert enkelt punkt i diagrammet viser engasjementstiden per bruker delt på antallet brukere den aktuelle dagen.
Eksempel
To brukere besøkte nettstedet ditt i juli.
  • 2. juli: Bruker A besøkte nettstedet i 3 minutter.
  • 3. juli: Bruker B besøkte nettstedet i 4 minutter.
  • 4. juli: Bruker A besøkte nettstedet i 5 minutter, og bruker B besøkte nettstedet i 6 minutter.

I dette eksemplet er den gjennomsnittlige engasjementstiden i fanen 9 minutter og 0 sekunder i juli fordi bruker A besøkte nettstedet i til sammen 8 minutter, og bruker B besøkte nettstedet i til sammen 10 minutter. Gjennomsnittet av disse to engasjementstidene er 9 minutter.

Den gjennomsnittlige engasjementstiden ser slik ut i diagrammet:

• 2. juli: 3 minutter og 0 sekunder
  • 3. juli: 4 minutter og 0 sekunder
  • 4. juli: 5 minutter og 30 sekunder
I dette eksempelet er den gjennomsnittlige engasjementstiden på fanen høyere enn den gjennomsnittlige engasjementstiden hver dag.

Økter med engasjement per bruker

«Økter med engasjement per bruker» viser antallet økter med engasjement per bruker. En økt regnes som en økt med engasjement hvis den varer i minst 10 sekunder og inneholder minst 1 konverteringshendelse eller minst 2 side- eller skjermvisninger. Google Analytics bruker denne formelen for å beregne antallet økter med engasjement per bruker:
økter med engasjement per bruker = (antallet økter som varte i minst 10 sekunder, inneholdt minst 1 konverteringshendelse eller minst 2 side- eller skjermvisninger) / (det samlede antallet brukere)
Økter med engasjement per bruker beregnes automatisk basert på data fra nettsidene og appskjermene der Google Analytics er konfigurert.
Slik tolker du diagrammet
I fanen kan det samlede antallet økter med engasjement per bruker være høyere enn de enkelte antallene økter med engasjement per bruker i diagrammet.
Årsaken er at «Økter med engasjement per bruker» i fanen viser summen av økter med engasjement per bruker delt på antallet brukere i hele tidsperioden. Hvert enkelt punkt i diagrammet viser øktene med engasjement per bruker delt på antallet brukere den aktuelle dagen.
Eksempel
To brukere besøkte nettstedet ditt i juli.
  • 2. juli: Bruker A har 1 økt med engasjement.
  • 3. juli: Bruker B har 2 økter med engasjement.
  • 4. juli: Bruker A har 3 økter med engasjement, og bruker B har 2 økter med engasjement.

I dette eksemplet er det 4 økter med engasjement per bruker i fanen siden bruker A hadde til sammen 4 økter med engasjement og bruker B hadde til sammen 4 økter med engasjement på nettstedet i juli. Gjennomsnittet av disse to engasjementstidene er 4 økter med engasjement.

Øktene med engasjement per bruker ser slik ut i diagrammet:

• 2. juli: 1 økt med engasjement
  • 3. juli: 2 økter med engasjement
  • 4. juli: 2,5 økter med engasjement
I dette eksempelet er antallet økter med engasjement per bruker høyere enn antallet økter med engasjement per bruker hver dag.

Gjennomsnittlig engasjementstid per økt

«Gjennomsnittlig engasjementstid per økt» viser engasjementstiden folk har hatt på nettstedet ditt eller i appen din per økt. Google Analytics bruker denne formelen for å beregne den gjennomsnittlige engasjementstiden per økt:
gjennomsnittlig engasjementstid per økt = (den gjennomsnittlige tiden nettstedet ditt var i fokus i brukerens nettleser eller mobilappen din var i forgrunnen på brukerens enhet) / (det samlede antallet økter)
Gjennomsnittlig engasjementstid per bruker beregnes automatisk basert på data fra nettsidene og appskjermene der Google Analytics er konfigurert.
Slik tolker du diagrammet
I fanen kan den gjennomsnittlige engasjementstiden per økt være høyere enn den enkelte gjennomsnittlige engasjementstiden per økt i diagrammet.
Årsaken er at den gjennomsnittlige engasjementstiden per økt i fanen viser summen av økter med engasjement per økt delt på antallet økter i hele tidsperioden. Hvert punkt i diagrammet viser den gjennomsnittlige engasjementstiden per økt delt på antallet økter den aktuelle dagen.
Eksempel
To brukere besøkte nettstedet ditt i juli.
  • 2. juli: Bruker A har 1 økt med engasjement på 3 minutter.
  • 3. juli: Bruker B har 2 økter med engasjement på 3,5 og 4,5 minutter.
  • 4. juli: Bruker A har 1 økt med engasjement på 4 minutter, og bruker B har 1 økt med engasjement på 6 minutter.

I dette eksempelet er den gjennomsnittlige engasjementstiden 10 minutter og 30 sekunder per økt i fanen siden bruker A hadde til sammen 7 minutter engasjementstid og bruker B hadde til sammen 14 minutter engasjementstid i juli. Gjennomsnittet av disse to engasjementstidene er 10,5 minutter engasjementstid.

