Set up and manage consent

Understøttelse af samtykketilstand i Tag Manager

Google Tag Manager indeholder flere funktioner, der samarbejder om at hjælpe dig med at administrere, hvordan tags reagerer på samtykkeindstillinger. Tag Manager indeholder en trigger til initialisering af samtykke, tagindstillinger til administration af samtykke og siden Samtykkeoversigt. Flere tredjepartsudbydere af samtykkeløsninger har indbygget integration med samtykketilstand i deres produkter. I denne artikel kan du læse om, hvordan du konfigurerer funktionerne til administration af samtykke i Tag Manager.

Set up consent mode in Google Analytics

Triggeren til initialisering af samtykke er designet til at hjælpe dig med at sikre, at alle samtykkeindstillinger respekteres, før andre triggers aktiveres. Triggeren til initialisering af samtykke anvendes til tags, der bruges til angivelse eller opdatering af samtykketilstanden for brugerne på dit website, f.eks. et tag fra en administrationsplatform for samtykke eller tags, der bruges til angivelse af standardindstillinger for samtykke.

Hver webcontainer indeholder som standard en trigger af typen Initialisering af samtykke – alle sider. Vælg denne trigger for at aktivere tags, der kræver det.

Triggeren til initialisering af samtykke bruges ikke til tags, der skal aktiveres tidligt på et website. Når der er tale om tags, som ikke specifikt bruges til administration af indstillinger for samtykke, skal der i stedet bruges en initialiseringstrigger. Triggeren til initialisering af samtykke aktiveres altid før alle øvrige tags, heriblandt eventuelle initialiseringstriggers.

Bemærk! Hvis du selv skriver skabeloner eller tilpassede HTML-tags, er der ingen garanti for, at kommandoer, der udføres via tilbagekald, eller kommandoer, hvor der bruges gtag(), er tilgængelige, før den næste trigger aktiveres. Brug Tag Manager Consent API'er for at sikre dig, at oplysningerne om samtykke er tilgængelige så hurtigt som muligt. Få flere oplysninger i udviklervejledningerne.

Tagindstillinger for samtykke

Tags med indbyggede samtykkekontroller ændrer typisk funktionalitet, alt efter om der er givet samtykke. Hvert tag kan have tilpassede indstillinger for samtykke. Sådan redigerer du indstillinger for samtykke for et tag:

1. Klik på Avancerede indstillinger > Indstillinger for samtykke i et webtag.
  2. Gennemgå de indstillinger, der vises i Indbyggede samtykkekontroller. Tags med indbyggede samtykkekontroller omfatter logik, der ændrer taggets udførelsesfunktion baseret på brugerens samtykketilstand. Læs om, hvordan samtykketilstand fungerer i henholdsvis Google Ads, Google Analytics og Floodlight. Bemærk! Tredjepartsadministrationsplatforme for samtykke indeholder muligvis andre indbyggede standardfunktioner.
  3. Vælg Yderligere samtykkekontroller.
    • Ikke angivet: Standard. Der foretages ikke yderligere samtykkekontrol af dette tag.
    • Der er ikke behov for yderligere samtykke: Vælg denne mulighed for at angive, at dit tag ikke behøver at kontrollere, om der kræves yderligere samtykke, før tagget kan aktiveres. Du kan vælge denne mulighed for at skelne mellem tags, som ikke kræver yderligere samtykke udover deres indbyggede samtykkekontroller for tags, som du endnu ikke har gennemgået.
    • Aktivering af tagget forudsætter yderligere samtykke: Dette tag aktiveres kun, hvis statussen for alle de angivne samtykketyper er "givet", når tagget aktiveres. Hvis du vælger denne mulighed, vises knappen + Tilføj påkrævede samtykketyper. Brug denne knap til at tilføje yderligere samtykketyper. Tag Manager understøtter de samtykketyper, der er angivet i tabellen nedenfor, og du kan tilføje dine egne tilpassede samtykketyper, alt efter hvad der understøttes af din administrationsplatform for samtykke.

Nedenstående samtykketyper kan bruges til at styre aktivering af tags i Google Tag Manager. Funktionaliteten for Google-tags, der understøtter samtykketilstand, justeres i forvejen i henhold til disse samtykketyper.

Samtykketype Beskrivelse
ad_storage Aktiverer lagring (f.eks. af cookies) i forbindelse med annoncering.
ad_user_data Angiver samtykke til afsendelse af annonceringsrelaterede brugerdata til Google.
ad_personalization Angiver samtykke til personligt tilpasset annoncering.
analytics_storage Aktiverer lagring (f.eks. af cookies) med relation til analysedata, f.eks. data om besøgsvarighed.

