[GA4] URL-osoitteiden rakennustyökalut: Kampanjadatan kerääminen omilla URL-osoitteilla

Lue, miten voit tunnistaa liikennettä välittävät kampanjat lisäämällä URL‑osoitteisiin UTM‑parametreja Google Analytics 4:n URL‑työkalulla.

Lisäämällä UTM‑kampanjaparametreja viittaavissa linkeissä ja mainoskampanjoissa käyttämiisi kohde‑URL‑osoitteisiin näet kampanjat, jotka välittävät liikennettä. Kun käyttäjä klikkaa viittaavaa linkkiä, URL‑parametrit lähetetään Analyticsiin ja parametrien arvot näkyvät Liikenteen hankinta ‑raportissa.

Sisällys:

UTM‑parametrien lisääminen URL‑osoitteeseen

Voit lisätä kohde‑URL‑osoitteisiin seuraavia parametreja:

• utm_id: Kampanjan tunnus. Parametria käytetään tietyn kampanjan tai tarjouksen tunnistamiseen. Tämä avain on pakollinen GA4-datan tuonnissa. Käytä samoja tunnuksia kuin ladatessasi kampanjan kustannusdataa.
  • utm_source: Viittaava sivu, esimerkiksi google, newsletter4 tai billboard
  • utm_medium: Markkinoinnin tulotapa, esimerkiksi cpc, banner, email
  • utm_campaign: Tuote, iskulause tai tarjouskoodi, esimerkiksi spring_sale
  • utm_source_platform: Alusta, joka on vastuussa liikenteen ohjaamisesta tiettyyn Analytics-mittauskokonaisuuteen (esim. ostoalusta, joka asettaa budjetit ja kohdistusehdot, tai alusta, joka hallinnoi orgaanisen liikenteen dataa), esimerkiksi Search Ads 360 tai Display & Video 360
  • utm_term: Maksettu avainsana
  • utm_content: Tällä voit erotella mainosaineistot toisistaan. Jos sinulla on esimerkiksi kaksi toimintakehotuslinkkiä samassa sähköpostiviestissä, voit asettaa niille eri arvot utm_content-parametrin avulla. Näin voit selvittää, kumpi versio on tehokkaampi.
  • utm_creative_format: Mainosaineiston tyyppi, esimerkiksi Display, natiivi, video tai haku
    utm_creative_format ei tällä hetkellä sisälly Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuksien raportteihin.
  • utem_marketing_tactic: Kampanjassa käytettävät kohdistusehdot, kuten uudelleenmarkkinointi tai asiakashankinta
    utm_marketing_tactic ei tällä hetkellä sisälly Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksien raportteihin.

Jokaiseen parametriin on liitettävä arvo, jonka määrität itse. Kukin parametri-arvopari sisältää kampanjaan liittyviä tietoja.

Voit käyttää Kesäale‑kampanjassasi esimerkiksi seuraavia parametri‑arvopareja:

• utm_source = kesäviesti ‑parametri‑arvoparin avulla tunnistat liikenteen, joka on peräisin Kesäale‑sähköpostikampanjastasi.
  • utm_medium = sähköposti ‑parametri‑arvoparin avulla erotat sähköpostikampanjastasi peräisin olevan liikenteen liikenteestä, joka on peräisin sovelluksen sisäisestä kampanjasta.
  • utm_campaign = kesäale ‑parametri‑arvoparin avulla voit tunnistaa koko kampanjaan liittyvän datan.

Jos käytät edellä olevia parametreja, oman kampanjasi URL‑osoite näyttää tältä:

https://www.example.com/?utm_source=kesäviesti&utm_medium=sähköposti&utm_campaign=kesäale

Kun lisäät parametreja URL‑osoitteeseen, käytä aina parametreja utm_source, utm_medium ja utm_campaign.

Lisätietoja liikenteen lähteiden ulottuvuuksista, joissa parametrien arvot näkyvät, on kohdassa URL-osoitteiden rakennustyökalut: Kampanjadatan kerääminen omilla URL-osoitteilla.

URL‑osoitteiden rakennustyökalut

Voit lisätä parametreja ja arvoja URL‑osoitteisiisi manuaalisesti tai käyttää URL‑osoitteiden luomiseen ja parametrien lisäämiseen jotakin alla olevista alustakohtaisista URL‑osoitetyökaluista.

• Linkit verkkosivustoille: Käytä Campaign URL Builder ‑työkalua.
  • Android‑sovellusmainokset: Käytä Play Campaign URL Builder ‑työkalua.

Käytössä on oltava Google Analytics for Firebase SDK, mutta ominaisuuden käyttö ei edellytä muutosten tekemistä SDK:hon.
Tärkeää: Jos mainostat Android‐sovellusta, käytä Play Campaign URL Builder ‑työkalua. Käytä muutoin Campaign URL Builder ‑työkalua.

Manuaalinen määritys

Jos haluat määrittää omat kampanjasi manuaalisesti, muista erottaa parametrit URL-osoitteesta kysymysmerkillä. Lisää parametrit ja arvot yhtäläisyysmerkillä eroteltuina pareina. Erottele kukin parametri-arvopari &-merkillä. Esimerkki:

https://www.example.com/?utm_source=sähköpostikampanja&utm_medium=sähköposti&utm_campaign=kesäale

Voit lisätä parametreja URL-osoitteeseen missä tahansa järjestyksessä. Parametrien arvoissa kirjainkoolla on väliä, esimerkiksi utm_source=google on eri arvo kuin utm_source=Google.

Jos lisäät URL-parametreja Universal Analytics ‑sivustolle, sinun on lisättävä vähintään utm_source ja utm_medium.

Jos lisäät URL-parametreja Google Analytics 4 ‑sivustolle, sinun on lisättävä vähintään yksi utm-parametri, mutta se voi olla mikä tahansa utm-parametri.

Esimerkki-URL-osoitteet

• http://www.example.com/?utm_source=esimerkkiblogi&utm_medium=viittaus&utm_campaign=kesäale
  • http://www.example.com/?utm_source=uutiskirje1&utm_medium=sähköposti&utm_campaign=kesäale
  • http://www.example.com/?utm_source=uutiskirje1&utm_medium=sähköposti&utm_campaign=kesäale&utm_content=yläosanlinkki

Omien kampanjoiden datan katsominen

Voit katsoa Hankinta > Liikenteen hankinta ‑raportista seuraavia mittareita: Istunnon liikenteen lähde / tulotapa, Istunnon tulotapa, Istunnon lähde ja Istunnon kampanja.