Den gjennomsnittlige engasjementstiden per økt ser slik ut i diagrammet:

• 2. juli: 3 minutter engasjementstid
  • 3. juli: 4 minutter engasjementstid
  • 4. juli: 5 minutter engasjementstid
I dette eksempelet er antallet økter med engasjement per bruker høyere enn antallet økter med engasjement per bruker hver dag.

Brukere i løpet av de siste 30 minuttene

«Brukere i løpet av de siste 30 minuttene» viser aktivitet fortløpende basert på data fra sanntidsrapporten. På den øvre halvdelen av kortet vises det samlede antallet brukere de siste 30 minuttene og antallet brukere per minutt i løpet av de siste 30 minuttene.

På den nedre halvdelen vises sanntidsaktivitet målt i en relevant dimensjon. I «Oversikt over engasjement»-rapporten kan du for eksempel se hvilke nettsider og appskjermer flest brukere ser på akkurat nå. «Oversikt over brukerattributter»-rapporten viser blant annet hvilke land de fleste nåværende brukerne kommer fra.

Antall visninger og hendelser

Med «Visninger» ser du antallet skjermer i mobilappen eller antallet nettsider brukerne dine har sett. Gjentatte visninger av enkeltsider eller -skjermer telles som separate visninger. «Antall hendelser» viser hvor mange ganger en hendelse er samlet inn fra appen din eller nettstedet ditt.
Begge disse beregningene beregnes automatisk basert på data fra nettsidene og appskjermene der Google Analytics er konfigurert.
Vær oppmerksom på at mens diagrammene viser antallet visninger og hendelser per dag, viser verdiene i fanene det samlede antallet visninger og hendelser i hele tidsperioden.

Antall hendelser etter hendelsesnavn

«Antall hendelser etter hendelsesnavn» viser hvilke topphendelser brukerne utløste, og hvor ofte de enkelte topphendelsene ble utløst. I tabellen nedenfor ser du for eksempel at «screen_view»- og «user_engagement»-hendelsene ble utløst oftest.

Du kan klikke på en hvilken som helst hendelse i tabellen (f.eks. «screen_view») for å åpne en rapport om hendelsen, eller du kan klikke på «Se hendelser» for å åpne «Hendelser»-rapporten.

Visninger etter sidetittel og skjermklasse

Visninger etter sidetittel og skjermklasse viser antallet ganger brukerne ser hver side eller hvert skjermbilde i den valgte tidsperioden, inndelt etter sidene og skjermene som er sett flest ganger.

I tabellen nedenfor er det for eksempel startside- og handlekurvsidene som oftest er åpnet. Du kan klikke på «Se sider og skjermer» for å åpne «Sider og skjermer»-rapporten.

Brukeraktivitet over tid

Brukeraktivitet over tid viser hvor mange personer som har brukt appen din eller nettstedet ditt den siste måneden (30 dager), uken (7 dager) og dagen (1 dag). Informasjonen på kortet viser endringer i aktivitet over en kortere periode sammenlignet med endringer over en lengre periode. Kortet inkluderer bare brukere som har samhandlet med appen din i forgrunnen på den aktuelle enheten.

I diagrammet nedenfor ser du for eksempel at du har hatt 72 000 brukere de siste 30 dagene og 3500 brukere den siste dagen (1 dag). Hvis antallet brukere i løpet av den siste dagen begynner å falle, kommer antallet brukere de siste 7 dagene og 30 dagene til å gå ned i nær fremtid.

Brukerlojalitet

Brukerlojalitet sammenligner engasjementet til aktive brukere over en kortere tidsperiode med de samme brukernes engasjementet over en lengre periode. Dette forholdstallet sier hvor godt du lykkes med å holde på brukere over tid – og en høy prosentandel indikerer engasjerte brukere og stor brukerlojalitet.

Google Analytics beregner disse forholdstallene automatisk:

• daglige aktive brukere (DAU) / månedlige aktive brukere (MAU)
  • daglige aktive brukere (DAU) / ukentlige aktive brukere (WAU)
  • ukentlige aktive brukere (WAU) / månedlige aktive brukere (MAU)

Forholdstallene utgjøres av disse verdiene:

• Daglige aktive brukere (DAU): antallet aktive brukere i løpet av de siste 24 timene.
  • Ukentlig aktive brukere (WAU): antallet aktive brukere i løpet av de siste sju dagene.
  • Månedlige aktive brukere (MAU): antallet aktive brukere i løpet av de siste 30 dagene.

Forholdstallet «DAU/MAU» viser for eksempel prosentandelen av brukere som har samhandlet med appen din eller nettstedet ditt i løpet av de siste 24 timene, ut av de som har samhandlet med appen eller nettstedet i løpet av de siste 30 dagene. Hvis brukere har hatt interaksjoner hver dag, brukerlojaliteten 100 %. Hvis enkelte brukere har samhandlet med appen eller nettstedet den siste måneden, men ikke i går, er forholdstallet under 100 %.