[GA4] Skift til Google Analytics 4

Sådan migrerer du til Google Analytics 4

Google Analytics 4 har erstattet Universal Analytics. Fra og med den 1. juli 2023 bliver der ikke længere behandlet data på almindelige Universal Analytics-ejendomme. (360 Universal Analytics-ejendomme med en aktuel ordre modtager en engangsforlængelse af behandling, som slutter den 1. juli 2024). Få flere oplysninger om tidslinjen for migrering.

Alle brugere

Annoncører

1. Overvej kontostrukturen
varierende indsats (varierende indsats)

Spring dette trin over, hvis du har et website og/eller en app.

2. Opret en GA4-ejendom og -datastrøm
meget lille indsats (meget lille indsats)
Tool GA4-konfigurationsassistent

3. Indsaml website- og appdata
varierende indsats (hvis det er relevant – varierende indsats)
Kun obligatorisk, hvis der ikke er mulighed for genbrug af dine tags via GA4-konfigurationsassistenten.
Konfigurer Shopify eller et andet websiteværktøj/CMS

4. Aktivér Google-signaler
meget lille indsats (hvis det er relevant, meget lille indsats)
Obligatorisk for forbedret remarketing

5. Konfigurer vigtige hændelser
mellemstor indsats (lille indsats)
Tool Værktøj til migrering af mål
Brug værktøjet eller Konfigurer vigtige hændelser manuelt

6. Tilføj brugere
lille indsats (lille indsats)
Tool Værktøj til brugermigrering
Brug værktøjet, eller tilføj brugere manuelt

7. Tilknyt Google Ads
lille indsats (lille indsats)
Tool Værktøj til migrering af Google Ads-tilknytninger
Brug værktøjet, eller opret nye Google Ads-tilknytninger

8. Migrer målgrupper
mellemstor indsats (hvis det er relevant, kræver det en mellemstor indsats),
eller opret nye målgrupper

9. Valider dine vigtige hændelser
mellemstor indsats (hvis det er relevant, mellemstor indsats)

10. Importér vigtige hændelser i Google Ads med henblik på budgivning
varierende indsats (hvis det er relevant – varierende indsats)

11. Føj Analytics-målgrupper til en kampagne eller annoncegruppe med henblik på remarketing
varierende indsats (hvis det er relevant – varierende indsats)

Avanceret konfiguration (hvis det er relevant)

Tilpassede hændelser, e-handel, dataimport osv.

Knyt tilpassede hændelser fra Universal Analytics til Google Analytics 4
Dette er kun nødvendigt, hvis du har hændelser med attributten kategori/handling/etiket

Migrer måling af e-handel
Dette er kun nødvendigt, hvis du har e-handelshændelser

Importér data
Optimer din rapportering ved at bruge flere datakilder

Tilknyt BigQuery
Søg efter og administrer store Analytics-datasæt

User-ID (bruger-id)
Hvis der genereres User-ID'er i din virksomhed, kan du bruge dem til rapportering på tværs af platforme og enheder i Google Analytics

Measurement Protocol
Foretag dataindsamling, og send de indsamlede data til Google Analytics fra en række forskellige online- og offlinemiljøer

Find den relevante GA4-funktion til dit aktuelle anvendelsesformål
Ved migreringen knyttes Universal Analytics-funktioner til de tilsvarende Google Analytics 4-funktioner

Tillykke!

Du er nu godt på vej til at få relevant, handlingsrettet, privatlivssikret kundeindsigt via Google Analytics 4.

Herefter kan du få vist dine rapporter eller prøve at bruge håndbogen vedrørende Udforsk for at få oplysninger om, hvordan du via GA4 kan få svar på almindelige virksomhedsrelaterede spørgsmål.