Ud over parametrene for samtykketilstand er der følgende privatlivsrelaterede parametre:

Lagringstype Beskrivelse
functionality_storage Aktiverer lagring med henblik på understøttelse af websitet eller appens funktionalitet, f.eks. lagring af sprogindstillinger.
personalization_storage Aktiverer lagring i forbindelse med tilpasning, f.eks. videoanbefalinger
security_storage Aktiverer sikkerhedsrelateret lagring, f.eks. af godkendelsesfunktioner, med henblik på forebyggelse af bedrag og andre former for brugerbeskyttelse.

I oversigten over samtykkeindstillinger får du et overblik over alle samtykkeindstillinger for samtlige tags i din container. Sådan aktiverer du denne funktion i din container:

1. Klik på Administrator > Containerindstillinger i Tag Manager.
  2. Gå til Yderligere indstillinger, og vælg Aktivér oversigt over samtykkeindstillinger.

Sådan får du adgang til siden Oversigt over samtykkeindstillinger:

1. Klik på Tags i navigationspanelet til venstre.
  2. Klik på ikonet for Oversigt over samtykkeindstillinger ().

På siden Oversigt over samtykkeindstillinger er tags grupperet i to kategorier:

• Der er ikke konfigureret noget samtykke: Viser tags, hvor der ikke er foretaget nogen handling. Disse tags har statussen "Ikke angivet".
  • Samtykke konfigureret: Liste over tags, hvor yderligere samtykkekontroller er blevet angivet til enten "Der er ikke behov for yderligere samtykke" eller "Aktivering af tagget forudsætter yderligere samtykke"

Masseredigering af samtykke

På skærmen Samtykkeoversigt kan du redigere indstillingerne for samtykke for flere tags på én gang:

1. Klik på Tags i navigationspanelet til venstre.
  2. Klik på ikonet for Oversigt over samtykkeindstillinger ().
  3. Markér afkrydsningsfeltet til venstre for hver post med de elementer, der skal opdateres. Når der er valgt mindst ét tag, vises ikonet Rediger samtykkeindstillinger .
  4. Rediger indstillingerne under Yderligere samtykkekontroller.
  5. Klik på Gem.
  6. Udgiv containeren, så ændringerne træder i kraft.

Integration af administrationsplatforme for samtykke

Administrationsplatforme for samtykke (CMP'er, Consent Management Platforms) kan integreres med samtykketilstand og samtykkeindstillinger i Google Tag Manager. For udvalgte CMP'er i Tag Manager er der i Skabelongalleri for fællesskabet adgang til skabeloner, som er integreret med vores Consent API'er.

For at registrere værdifuld indsigt og samtidig beskytte privatlivet for brugere skal du indhente samtykke fra dine websitebrugere. Vi anbefaler, at du bruger en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) eller dit indholdsstyringssystem (CMS) til at indhente samtykke og sende det til Google.

I nedenstående tabel kan du få flere oplysninger om, hvordan CMP'er er integreret med samtykketilstand:

Samtykkeværktøj Understøttede samtykketyper Skabelon
tilgængelig i
Tag Manager-
fællesskabet
Integreret med opdateringskald for samtykke Integreret med standardkald for samtykke
Commanders Act ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + TrustCommander-skabelon)
Complianz ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + TrustCommander-skabelon)
Consentmanager ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
✓  ✓
(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
Cookie First ad_personalization
ad_storage
ad_user_data analytics_storage functionality_storage personalization_storage security_storage
✓  ✓
(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
Cookie Information
A/S

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
Cookiebot (Cybot) ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
CookieScript ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
CookieYes ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
Didomi

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(komplet GTM-integration + anden integrationstype end GTM-integration)
iubenda ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
OneTrust

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
Osano ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage

(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
Secure Privacy

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
Sirdata ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
Termly ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)
Usercentrics

ad_personalization
ad_storage
ad_user_data
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integreret GTM-skabelon + kodeeksempel for gtag.js)

Funktionalitet for indstillinger for konfiguration af samtykke med version 2.0 af forskrifterne for gennemsigtighed og samtykke

Google Ads- og Google Analytics-tags kan integreres i IAB's forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency & Consent Framework) v2.0. Hvis kunderne har aktiveret understøttelse af TCF, overholder Google-produkttags TCF-indstillinger for brugersamtykke. Fortolkningen af integration i henhold til TCF kan variere fra produkt til produkt. Læs dokumentationsmaterialet vedrørende hvert enkelt produkt for at få oplysninger om, hvordan integration i henhold til TCF fortolkes: Google Ads, Google Analytics, Campaign Manager og Display and Video 360.

Tag Manager-indstillingerne for konfiguration af samtykke understøtter p.t. formål 1 i TCF (lagring af og/eller adgang til oplysninger på en enhed), og brugerne kan konfigurere tags for de fem samtykketyper, der er angivet i tabellen ovenfor, hvis disse også understøttes af den administrationsplatform for samtykke, der benyttes.