Dit artikel maakt deel uit van de handleiding voor de migratie van Universal Analytics naar Google Analytics 4. Bekijk de inhoudsopgave van de migratiehandleiding.

De nieuwe Servicevoorwaarden accepteren om te upgraden naar een Google Analytics 4-property

Opmerking: Dit is alleen van toepassing op Google Analytics voor Firebase-property's die vóór de zomer van 2019 zijn gemaakt en die de nieuwe Servicevoorwaarden niet hebben geaccepteerd. Dit is niet van toepassing op Universal Analytics-property's. Zie Overstappen naar Google Analytics 4 voor informatie over de overstap van Universal Analytics naar Google Analytics 4.

Als u de nieuwe voorwaarden op 6 april 2022 nog niet heeft geaccepteerd, worden voor de betreffende property's vanaf dat moment geen nieuwe gegevens meer verwerkt in de Google Analytics voor Firebase-property. Het is nog wel mogelijk om binnen een periode van 30 dagen te upgraden en de invulling van gegevens te hervatten. Property's die de nieuwe Voorwaarden niet hebben geaccepteerd na de respijtperiode van 30 dagen, worden definitief verwijderd, samen met de bijbehorende gegevens.

U moet de nieuwe Servicevoorwaarden voor al uw property's accepteren, zodat hun property en de bijbehorende gegevens niet worden verwijderd. Als de Voorwaarden moeten worden geaccepteerd en er een upgrade is vereist, ziet u een banner op het Analytics-dashboard in de Firebase-console.

Als de nieuwe Voorwaarden binnen 30 dagen na 6 april 2022 worden geaccepteerd, gebeurt het volgende:

• De gegevens worden weer verwerkt en niet verwijderd.
  • Er is een hiaat in de gegevens voor de periode tussen de stopzetting van de gegevensverzameling en het moment waarop de voorwaarden zijn geaccepteerd.

Uw property upgraden

1. Open de Firebase-console op console.firebase.google.com.
  2. Log in met het Google-account dat u gebruikt om Firebase- en Google Cloud-projecten te beheren als hierom wordt gevraagd.
  3. Selecteer uw Firebase-project.
  4. Klik links op Analytics > Dashboard.
  5. Als de property moet worden geüpgraded, ziet u linksboven de link Nieuwe voorwaarden accepteren. Klik op Nieuwe voorwaarden accepteren.
    Opmerking: Als u de link om te upgraden niet bovenaan de pagina ziet, kunt u ook op de knop Instellingen aan de linkerkant van de Firebase-console klikken en daarna op Projectinstellingen > Integraties > Google Analytics.
  6. Volg de instructies in de upgradewizard om de voorwaarden te accepteren en uw property te upgraden.

Als u meerdere projecten heeft, moet u de upgradeprocedure voor elk project uitvoeren.

Vereiste Firebase-toegangsrollen om de voorwaarden te accepteren

Een gebruiker moet de juiste toegang hebben tot het Firebase-project om de nieuwe Servicevoorwaarden te accepteren:

• Gebruikers met de rol Projecteigenaar kunnen de nieuwe voorwaarden accepteren.
  • Gebruikers met de rol Beheerder of Projectbewerker voor Firebase kunnen de nieuwe voorwaarden niet accepteren.

Lees de veelgestelde vragen over Firebase voor meer informatie over rechten en toegang tot Firebase-projecten, waaronder hoe u een projecteigenaar kunt vinden of toewijzen.

Opmerking: Afhankelijk van het Google Analytics-account dat u voor de geüpgradede property heeft geselecteerd, heeft u misschien ook specifieke Google Analytics-rechten nodig (lees het volgende gedeelte voor meer informatie).

Een Google Analytics-account kiezen voor de geüpgradede property

Wanneer u in de console de nieuwe Servicevoorwaarden accepteert, moet u een van de volgende opties in uw Google Analytics-account kiezen:

• Uw geüpgradede property toevoegen aan een bestaand Google Analytics-account.
  • Een nieuw Google Analytics-account maken en uw geüpgradede property daaraan toevoegen.

Houd hiermee rekening als u het account kiest:

• Belangrijk: Als u de geüpgradede property aan een bestaand account wilt toevoegen, heeft u rechten voor bewerken nodig in het bestaande Google Analytics-account. Maak een nieuw account als u die rechten niet heeft.
  • Als u al een Google Analytics-account heeft met een property met een webgegevensstream, kunt u de net geüpgradede property aan dat account toevoegen, zodat uw app en webgegevens zich in hetzelfde account bevinden.
  • Als u de geüpgradede property aan het verkeerde account toevoegt, kunt u later altijd terugkomen en de property verplaatsen naar het juiste account.