[GA4] Övergå till Google Analytics 4

Migrera till Google Analytics 4

Universal Analytics har ersatts av Google Analytics 4. Från och med den 1 juli 2023 slutade Universal Analytics-standardegendomar att behandla data. (360 Universal Analytics-egendomar med en aktuell beställning har en behandlingsfrist fram till den 1 juli 2024.) Läs mer om tidslinjen för migrering.

För alla

För annonsörer

1. Fundera över kontostrukturen
varierande arbetsinsats (varierande arbetsinsats)

Hoppa över det här steget om du har en webbplats och/eller en app.

2. Skapa en GA4-egendom och ett dataflöde
mycket liten arbetsinsats (mycket liten arbetsinsats)
Tool Konfigurationsassistent för GA4

3. Samla in webbplats- och appdata
varierande arbetsinsats (om tillämpligt – varierande arbetsinsats)
Obligatoriskt endast om Konfigurationsassistent för GA4 inte kunde återanvända dina taggar.
Konfigurera Shopify eller ett annat byggverktyg för webbplatser/CMS-system

4. Aktivera Google-signaler
mycket liten arbetsinsats (om tillämpligt – mycket liten arbetsinsats)
Krävs för förbättrad remarketing

5. Ställ in konverteringar
medelstor arbetsinsats (liten arbetsinsats)
Tool Verktyget för målmigrering
Använd verktyget eller ställ in konverteringar manuellt

6. Lägg till användare
liten arbetsinsats (liten arbetsinsats)
Tool Verktyget för användarmigrering
Använd verktyget eller lägg till användare manuellt

7. Länka till Google Ads
liten arbetsinsats(liten arbetsinsats)
Tool Verktyget för Google Ads-länkmigrering
Använd verktyget eller skapa nya Google Ads-länkar

8. Migrera målgrupper
medelstor arbetsinsats (om tillämpligt – måttlig arbetsinsats)
eller skapa nya målgrupper

9. Verifiera dina konverteringar
medelstor arbetsinsats (om tillämpligt – måttlig arbetsinsats)

10. Importera konverteringar till Google Ads för budgivning
varierande arbetsinsats (om tillämpligt – varierande arbetsinsats)

11. Lägg till Analytics-målgrupper i en kampanj eller annonsgrupp för remarketing
varierande arbetsinsats (om tillämpligt – varierande arbetsinsats)

Behov av avancerad konfigurering (om tillämpligt)

Anpassade händelser, e-handel, dataimport och annat

Mappa anpassade händelser i Universal Analytics med Google Analytics 4
Krävs endast om du har händelser av typen Kategori/Åtgärd/Etikett

Migrera e-handelsmätning
Krävs endast om du har e-handelshändelser

Importera data
Förbättra rapporteringen med fler datakällor

Länka till BigQuery
Sök efter och hantera stora Analytics-dataset

User-ID
Om ditt företag genererar användar-id:n kan du använda dem för rapportering på flera plattformar och enheter i Google Analytics

Measurement Protocol
Samla in och skicka data till Google Analytics från ett stort antal online- och offlinemiljöer

Hitta GA4-funktionen för ditt användningsfall
Migreringsreferensen mappar Universal Analytics-funktioner med motsvarande funktioner i Google Analytics 4

Grattis!

Du är på god väg att få tillgång till de användbara och integritetssäkra kundinsikter du behöver med Google Analytics 4.

Vad händer nu? Läs rapporterna eller se Utforska-handboken för att få svar på vanliga frågor om GA4.