[GA4] Over gemodelleerde belangrijke gebeurtenissen

Conversions are now called key events. We've updated our terminology to simplify conversion measurement and reporting across Google platforms. The term 'conversion' now aligns with how conversions are defined in Google Ads, addressing previous discrepancies across platforms. Important events previously labeled as 'conversions' in Analytics will be reclassified as 'key events.' These key events, when shared with Google Ads, will be considered conversions, facilitating more accurate performance measurement of ad campaigns and enabling better-informed marketing decisions. Learn more about this change

Google gebruikt modellering om een schatting te maken van online belangrijke gebeurtenissen die niet rechtstreeks kunnen worden waargenomen. Modellering maakt nauwkeurige attributie mogelijk zonder gebruikers te identificeren (bijvoorbeeld wegens privacy van de gebruiker, technische beperkingen of als gebruikers van apparaat wisselen). Door gemodelleerde belangrijke gebeurtenissen op te nemen, kan Google nauwkeurigere rapporten bieden, advertentiecampagnes optimaliseren en de functie voor automatisch bieden verbeteren.

Hoe gemodelleerde belangrijke gebeurtenissen werken

De modellen van Google zoeken naar trends tussen belangrijke gebeurtenissen die rechtstreeks zijn waargenomen en belangrijke gebeurtenissen die niet rechtstreeks zijn waargenomen. Als belangrijke gebeurtenissen die in de ene browser worden toegeschreven bijvoorbeeld vergelijkbaar zijn met niet-toegeschreven belangrijke gebeurtenissen uit een andere browser, voorspelt het machinelearning-model een algemene attributie. Aan de hand van deze voorspelling worden belangrijke gebeurtenissen daarna verzameld, zodat er zowel gemodelleerde als waargenomen belangrijke gebeurtenissen zijn opgenomen.

Hoe Google omgaat met modellering van belangrijke gebeurtenissen

Controleren op nauwkeurigheid en wijzigingen doorgeven

Holdout-validatie (een best practice voor machine learning) behoudt de nauwkeurigheid van de modellen van Google. Gemodelleerde belangrijke gebeurtenissen worden vergeleken met waargenomen belangrijke gebeurtenissen die zijn vastgehouden en deze informatie wordt gebruikt om de modellen af te stemmen. Google geeft wijzigingen door die een grote impact kunnen hebben op uw gegevens.

Zorgen voor betrouwbare rapportage

Gemodelleerde belangrijke gebeurtenissen worden alleen opgenomen als er een hoge betrouwbaarheid van kwaliteit is. Als er te weinig verkeer is voor het model, worden gemodelleerde belangrijke gebeurtenissen niet gerapporteerd (of worden ze in het geval van Google Analytics toegeschreven aan het kanaal Direct). Met deze aanpak kan Google het verlies van observatiemogelijkheden herstellen en tegelijkertijd overvoorspelling voorkomen.

Aanpassingen voor uw bedrijf

Het algemenere modelleringsalgoritme van Google wordt afzonderlijk toegepast om uw unieke bedrijfs- en klantgedrag te weerspiegelen.

Geen identificatie van individuele gebruikers

Google staat geen vingerafdruk-ID's toe of andere pogingen om individuele gebruikers te identificeren. In plaats daarvan verzamelt Google gegevens (zoals historische conversiepercentages, apparaattype, tijdstip en geografie) om de kans op belangrijke gebeurtenissen te voorspellen.

Gemodelleerde belangrijke gebeurtenissen in Google Analytics 4-property's

Uw Google Analytics 4-property neemt sinds eind juli 2021 gemodelleerde belangrijke gebeurtenissen voor betaalde en organische kanalen op. Dit heeft geen invloed op gegevens van vóór die datum.

Kernrapporten (zoals de rapporten voor Gebeurtenis, Belangrijke gebeurtenis en Attributie) en Verkenningen waar u gebeurtenisgerichte dimensies kunt selecteren, bevatten gemodelleerde gegevens. In deze rapporten worden automatisch belangrijke gebeurtenissen voor meerdere kanalen toegeschreven aan de hand van een combinatie van waargenomen gegevens (waar mogelijk) en gemodelleerde gegevens (waar nodig).

Voorbeelden van modellering van belangrijke gebeurtenissen

• In browsers die niet toestaan dat belangrijke gebeurtenissen worden gemeten met cookies van derden, worden belangrijke gebeurtenissen gemodelleerd op basis van het verkeer op uw websites.
  • In browsers die de periode voor first-party cookies beperken, worden belangrijke gebeurtenissen (buiten de periode) gemodelleerd.
  • In sommige landen is toestemming nodig om cookies te gebruiken voor advertentie-activiteiten. Als adverteerders de toestemmingsmodus gebruiken, worden belangrijke gebeurtenissen gemodelleerd voor gebruikers die geen toestemming hebben gegeven.
  • Het Apple-beleid voor App Tracking Transparency (ATT) vereist dat ontwikkelaars toestemming vragen om bepaalde informatie van andere apps en websites te gebruiken. Google gebruikt geen informatie (zoals IDFA) die onder het ATT-beleid valt. Voor belangrijke gebeurtenissen afkomstig van advertenties van verkeer waarop ATT van invloed is, worden modellen gebruikt.
  • Als de advertentie-interactie en de belangrijke gebeurtenis plaatsvinden op verschillende apparaten, kunnen belangrijke gebeurtenissen worden gemodelleerd.
  • Modellering van belangrijke gebeurtenissen omvat zowel klikgebaseerde gebeurtenissen als volledige weergaven voor YouTube om te helpen bij attributie voor belangrijke gebeurtenissen na volledige weergave.
  • Voor Google Ads-conversies die op basis van belangrijke Google Analytics-gebeurtenissen zijn gemaakt, wordt ook modellering opgenomen.

Tip

Houd er als u Google Analytics-rapporten bekijkt rekening mee dat toegeschreven conversiegegevens voor elk kanaal nog kunnen worden geüpdatet tot maximaal 12 dagen nadat de conversie is geregistreerd. (Dit komt omdat Analytics die gegevens verwerkt en gebruikt voor modeltraining.) Voor een betere nauwkeurigheid selecteert u een periode die voorbij of vóór de afgelopen week valt.