[GA4] Webadresseværktøjer: Indsaml kampagnedata med brugertilpassede webadresser

Find ud af, hvordan du bruger webadresseværktøjet i Google Analytics 4 til at tilføje UTM-parametre for at finde frem til de kampagner, der henviser trafik.

Hvis du føjer UTM-kampagneparametre til de destinationswebadresser, du bruger i henvisningslinks og annoncekampagner, kan du se, hvilke kampagner der henviser trafik. Når en bruger klikker på et henvisningslink, sendes webadresseparametrene til Analytics, og parameterværdierne vises i rapporten Trafikanskaffelse.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Føj UTM-parametre til webadresser

Du kan føje følgende parametre til dine destinationswebadresser:

• utm_id: Kampagne-id. Denne parameter bruges til identifikation af en bestemt kampagne eller promovering. Dette er en obligatorisk nøgle til GA4-dataimport. Brug de samme id'er som dem, du bruger, når du uploader kampagneomkostningsdata.
  • utm_source: Henvisningsadresse, f.eks.: google, nyhedsbrev4 eller billboard
  • utm_medium: Marketingmediet, f.eks. cpc, banner eller mail
  • utm_campaign: Produkt, slogan, kampagnekode, f.eks. forårsudsalg
  • utm_source_platform: Den platform, der er ansvarlig for at dirigere trafik til en bestemt Analytics-ejendom (f.eks. en købeplatform, der angiver budgetter og målretningskriterier, eller en platform, der administrerer data om organisk trafik). Eksempel: Search Ads 360 eller Display & Video 360.
  • utm_term: Betalt søgeord
  • utm_content: Denne parameter bruges til at skelne mellem forskellige annoncematerialefiler. Hvis du f.eks. har to links med opfordring til handling i den samme mail, kan du bruge utm_content og angive forskellige værdier for dem, så du kan se, hvilken version der er den mest effektive.
  • utm_creative_format: Annoncematerialetypen, f.eks. display-, native-, video- eller søgeannonce
    utm_creative_format rapporteres ikke på Google Analytics 4-ejendomme i øjeblikket.
  • utm_marketing_tactic: Målretningskriterier, der anvendes på en kampagne, f.eks. remarketing, kundeemne
    utm_marketing_tactic rapporteres ikke på Google Analytics 4-ejendomme i øjeblikket.

Hver enkelt parameter skal parres med en værdi, du angiver. Hvert "parameter/værdi"-par indeholder herefter kampagnerelaterede oplysninger.

Du kan f.eks. vælge at bruge følgende "parameter/værdi"-par til din kampagne Sommerudsalg:

• utm_source = sommermail for at identificere trafik, der stammer fra din mailkampagne Sommerudsalg
  • utm_medium = mail for at identificere trafik fra mailkampagnen (og skelne den fra trafik fra kampagnen i appen)
  • utm_campaign = sommerudsalg for at identificere den overordnede kampagne

Hvis du har brugt disse parametre, ser webadressen for din tilpassede kampagne ud som følger:

https://www.eksempel.dk/?utm_source=sommermail&utm_medium=mail&utm_campaign=sommerudsalg

Når du føjer parametre til en webadresse, skal du altid bruge utm_source, utm_medium og utm_campaign.

Få flere oplysninger om de trafikkildedimensioner, der viser parameterværdierne, i Webadresseværktøjer: Indsaml kampagnedata med brugertilpassede webadresser.

Webadresseværktøjer

Du kan føje parametre og værdier til dine webadresser manuelt, eller du kan oprette webadresserne og tilføje parametrene ved hjælp af et af følgende platformsspecifikke webadresseværktøjer:

Vigtigt! Hvis du annoncerer for en Android-app, skal du bruge webadresseværktøjet til Play-kampagner. Ellers skal du bruge webadresseværktøjet til kampagner.

Manuel konfiguration

Hvis du vil foretage manuel opsætning af dine tilpassede kampagner, skal du sørge for at adskille parametrene fra webadressen med et spørgsmålstegn. Angiv parametrene og værdierne som par adskilt af et "lig med"-tegn. Adskil hvert parameter/værdi-par med et og-tegn (&). Eksempel:

https://www.eksempel.dk/?utm_source=mailkampagne&utm_medium=mail&utm_campaign=sommerudsalg

Du kan føje parametre til en webadresse i en hvilken som helst rækkefølge. Der skelnes mellem store og små bogstaver i parameterværdier (der skelnes f.eks. mellem utm_source=google og utm_source=Google).

Hvis du konfigurerer webadresseparametre for et Universal Analytics-website, skal du som minimum tilføje utm_source og utm_medium.

Hvis du konfigurerer webadresseparametre for et Google Analytics 4-website, skal du tilføje mindst ét UTM-parameter, men du kan tilføjealle UTM-parametre.

Eksempler på webadresser

• http://www.eksempel.dk/?utm_source=blogeksempel&utm_medium=henvisning&utm_campaign=sommerudsalg
  • http://www.eksempel.dk/?utm_source=nyhedsbrev1&utm_medium=mail&utm_campaign=sommerudsalg
  • http://www.eksempel.dk/?utm_source=nyhedsbrev1&utm_medium=mail&utm_campaign=sommerudsalg&utm_content=toplink

Se data om tilpassede kampagner

Du kan se Sessionskilde/-medium, Sessionsmedium, Sessionskilde og Sessionskampagne i rapporten Anskaffelse > Trafikanskaffelse.